7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Nie martw się, w życiu nie ma nic za darmo, więc jakoś to będzie... siła 2 i toughness 1 armie, które wychodzą na początku raczej nie królują przez całą edycję (vide druchii w poprzedniej
echh ploty jak ja to lubię czytac chariot z lewkami miodzio ale moim zdaniem bez podstawne juz lepiej Hero of cheradge który wychował swego lwa od małłego(skardzionego matce) i to już ciekawe
fajnie by było jak by były armie z różnych księstw np Saphery magowie silniejsi i piechota brak chariotów i kawy
cheradge jeżdzcy na lwach fasty i piechota i WL w corach (bez cieżkiej kawy i reszty syfu)
chętnie zagrałbym na tym
3 rodziaje smoków aż miło ::D
xD
zobaczymy co przyniesie czas...
fajnie by było jak by były armie z różnych księstw np Saphery magowie silniejsi i piechota brak chariotów i kawy
cheradge jeżdzcy na lwach fasty i piechota i WL w corach (bez cieżkiej kawy i reszty syfu)
chętnie zagrałbym na tym
3 rodziaje smoków aż miło ::D
xD
zobaczymy co przyniesie czas...
same dobre nowiny jak na razie. nie ma drake'ów - ufff...
choc liczylem na jakas nowa zasade (oryginalna) - ale Always Strike First tez nie pogardze - piechota bedzie silniejsza.. no i kawaleria tez troche zyska (na cenie ). [a co najwazniejsze latwiej bedzie obronic maga w takim klocku ]
czekam na wiecej przeciekow
choc liczylem na jakas nowa zasade (oryginalna) - ale Always Strike First tez nie pogardze - piechota bedzie silniejsza.. no i kawaleria tez troche zyska (na cenie ). [a co najwazniejsze latwiej bedzie obronic maga w takim klocku ]
czekam na wiecej przeciekow
Z tego co mi wiadomo jaka inna plota mówiże elfy zawsze po I będą biły,więc panowie jestem na 100% pewien że jadnak pierwsi lub z regóły pierwsi bić będziemy!Niebędzie drejkjunitu,szkoda,ale będą herosi na drejkach(podobno niestety tylko na małych drejkach,nie na smokach) Bo z tego co wiem będą 3 rodzaje smoków 1 mały drejk,1 duży i jeden pewnie jeszcze większy(albo śmieszniejszy) czy coś(niesądze żeby było inaczej).No i ciekawe co z tym lwim czariotem,pewnie jakiś typu T5,as 4+,kosy,lwy z S i Ws4,ale pewnie 14 movmentu,w takim wypadku ja i tak zkorzystam z naszych osiemnastocalówek.
Asasello czemu myślisz że kavaleria podrorzeje,a ja będąc optymistą się założe że będzie tak grywalna jak teraz.
I taka moja mała uwaga,jeżeli book jest gotowy,figóry ulepione,gw ma problem finansowy,sądze że wydadzą go troche wcześniej niż november
Asasello czemu myślisz że kavaleria podrorzeje,a ja będąc optymistą się założe że będzie tak grywalna jak teraz.
I taka moja mała uwaga,jeżeli book jest gotowy,figóry ulepione,gw ma problem finansowy,sądze że wydadzą go troche wcześniej niż november
Plota z warseera rzecz jasna,czyli prawdopodobnoś wynosi ok 95%,zresztą apropo figórek to samo pojawia się w łoczmenie,a apropo zasad to już też kilka podobnych słyszałem(np z tą inicjatywą(tutaj piszą o always first) i tymi 2rankami na łucznikach)
A pegazy troche przegiąto to mieli racię,że przesadzili,jeżeli guard mówisz że to plewy to oznacza że grałeś z plewnymi bretońcami
A pegazy troche przegiąto to mieli racię,że przesadzili,jeżeli guard mówisz że to plewy to oznacza że grałeś z plewnymi bretońcami
moze te drejki to rzeczywisćie byłoby przegiecie, jednak wydaje mi się, że pegazy nie są aż takim przegieciem jakby były ZAWSZE 0-1, ewentualnie przesunac do rarów i 0-1 czy coś takeigo, wtedy byłby całkiem okey oddział, no ale jak się widzi RAF no to wiadomo jak jest
nawet tas buzka jest niepotrzebna, aby zauważyc w tym tekście nutke ironi
Być może ja niejestam tak spostrzegawczy
A oto co znalazłem na temat smoków
- Drake: hero level mount, awailable to Commander equivalent character. A bit weaker than griffon, does not take extra character slots.
- Dragon: lord level mount, awailable to Archmage and Prince. Does not take extra character slots.
- Emperor Dragon: Single monster. Either a rare unit or takes up a character slot. Somehow I would think that character level dragon would take a lord instead of hero slot, so I think that 3rd dragon type is not the new hero type. Unridden dragon could also be easier to be made out of the same plastic dragon kit as the normal ridden one. Being able to differentiate between ridden dragon and ridden bigger dragon is much harder if one tries to use the same kit for them both and two spearate dragon kits seems higly unlikely.*
Niewątpie bardzo ciekawe,drejk mam byc mniejszy niż sądziliśmy,ale niema zabierać slotu hero,no niewiem,żeby tylko się nieokazało że to będzie coś w stylu orła :shock:
A oto co znalazłem na temat smoków
- Drake: hero level mount, awailable to Commander equivalent character. A bit weaker than griffon, does not take extra character slots.
- Dragon: lord level mount, awailable to Archmage and Prince. Does not take extra character slots.
- Emperor Dragon: Single monster. Either a rare unit or takes up a character slot. Somehow I would think that character level dragon would take a lord instead of hero slot, so I think that 3rd dragon type is not the new hero type. Unridden dragon could also be easier to be made out of the same plastic dragon kit as the normal ridden one. Being able to differentiate between ridden dragon and ridden bigger dragon is much harder if one tries to use the same kit for them both and two spearate dragon kits seems higly unlikely.*
Niewątpie bardzo ciekawe,drejk mam byc mniejszy niż sądziliśmy,ale niema zabierać slotu hero,no niewiem,żeby tylko się nieokazało że to będzie coś w stylu orła :shock:
Na razie zajebiście i super - będą mowe modele, choć charakterystyki w stylu orła to byłaby rzeczywiście kicha
drake pewnie bezie mial charakterystyki zblizone bardziej do gryfa niz do orla
zależy, siła 5, taf 4, 3 ataki i save na jakieś 5+ i będzie okey
co najwyzej fear??
nic nie wiadomo
ale fajnie by było jakby go miał, jednak to moze być przegiecie, HE mogłyby mieć zbyt duzo terrorystów
nic nie wiadomo
ale fajnie by było jakby go miał, jednak to moze być przegiecie, HE mogłyby mieć zbyt duzo terrorystów