Że zombie by GW są beznadziejne to się zgodzę, ale że ghule takie szczegółowe to już nie koniecznie. Figurki raz że mniejsze od tych GW a dwa że niektóre elementy (np. palce u stóp) są bardzo kiepsko odlane, wręcz zlewają się w jeden kawał plastiku... Mi osobiście, było by trochę szkoda pieniędzy na te modele, pomimo że są sporo tańsze od figurek genialnego wydawcy.Figsy bardzo ładne, szczegółowe ale chyba ciut mniejsze niż GW:/ Akurat ghoulki mi się bardzo podobają i uważam, że są dobrą alternatywą dla ghouli workshopa. Zwłaszcza jak wystawi się je zamiast zombiech, które są bardzo ugly
Mantic Games - konkurent dla GW?
- Andronicus
- Chuck Norris
Re: Mantic Games - konkurent dla GW?
Do mnie przyszły dziś. Przyznam się szczerze że nie za bardzo w to wierzyłem a tu taka niespodzianka
Figurki Mantica nie są mniejsza. Mają rozmiar 28mm tak jak figurki GW.
Po prostu modele Mantica nie mają głowy wielkości opony od Tir'a względem reszty ciała itp. proporcje poszczególnych części ciała są naturalne, dlatego wszystko wydaje się mniejsze.
Po prostu modele Mantica nie mają głowy wielkości opony od Tir'a względem reszty ciała itp. proporcje poszczególnych części ciała są naturalne, dlatego wszystko wydaje się mniejsze.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Do mnie chłopaki tez dziś przyszli. Całkiem miło mnie to zaskoczyło - z pewnością ich wykorzystam na jakiegoś fillera
putoa alasti avantoon!
- Andronicus
- Chuck Norris
No w sumie może i racja, ale naturalne proporcje w połączeniu z mocnym przygarbieniem ghuli, daje wrażenie że figurki są mniejsze. Jak postawiłem ich obok mojego włócznika DE, to sprawiali wrażenie wychudłych dzieci ze slumsów Niemniej jednak faktycznie trzeba przyznać że proporcje są znacznie lepiej zachowane niż w warhammerowych figsach. Za to + dla manticaFigurki Mantica nie są mniejsza. Mają rozmiar 28mm tak jak figurki GW.
Figurki Mantica nie są mniejsza. Mają rozmiar 28mm tak jak figurki GW.
plastikowe ghule gw przypominają bardziej topielców takie wodniki szuwarki.nie gram nimi bo mi się nie podobają,mantic doskonale zrobił mi nowych....i jak tanio.jebitny plus dla MG.
Pewnie jedną ramkę (identyczne są w pudełkach), czyli dwie sztuki.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Potrzebowaliście je dostać, żeby to stwierdzić? Na Bitspudle foty są od miesiąca
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
Przyjechały Krasnale jaśnie panie
http://www.manticgames.com/Shop-Home/Dw ... clads.html
Naprawdę pierwsze modele które bardzo mi się podobaja z mantica
http://www.manticgames.com/Shop-Home/Dw ... clads.html
Naprawdę pierwsze modele które bardzo mi się podobaja z mantica
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Gdyby GW mialo takie ceny... . Ale niestety jestesmy przyzwyczajeni do wzorów GW i cieżko nam sie przestawic na cos innego. Myśle że te oferty sa kierowane do calkiem nowych graczy którzy jeszcze nie naogladali sie w życiu za wiele figsów i zostali przyciagnieci ceną:)