MMA, KSW, UFC i inne dziwne skróty

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: Adamek vs Gołota i inne walki tysiąclecia

Post autor: Piotras »

Ten polak Łukasz K. ładnie stłukł Brazylijczyka imho.
btw. widzę, że takie oglądanie nie tylko szkodzi - bo brak snu, ale za dużo %... ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Model to ten koleś, który brał udział w tych walkach bez reguł w Rosji, które prezentował TVN onegdaj? I jak on się zaprezentował? Bo to z sercem do walki chłopak.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

ksch pisze:Model to ten koleś, który brał udział w tych walkach bez reguł w Rosji, które prezentował TVN onegdaj? I jak on się zaprezentował? Bo to z sercem do walki chłopak.
Chyba chodzi Ci o Kułaka.Jak dla mnie to świetnie,walka w stójce,fajna,dynamiczna.Serce ma :twisted: .Gala co w TVN szła była w Rosji?Widziałem 8) tylko lokalizacji nie znałem :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

grabz pisze:
ksch pisze:Model to ten koleś, który brał udział w tych walkach bez reguł w Rosji, które prezentował TVN onegdaj? I jak on się zaprezentował? Bo to z sercem do walki chłopak.
Chyba chodzi Ci o Kułaka.Jak dla mnie to świetnie,walka w stójce,fajna,dynamiczna.Serce ma :twisted: .Gala co w TVN szła była w Rosji?Widziałem 8) tylko lokalizacji nie znałem :mrgreen: .
oo no no, Kułak. Łukasz nie? Dobry był koleś :) bardzo podobała mi się jego walka! :)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Tomash pisze:Mocno naciągany ten remis, moim zdaniem wygrał Sakurai. Przede wszystkim za ducha walki. Oraz Mamed dostał dwa razy szansę tylko dlatego, że Japończyk zachował się o wiele ładniej niż mógł się zachować.
+1
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

No, właściwie to Sakurai powinien wygrać za sam swój Toughness, przecież Mamed trafił go parę razy mocno, na przykład w ryj go z kolana pociągnął, a potem takie duszenia, że sam się zmęczył, a tamtemu nic :shock: . Mimo wszystko walka była dość wyrównana. Do końca żaden nie odpuścił, chociaż Mamed był na koniec skatowany zupełnie.
Z kolei u Pudziana, walka generalnie nudna, ale tamten Japoniec też oberwał parę razy tak, że każdy inny chyba by wymiękł. Poza tym Pudzian wygrał zasłużenie, bo zdominował walkę.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Khalidov wczoraj walke przegral, trafila kosa na kamien

Pudzian wygral, ale po raz kolejny dali mu niebijacego ogóra... generalnie w porownaniu do Khalidova jest ekstremalnie slaby, taki klasyczny kark z silowni/bramkarz... przez trening silowy i koksy ma jebniecie, ale za to calkowicie brakuje mu kondycji (ci co cwicza/cwiczyli wiedza ze jak chce sie budowac mase to biegania i rowerki w wymiarze ponad standardowa rozgrzewke sa niewskazane...) , bic sie tez bije jak podczas burdy przed klubem
generalnie ja nie widze mega sukcesow Pudziana w MMA, jak spotka kogos w stylu chocby Khalidova, technika dobrze operujacego nogami i balansem to wymieknie predzej czy pozniej... jedno czego sie obawiam to ze promotorzy KSW nie dopuszcza do porazki kury znoszacej zlote jaja i Pudzian caly czas bedzie walczył z ogórami/emerytami, mysle ze co nieco pokaze walka za dwa tygodnie, jak Pudzian wygra i pokaze sie z dobrej strony to moze zmienie zdanie 8)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Tak jak Thurion napisał. Następna walka pokaże, czy Pudzian cokolwiek w mma osiągnie. Sylvia jak go pokona, to papa i Pudziana popularność poleci w dół. Jak wygra to... ja nie przwiduje takiego scenariuszam.

Imho Khalidov ma genialną technike, ale nawet na wagę pół - ciężką czegoś mu jeszcze brakuje... Dynamika jest, kolana, łokcie są, to sam nie wiem...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Amerykanie spodziewają się, że Pudzian zasymuluje kontuzje, żeby nie musieć walczyć za dwa tygodnie z Sylvią.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Eee, nie. Pudzian się zawziął i do walki stanie na pewno. Swoją drogą, chciałbym zobaczyć jego walkę z Davidem Olivą.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Grabz
Kretozord

Piotras pisze:Kułak. Łukasz nie?
Krzysztof 8)
Klafuti pisze:No, właściwie to Sakurai powinien wygrać za sam swój Toughness, przecież Mamed trafił go parę razy mocno, na przykład w ryj go z kolana pociągnął, a potem takie duszenia, że sam się zmęczył, a tamtemu nic . Mimo wszystko walka była dość wyrównana. Do końca żaden nie odpuścił, chociaż Mamed był na koniec skatowany zupełnie.
+1
Powinien wygrać za podwójny strzał w nabiał i kontynuacje starcia.Sama walka wyrównana.
thurion pisze:Pudzian wygral, ale po raz kolejny dali mu niebijacego ogóra... generalnie w porownaniu do Khalidova jest ekstremalnie slaby, taki klasyczny kark z silowni/bramkarz... przez trening silowy i koksy ma jebniecie, ale za to calkowicie brakuje mu kondycji
+1
ksch pisze:Amerykanie spodziewają się, że Pudzian zasymuluje kontuzje, żeby nie musieć walczyć za dwa tygodnie z Sylvią.
Wcale by to mnie nie zdziwiło.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

thurion pisze:Pudzian wygral, ale po raz kolejny dali mu niebijacego ogóra... generalnie w porownaniu do Khalidova jest ekstremalnie slaby, taki klasyczny kark z silowni/bramkarz... przez trening silowy i koksy ma jebniecie, ale za to calkowicie brakuje mu kondycji
No, kondycji to mu brakuje, powinien zmniejszyć mase, bo to jest strasznie energochłonne, żeby napędzić taką górę mięcha.
grabz pisze:
ksch pisze:Amerykanie spodziewają się, że Pudzian zasymuluje kontuzje, żeby nie musieć walczyć za dwa tygodnie z Sylvią.
Wcale by to mnie nie zdziwiło.
Myślicie, że spęka? Nie sądzę, bo straciłby na popularności, gdyby zawiódł publiczność, a tego chce uniknąć.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ależ oficjalnie nikt by nie mówił o spękaniu - ot zerwany mięsień przywodziciel czy jakiś inny achilles podczas niedawnej walki na KSW. Czegoś takiego bym się spodziewał. On dopiero teraz zrozumiał chyba co go w tym sporcie czeka. Na razie tylko kondycyjnie. Nie tracę jednak wiary i podobnie jak Thurion, chciałbym odnośnie Mariusza się mylić.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Grabz
Kretozord

ksch pisze:Nie tracę jednak wiary i podobnie jak Thurion, chciałbym odnośnie Mariusza się mylić.
Mam nadzieję że i ja się mylę w jego ocenie.Niestety z tego typu miśkami-zabijakami często się okazuje że jak przeciwnik nie spęka i potrafi się odgryźć to tracą zapał.
Edit:Kułak zwyciężył 13 KSW. =D>

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Przecież on wczoraj walczył - czegoś nie kapuje :roll:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Klafuti pisze:Eee, nie. Pudzian się zawziął i do walki stanie na pewno. Swoją drogą, chciałbym zobaczyć jego walkę z Davidem Olivą.
Dokładnie, Oliva niszczy system.

Awatar użytkownika
Andy Schleck (Mati)
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Andy Schleck (Mati) »

nie było finału, bo walka Błachowicz- Tabera będzie na 14 ksw, a Olivia-Gluhov to był finał turnieju z 12 ksw. przy 3 walkach jednego dnia byliby za bardzo zajechani w finale.
Gdzie jest EIS?

Grabz
Kretozord

Kułak wygrał z Nobergą pas mistrza KSW w wadze średniej.Z rozpędu zrobiłem go zwycięzcą KSW. :?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

ANtY pisze:
Klafuti pisze:Eee, nie. Pudzian się zawziął i do walki stanie na pewno. Swoją drogą, chciałbym zobaczyć jego walkę z Davidem Olivą.
Dokładnie, Oliva niszczy system.
Tak nie lubie tego amerykańca, z pochodzenia chyba tej Teksańczyk :/ Jest tak denny, dążenie do parteru... Miałem szczerą nadzieję, że Łotysz wygra, ale nie, zonk :/
Co do Pudzianka, oby mu się dobrze wiodło. Fajnie by było, jakby zdominował wagę cieżką :D

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Najlepsze były teksty komentatorów :mrgreen: :

Mariusz Pudzianowski ruszył do akcji, Mariusz atakuje !!

Ależ piekielne ciosy na głowę Japończyka, Kawaguchi chyba zaraz pożegna się ze zdrowiem !!

Suuuupleeeexxx !!! Widzieli państwo ? =D>

Pudzianowski rozpuścił ręce i ruszył z lawiną ciosów spod której wyjścia już chyba nie ma.

Na koniec dwa najlepsze :

Połóż i dołóż, połóż i dołóż, hamerfisty !!!! :mrgreen:

Minoł już jeden Najman, mineła już jedna Gołota a Mariusz dalej nie kończy walki :mrgreen:

Fajnie się to oglądało :mrgreen:

ODPOWIEDZ