- Chalice jest naprawdę fajowy. Ale pewnie masz rację i jeśli chcę grać na doombullu kowboju to lepszy będzie Axe of Khorngor - tylko, że wtedy mu AS w walce spada... bo jak dla mnie Blackened Plate jest obowiązkowa dla tego koksiarza. I do tego wtedy armour piercing czy bound spell co niszczy arcany byś proponował? Niestety jeśli krówka ma się trzymać magów - a czasem będzie musiała - to ten bound jest nie tak efektowny jak przy krówce samopas (gdzie zabiera 2 dd w każdej turze...)
- Fetysz fajny ale jak patrzę, ze będę brał często beasta to mnie tak średnio przekonuje... Fajnie się kombuje z 2d4 s4 z deatha ale trzeba je najpierw wylosować... No może mnie przekonałeś kosztem jednego scrolla.
Ta magia bestii jest niestety fatalna dla małych magów. Nawet z herdstonem ciężko zaplanować, żeby każdy mag rzucił coś grywalnego. Beast w sumei najsensowniejszy - szansa na popychaczkę na charioty, beast cowers i 2d6 s3. Shadow niestety dobry tylko dla lorda maga bo mali shamani mają za małe szanse na wylosowanie sensownych czarów (pitki i lurkera)
- Cyklopy dałem dwa , żeby już sensownie zdobywać punkty na dystans. No i jeden to za mało, żeby przestraszyć i posadzić za lasem bladka, smoki itp. Muszą być dwa albo żaden moim zdaniem. Albo rybka albo pipka.
- Harpie może rzeczywiście mogą być większe ale nie ma na czym ciąć a trzy oddziały muszą być. Moze za te pieski...
- Mówisz , że te ungory takie świetne w porównaniu z pieskami? No ciekaw jestem. Mają troche inne zastosowanie - pieskami elegancko skręcisz każda szarże a skirmishem niektórych już nie... 2 x Skirmishe i 2 x psy też chya są fajne. Ta panika rzeczywiście straszy ale niby na czym mam ją mieć? Tylko na chariotach chyba.
- Gory też wydają mi się sensowniejsze do niektórych rzeczy w ambushu i zdziwiło mnie, że nikt na to nie wpadł.
- Z demonami doombull musi latać samopas. A large target ma się bać cygorów. Inaczej to lipa. Szkoda, ze nie ma takiego falcon horna w bestiach bo naprawdę poprawiłaby się sytuacja tej armii.
Kostki se wymień dziadzie! Kierwa bym zagrał z tą Twoją Hordą bestii Stasiu. Bo ostatnio to był jakiś cyrk a nie gra w battla;]no ale od dwoch bitew nie miałem żadnego hita na nim