Mogę Ci pomalowaćDaw pisze:AD>
na razie kiepsko mi idzie z malowaniem... o wiele gorzej aniżeli konwersje. Potrzebuję chyba schrzanić ze 2-3 figurki z tej dziesiątki żeby sobie przypomnieć co nie co...
"Myśl tfurcza" by Daw [up 26.09 - Fell-Baty+ WIPy]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: "Myśl tfurcza" by Daw
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
W realu lepiej się prezentowały
Jak dla mnie kawał solidnej roboty tylko pomaluj je ładnie 
...dlatego robiłem zdjęcia tych figurek po podkładzie 
spokojnie... dłubię dłubię... codziennie po jakieś 3-5 godzinek stuknie przy nich... chyba, że jakiś koncert akrykolowy niespodziewanie wypadnie w Sobotę
Coma!!
spokojnie... dłubię dłubię... codziennie po jakieś 3-5 godzinek stuknie przy nich... chyba, że jakiś koncert akrykolowy niespodziewanie wypadnie w Sobotę
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Doczekałem się pomalowania figurek. Podstawek jeszcze nie robiłem ponieważ nie wiem do końca jakie zrobić żeby były z motywem wspólnym dla całej armii.
Przed malowaniem wyszedłem z założenia, że skoro wziąłem gumbasy ze skull-pasa żeby sobie poprzypominać coś nie coś w kwestii konwersji tak też potraktowałem malowanie. Kilka różnych warstw jest na nich. Ćwiczyłem sobie władanie pędzlem, washowanie i tak też wyszli (ciemni, brudni i trochę z innej materii). Nawiązanie do gumbasów wciąż jest oraz motywem przewodnim ich malowania był raczej pan z poniższego zdjęcia...

Enjoy
.

Jednego z wcześniej pokazywanych nie ma ponieważ w niewyjaśnionych okolicznościach uległ zniszczeniu
Przed malowaniem wyszedłem z założenia, że skoro wziąłem gumbasy ze skull-pasa żeby sobie poprzypominać coś nie coś w kwestii konwersji tak też potraktowałem malowanie. Kilka różnych warstw jest na nich. Ćwiczyłem sobie władanie pędzlem, washowanie i tak też wyszli (ciemni, brudni i trochę z innej materii). Nawiązanie do gumbasów wciąż jest oraz motywem przewodnim ich malowania był raczej pan z poniższego zdjęcia...

Enjoy

Jednego z wcześniej pokazywanych nie ma ponieważ w niewyjaśnionych okolicznościach uległ zniszczeniu

No efekt nie ten sam ale podobny, lecz bardzo imponujący jak dla mnie jeden z lepszych etyryków jakie widziałem.
Poziom malowania o wiele lepszy niż moje hosty ;p ale patrząc na twoje i widząc jak rozegrałeś sprawę etyryków aż mi się chce brać za przemalowywanie :/. Mam dość sporo jeszcze do pomalowania w swojej armii wiec przemalowanie odłożę na później ale widząc takie prace dostaje motywacji ^^ gratki świetny projekt wraitów BTW uwielbiam Goblińsko, Orkowe VC GJ keep it up.
Poziom malowania o wiele lepszy niż moje hosty ;p ale patrząc na twoje i widząc jak rozegrałeś sprawę etyryków aż mi się chce brać za przemalowywanie :/. Mam dość sporo jeszcze do pomalowania w swojej armii wiec przemalowanie odłożę na później ale widząc takie prace dostaje motywacji ^^ gratki świetny projekt wraitów BTW uwielbiam Goblińsko, Orkowe VC GJ keep it up.
Zgadza się.jamakot pisze:fantastico!![]()
ale w filmie bronie też chyba mieli zielone
Ale w filmie nie dostaje się punktów za nałożenie 3-ech kolorów :p
Cieszę się, że dodaję motywacji aczkolwiek pod koniec muszę przyznać, że od niechcenia parę rzeczy robiłem już "aby szybciej" przez co efekt jest widoczny na zdjęciach - w realu nie widać :pBrowar pisze:No efekt nie ten sam ale podobny, lecz bardzo imponujący jak dla mnie jeden z lepszych etyryków jakie widziałem.
Komiksowy? To chyba przez format modeli ;pSzaman pisze:bardzo fajny klimat - taki groteskowy, komiksowy
Dziękujębem pisze:Fajne, fajneWolałabym zdjęcia na innym tle. Najlepsze wyszły bronie
Biorąc pod uwagę, że czasami się zabrało za malowanie podczas stadium suchej wargi , ręki skrzypka i oka spawacza to naprawdę daje motywację do dalszych prac szczególnie jeżeli obejrzy się Twoją galerię
Co do tła za każdym razem będzie inne więc bez paniki.
Doszedłem do wniosku, że podstawki będę robił hurtowo dla 30-50 modeli także na efekt finalny trzeba będzie zaczekać i może na innym tle cyknę fotki? Zobaczymy co przyniosą wakacje i.... woodstockowe inspiracje ;P
Dziękuję za komenty i zapraszam kolejne osoby z bardziej krytycznym nastawieniem.

Kolorystycznie są bardzo fajni ,a jak na tak dużą przerwę w malowaniu ... Niemniej twoje kraski były chyba ładniejsze
Wiecej napisz jak oblukam w realu 
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: