Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Ignis & Rakso - 03.05.2010 Czołg Ulryka (up 18:50)
wip katów dla Jerzyna. Na żywo fiolet jest nieco inny niż na zdjęciach, bardziej nasycony, nie wiem czemu tak wyszedł bo inne kolory są ok :/
za małe oświetlenie
Proponuję robić przy dobrym nasłonecznieniu lub przy użyciu żarówek, które dają białe światło, a nie żółte
Poza tym na Picassie można troche rozjaśnić zdjęcia i nasycić kolory żeby były bliższe oryginałowi, jeżeli to wina aparatu
A co do figureczek: klasa! Naprawdę mało kiedy komentuję jakiekolwiek dokonania w NMM, ale te mi się podobają
Proponuję robić przy dobrym nasłonecznieniu lub przy użyciu żarówek, które dają białe światło, a nie żółte
Poza tym na Picassie można troche rozjaśnić zdjęcia i nasycić kolory żeby były bliższe oryginałowi, jeżeli to wina aparatu
A co do figureczek: klasa! Naprawdę mało kiedy komentuję jakiekolwiek dokonania w NMM, ale te mi się podobają
yyyy..... WiP ?
już wygląda zajebiście
jak to się dzieje że nmm wygląda 10 razy lepiej od metalików ?
już wygląda zajebiście
jak to się dzieje że nmm wygląda 10 razy lepiej od metalików ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Tylko na zdjeciach, na stole 10 razy lepiej wyglądają dobrze zrobione metalikiZwolin pisze: jak to się dzieje że nmm wygląda 10 razy lepiej od metalików ?
@Igins
Pomieszaj w aparacie z ustawieniami balansu bieli i punktu w którym jest ona mierzona. Przy robieniu zdjęć ma także znaczenie czy aparat jest za źródłem oświetlenia czy gdzieś w pobliżu.
W moim aparacie np zmiana "tematyki otoczenia" czy nie wiem jak to inaczej określić pomogła, bo na poczatku fiolet był bardziej podobny do niebieskiego a po zmianie wyglądał już naturalnie.
Trzeba poeksperymentować tez trochę z czasem otworzenia przesłony podczas robienie zdjęcia. Analogicznie im dłużej otwarta tym jaśniejsza fotka i żywsze kolory, ale nie można też przesadzić
Proponuje jednemu modelowi porobić zdjęcia na kilku ustawieniach aparatu oraz 2-3 róznych kolorach tła np białym, szarym i czarnym. No i oczywiście oprzeć na czymś aparat albo ze statywu fotki robić zeby były ostrzejsze.
Mam nadzieję że trochę pomogłem
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Nie wygląda, po prostu jest bardziej pracochłonną techniką, co daje +10 do wacka uzdolnionemu twórcy (no może nie w przypadku Ignis jako że jest kobietą )Zwolin pisze: jak to się dzieje że nmm wygląda 10 razy lepiej od metalików ?
Nie żebym tu coś zarzucała tym figurkom, bo są jak zawsze świetne, ale nie uważam, żebym NMM był z zasady lepszy od metalików.
Są figurki którym ta technika wybitnie nie pasuje...
No ale akurat nie te - tu NMM ładnie wygląda, zwłaszcza ten srebrny. Świetny dobór kolorów, prawdę mówiąc podoba mi się taki "przekłamany" fiolet, no ale podejrzewam że w realu też wygląda ładnie, chociaż nieco inaczej Bardzo udane modele, gratulacje.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ja tam jakoś nie czuje się gorszy widząc moją armię w nmm na stole obok armii w metalikach więc się z tym stwierdzeniem nie zgadzamSkaven pisze:Tylko na zdjeciach, na stole 10 razy lepiej wyglądają dobrze zrobione metalikiZwolin pisze: jak to się dzieje że nmm wygląda 10 razy lepiej od metalików ?
Co nie zmienia faktu, że naprawdę dobre metaliki nie ustępują w niczym nmm moim zdaniem.
NMM nadaje bajkowości, a metaliki posmutniają figurkę (jakkolwiek to niegramatycznie brzmi).
Piękne eNeMeMy Ignis I jeszcze w moim ulubionym fiolecie Życzę więcej wolnego czasu, by móc częściej delektować się Waszymi pracami
Piękne eNeMeMy Ignis I jeszcze w moim ulubionym fiolecie Życzę więcej wolnego czasu, by móc częściej delektować się Waszymi pracami
Śliczne, chociaż ja już rzygam fioletowym u DE Czy to będzie kolejna z nielicznych cała armia w nmm?
Bzdura - żadna żarówka nie daje białego światła A kolory można zmienić w każdym programie graficznym (chociaż nie jestem pewna co do painta )Morrok pisze:za małe oświetlenie
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Cóż... słabość zdjęć jest niestety moją winą ponieważ ani w obsłudze aparatu ani tym bardziej programów graficznych orłem nie jestem
Te zdjęcia były robione przy jarzeniówce z białym światłem, starałem się pozmieniac wszelkie ustawienia w aparacie tak, żeby jak najwierniej oddawały kolory ale albo wychodziło tak, że fiolet był ok ale wszystko inne złe albo tak, że wszystko ok a fiolet nieco mniej nasycony.
Sam uważam, że najlepiej zdjęcia wychodzą przy żarówce ze światłem słonecznym ale w Lublinie dostać taką graniczy z cudem (w jednym z dużych lubelskich sklepów z oświetleniem wszelakim spotkałem "specjalistę" który starał się wmówić mi, że takich żarówek w ogóle nie ma i to jakiś mój wymysł... cóż... może do Lublina nie dotarły jeszcze ). Chyba będę musiał w Radomiu zrobić zapas
Te zdjęcia były robione przy jarzeniówce z białym światłem, starałem się pozmieniac wszelkie ustawienia w aparacie tak, żeby jak najwierniej oddawały kolory ale albo wychodziło tak, że fiolet był ok ale wszystko inne złe albo tak, że wszystko ok a fiolet nieco mniej nasycony.
Sam uważam, że najlepiej zdjęcia wychodzą przy żarówce ze światłem słonecznym ale w Lublinie dostać taką graniczy z cudem (w jednym z dużych lubelskich sklepów z oświetleniem wszelakim spotkałem "specjalistę" który starał się wmówić mi, że takich żarówek w ogóle nie ma i to jakiś mój wymysł... cóż... może do Lublina nie dotarły jeszcze ). Chyba będę musiał w Radomiu zrobić zapas
DE generalnie bardzo porządnie, jak zwykle z resztą, ale skóra wydaje mi się trochę za ciemna, w końcu DE mają skórę bardzo bladą (światła nie widzą i piwa nie mają, to pewnie dla tego ). Co do nmm, to jestem zwolennikiem wykonywania nmm za pomocą farb metalicznych, ale dobry nmm nie jest zły.
To może jej daje do wdechu?Skavenblight pisze:Nie wygląda, po prostu jest bardziej pracochłonną techniką, co daje +10 do wacka uzdolnionemu twórcy (no może nie w przypadku Ignis jako że jest kobietą )
Klient nasz panbem pisze:Śliczne, chociaż ja już rzygam fioletowym u DE Czy to będzie kolejna z nielicznych cała armia w nmm?
w sumie czemu nie...Klafuti pisze:To może jej daje do wdechu?Skavenblight pisze:Nie wygląda, po prostu jest bardziej pracochłonną techniką, co daje +10 do wacka uzdolnionemu twórcy (no może nie w przypadku Ignis jako że jest kobietą )
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Master.. nic dodać nic ująć
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: