bar, pice rzeczy procentowych :D
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
bar, pice rzeczy procentowych :D
dawajcie jakieś fajne przepisy na drinki, shoty itp. będę wdzięczny
Po co błoto robić, czysta lub Whisky i masz ciekawą imprezę. Jeśli już naprawdę musisz to polecam http://www.e-drink.pl
Ja tam lubię mrożoną herbatę
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
[-_-']bez lodu smakuje slabiej, ogolnie do kazdego drina lód to podstawa;]
Drink który wymyśliłem jak pracowałem w PUBie: Nazwałem go oczywiście Inferno:P
Zapotrzebowanie:
40ml Cointreau
40ml Cachaça
40ml Sambuca
80ml soku porzeczkowego
Bierzesz 4 " łiskaczówki " najlepiej o czworokątnych ściankach i stawiasz przy sobie w ten sposób
OO
OO
Następnie stawiasz na środku wysoką butelkę. Osobiście używałem tej (po drobnej modyfikacji korka):
http://www.spirituosenworld.de/produkte ... cao_gr.jpg
trunki mieszasz w metalowym kubku "z uchem" podpalasz i lejesz po czubku butelki tak by równomiernie się rozlały do naszych szklanek. Zostawiasz ogień na chwilę po czym gasisz zalewając równomiernie sokiem.
i masz 4 całkiem dobre shoty.
Możesz zalać równie mlekiem. wtedy będzie miało smak syropu od kaszlu.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Otworzyliscie puszke pandory Jak zaczne tu pisac to nie skoncze
Przepisow to moge Ci naprawde duzo wkleic i to wszystkich sprawdzonych przeze mnie, z duza iloscia wlasnych.
Co Cie interesuje?
Shoty, Shorty , Longi, Koblery, Aperitify?
Inferno - odruch wymiotny mnie zlapal troszke, jak przeczytalem sklad Twojego wynalazku
Dlatego się nie rozpędzaj bo wiemy , że ty tutaj sam z 15 stron zapiszesz.- G.
Przepisow to moge Ci naprawde duzo wkleic i to wszystkich sprawdzonych przeze mnie, z duza iloscia wlasnych.
Co Cie interesuje?
Shoty, Shorty , Longi, Koblery, Aperitify?
Inferno - odruch wymiotny mnie zlapal troszke, jak przeczytalem sklad Twojego wynalazku
Dlatego się nie rozpędzaj bo wiemy , że ty tutaj sam z 15 stron zapiszesz.- G.
Ostatnio zmieniony 5 maja 2010, o 10:31 przez Gokish, łącznie zmieniany 1 raz.
- swieta_barbara
- habydysz
Pytanie za bronka: jakie robilo, jak sie pilo i jak sie nazywal slawetny drink Jerzyna?
Wieniedikt Jerofiejew miał kilka niezłych patentów na drinki. Polecam! Podobno szczegolnie Łzy komsomołki są niezłe...
Takich drinów nie znał pewnie nawet Ziemko.
Z "Moskwa - Pietuszki" W. Jerofiejewa:
NAZWA: Balsam Kanaański (zwany potocznie "srebrnym liskiem")
SKŁADNIKI:
Denaturat 100g
Ciemne piwo 200g
Oczyszczona politura 100g
CHARAKTERYSTYKA: Lisi kolor, umiarkowana moc i trwały, niezwykły zapach
Wyzwala w pijącym wulgarność i ciemne siły...
--------------------------------------------------------------------------------
NAZWA: Duch Genewy
SKŁADNIKI:
"Biały bez" (woda kolońska) 50g
Środek przeciwko poceniu się nóg 50g
Piwo żygulowskie (może być też Żywiec) 200g
Lakier na spirytusie 150g
CHARAKTERYSTYKA: Doskonały bukiet smaku
Powstrzymuje złe moce wywołane przez Balsam Kanaański
--------------------------------------------------------------------------------
NAZWA: Łza komsomołki
SKŁADNIKI:
Lawenda 15g
Werbana 15g
Woda kolońska "Las" 30g
Lakier do paznokci 2g
Płyn do płukania ust 150g
Lemoniada 150
Składniki należy w ciągu 20 minut mieszać gałązką wiciokrzewu
CHARAKTERYSTYKA: Doskonale aromatyczny, pity w dwóch porcjach na przemian odbiera dobrą pamięć i zdrowy rozsądek
-------------------------------------------------------------------------------
NAZWA: Psiakrew
SKŁADNIKI:
Piwo żygulowskie 100g
Szampon "Bogacz Sadko" 30g
Rezol, płyn do zwalczania łupieżu 70g
Klej BF 15g
Płyn hamulcowy 30g
Dezynsektal, środek owadobójczy 30g
Całość powinna w ciągu tygodnia naciągać na tytoniu z cygar
CHARAKTERYSTYKA: Pita dużymi łykami Psiakrew szybko uduchawia człowieka lepiej niż tygodniowy post połączony z intensywnymi przemyśleniami
Takich drinów nie znał pewnie nawet Ziemko.
Z "Moskwa - Pietuszki" W. Jerofiejewa:
NAZWA: Balsam Kanaański (zwany potocznie "srebrnym liskiem")
SKŁADNIKI:
Denaturat 100g
Ciemne piwo 200g
Oczyszczona politura 100g
CHARAKTERYSTYKA: Lisi kolor, umiarkowana moc i trwały, niezwykły zapach
Wyzwala w pijącym wulgarność i ciemne siły...
NAZWA: Duch Genewy
SKŁADNIKI:
"Biały bez" (woda kolońska) 50g
Środek przeciwko poceniu się nóg 50g
Piwo żygulowskie (może być też Żywiec) 200g
Lakier na spirytusie 150g
CHARAKTERYSTYKA: Doskonały bukiet smaku
Powstrzymuje złe moce wywołane przez Balsam Kanaański
NAZWA: Łza komsomołki
SKŁADNIKI:
Lawenda 15g
Werbana 15g
Woda kolońska "Las" 30g
Lakier do paznokci 2g
Płyn do płukania ust 150g
Lemoniada 150
Składniki należy w ciągu 20 minut mieszać gałązką wiciokrzewu
CHARAKTERYSTYKA: Doskonale aromatyczny, pity w dwóch porcjach na przemian odbiera dobrą pamięć i zdrowy rozsądek
-------------------------------------------------------------------------------
NAZWA: Psiakrew
SKŁADNIKI:
Piwo żygulowskie 100g
Szampon "Bogacz Sadko" 30g
Rezol, płyn do zwalczania łupieżu 70g
Klej BF 15g
Płyn hamulcowy 30g
Dezynsektal, środek owadobójczy 30g
Całość powinna w ciągu tygodnia naciągać na tytoniu z cygar
CHARAKTERYSTYKA: Pita dużymi łykami Psiakrew szybko uduchawia człowieka lepiej niż tygodniowy post połączony z intensywnymi przemyśleniami
Bless zarzucil takim asortymentem, ze doslownie zwala z nog
a nie lepiej żurawinową Finlandię ? ;Pnoggin pisze:Spróbujcie kiedyś whisky z sokiem żurawinowym, zajebiaszcze.
Finlandia Limonkowa i Żurawinowa to prawie jak drinki
C-C z wódką też dobra
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Moimi ulubionymi koktajlami generalnie sa te kwasne.
Bardzo lubie cuba libre , mojito czy long island ice tea.
Tak samo uwielbiam koktajle z mudlowanymi (zmiadzonymi) owocami na kruszonym lodzie (bardziej z nich znane to np. mojito czy caipirinha - choc najbardziej lubie te mojego autorstwa) oraz z swiezymi blendowanymi owocami. Nie ma nic bardziej odswiezajacego latem niz taki napoj.
Jednak "szmata ze spritem" tez nie pogardze
Bardzo lubie cuba libre , mojito czy long island ice tea.
Tak samo uwielbiam koktajle z mudlowanymi (zmiadzonymi) owocami na kruszonym lodzie (bardziej z nich znane to np. mojito czy caipirinha - choc najbardziej lubie te mojego autorstwa) oraz z swiezymi blendowanymi owocami. Nie ma nic bardziej odswiezajacego latem niz taki napoj.
Jednak "szmata ze spritem" tez nie pogardze
wodka + kiszony ogorek z mocnych drinkow moj ulubiony
ogolnie jak pije to whishy z cola, zubrowka z sokiem lub krupnik/gin ze spritem
a ostatnio zachwycilem sie shotami wodka + swierzo wyciskany sok z cytryny pol na pol dobrze zmieszane w shakerze z kilkoma kostkami lodu...
no i jest jeszcze taki jeden babski napoj... blue curacao + slodki bialy wermut + jakis rum kokosowy (malibu) w jednakowych proporcjach np 0,7l + garsc lodu w sam raz na letnie dni...
ogolnie jak pije to whishy z cola, zubrowka z sokiem lub krupnik/gin ze spritem
a ostatnio zachwycilem sie shotami wodka + swierzo wyciskany sok z cytryny pol na pol dobrze zmieszane w shakerze z kilkoma kostkami lodu...
no i jest jeszcze taki jeden babski napoj... blue curacao + slodki bialy wermut + jakis rum kokosowy (malibu) w jednakowych proporcjach np 0,7l + garsc lodu w sam raz na letnie dni...
ja polecam stare dobre i proste LWC czyli lód wódka cytryna zazwyczaj najpierw napełniam szklanke lodem do pełna (obojętnie jaką szklanke) , moze być lód kruszony ale nie musi , a później wyciskam do środa pół cytryny (może być cała przy długich szklankach , zresztą zalezy od preferencji) no i na koniec wódki do pełna.Niby mozna dobrze wymieszac cytrynę z wódką w szejkerze ale kto się będzie w to bawił?!
- swieta_barbara
- habydysz
Bingo - wisze Ci piwko, pod warunkiem, ze dokladnie opiszesz jak przyrzadza sie tego drinka. Za zdjecia Jerzyna po spozyciu - dodatkowe piwko!Duke pisze:Kacper a tobie nie chodzi u bluma? Vódka,sprite,sok z cytryna i szklanka z grubym denkiem?
Co mi przypomina, że wciąż wiszę Ci flaszkę, przez to, że Darek Polit nie był łaskaw wygrać pierwszego dnia na Bazyliszku, a Thurion nie przyjechał Wciąż o tym pamiętam, tylko okazji nie ma, a przecież pocztą Ci nie wyślę
A żeby nie było bardzo EOT - moje ulubione trunki, poza piwami z mniej znanych browarów, które nie są ścierwem z tankofermentorów, to wina (najchętniej Francja - Rodan, Bordeux lub rzadziej Włochy) oraz okazyjnie whisky Nie wiem czy kogoś taka tematyka interesuje, ale wrzucam, a nóż się uda kogoś wyciągnąć na rozmowę o winach
A żeby nie było bardzo EOT - moje ulubione trunki, poza piwami z mniej znanych browarów, które nie są ścierwem z tankofermentorów, to wina (najchętniej Francja - Rodan, Bordeux lub rzadziej Włochy) oraz okazyjnie whisky Nie wiem czy kogoś taka tematyka interesuje, ale wrzucam, a nóż się uda kogoś wyciągnąć na rozmowę o winach