2000 pkt DE vs. Tzeentch

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Kajsper
Wałkarz
Kontakt:

2000 pkt DE vs. Tzeentch

Post autor: Kajsper »

Rozpiska na 2 kola, mam grac z Chaosem Tzeentchowym. Sugestie mile widziane co pozmieniac...

1 * Highborn @ 428 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Heart-stone of Darkness [45]
Draich of Dark Power [50]

1 Manticore @ [190] Pts

1 Noble @ 235 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Crown of Black Iron [35]

1 Cold One Chariot @ [95] Pts

1 Sorceress @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Sorceress @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]

10 Warriors @ 110 Pts
Repeating Crossbow

5 Dark Riders @ 97 Pts
Musician

5 Dark Riders @ 97 Pts
Musician

5 Cold One Knights @ 215 Pts
Standard; Musician,CHampion
War Banner [25]

1 Cold One Chariot @ 97 Pts
Spear

5 Harpies @ 65 Pts

4 Reaper Bolt Thrower @ 400 Pts

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 4

Models in Army: 49

Total Army Cost: 1999

Awatar użytkownika
Nadill
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Nadill »

Zamiast kombinacji Draich of Power + Heart stone of Darkness, zmienił bym na Crimson death+ Blood Armour + Heartstone of Darkness

Reszta jest chyba OK (nigdy nie grałem przeciw Tzeentchowi), ale pomyślał bym nad czymś na Chaos Knightów... dają się we znaki.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Mi by było szkoda ładować tyle punktów w caddych.

NIe lepiej je awansować?

Awatar użytkownika
Nadill
Kontakt:

No raczej ciężko se poczarować na Tzeentch'a... więc Czarodziejki 1 lv to dobre wyjście według mnie

Kajsper
Wałkarz
Kontakt:

Heh a co ja zrobie z 6 koscmi PD, gdy po przeciwnej stronie bede mial pewnie tyle samo DD w dodatku z przerzutem ze Staff of Change ( tak mi sie wydaje). Upgrade calkowicie odpada...

Nadill* Zastanawiam sie nad ta kombinacja co podales, ale przy Blood Armour mam zawsze dylemat jeszcze czy kupowac Dragon Cloaki itp. czy liczyc, ze szybko nabije ten armour :)

A co do rycerzy to na nich Highborn, i Bolce oczywiscie i liczenie na paniki :) W dodatku jakies przekierowania DR i Harpiami i mysle ze jakos to bedzie. A do kontry to rydwany i COKi.

Awatar użytkownika
Nadill
Kontakt:

Sądze że Sea Dragon Cloak też jest obowiązkiem, ponieważ Wystarczy, że nabijesz 3 Woundy, to będziesz miał 1+ AS a przy ostrzale 0+ :) Ja zawsze go biorę.

A co do tej kombinacji, to rozni sie jadynie tym, ze nie masz killing blowa, ale Armour Save'a będzięsz miał leprzego z każdą raną

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Nadil przyda sie czytanie przedmiotu ze zrozumieniem
)+ NIE da sie uzyskac w kombinacji z ta zbroja

nastepnie KB jest naprawde swietny

wywal czempiona w CoK i dodaj 6stego zawodnika
bsb zdecydowanie na Co i albo SoM albo Seal

co do reszty tez mi sie nie podoba
zaczynajac od braku save na kusznikach konczac na braku oddzialow do chowania magow
wsparcia dla kawalerii
itd itp

Awatar użytkownika
Nadill
Kontakt:

zafael pisze: )+ NIE da sie uzyskac w kombinacji z ta zbroja
Czyli +1 As przy ostrzale nie działa od Sea Dragon Cloak na Blood Armourze? Mały ból.

Kajsper
Wałkarz
Kontakt:

No wlasnie ten KB mnie kusi wybierajac ekwipunek, 6tki sie trafiaja cudem.

Ok z wywaleniem championa i 6 zawodnikiem- sie zrobi.
BSB na CO? i do COKow wtedy? Heh no nie wiem, jakos wydaje mi sie ze wybierajac chariot mam w tym dwie dosc dobre rzeczy do hth- BSBka i oddzial COKow. A pchajac go na Co do nich tworze jeden walec- silny, ale czy konieczny?

Save na kusznikach- jakos nie wydaje mi sie zeby byl mi tutaj potrzebny. Strzelac do mnie nie bedzie, a z magii czy w hth tak czy siak bede schodzil niemalze automatycznie. Daje im na ogol shieldy, ale w tym wypadku zabraklo pkt.

Brak oddzialow do chowania magow- to racja. Chcialem wcisnac jakims cudem klocek jeszcze warriorow, ale znowu punkty.

Wsparcie dla kawalerii? Co masz na mysli? Bo w mojej rozpie nie ma w sumie tylko Warriorow, wiec o nich Ci chodzi?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Módl się o dobre bolcowanie smoka, bo tylko na bolcach możesz polegać... :roll: ... no i highbornie

Bsb za bardzo sie nie przyda, bo po tych jednostkach to overryny będą, a nie breaki...
Wstawilbym więcej rydwanów, bo brużdżą kawalerii, ostro zastanowilbym sie nad smokiem... to tyle... I POWODZENIA!

Kajsper
Wałkarz
Kontakt:

Z tego co wiem to typek nie ma smoka...tak jak i ja :) Wiec ten problem z glowy, mysle ze Lord po prostu bedzie u niego mykal na dysku.

Ten BSB to w sumie nie jest wstawiony do breakow bo faktycznie mnie malutko :) Raczej dlatego zeby miec US5 i plusy za sztandar, niezle to dopala ten rydwanik. Bo jesli nie BSB to co? zwykly Noble?

A rydwanow to faktycznie bym wiecej wystawil, ale nie mam :) wiec nie mam co sie nad tym zastanawiac :)

ODPOWIEDZ