Wilqu pisze:Na jakim ty świecie żyjesz 6 -to edycyjnym? Jest 7 edycja podręcznik jeśli takowy masz do empire jasno mówi o używaniu przez hellblaster BS. Czyli daleki zasięg -1 skirmisz -1 etc przy strzale. Z 3 baryłek (o ile nie rzuciłeś missefire
) wypalisz strzały na daleki zasięg trafiając na 5-tkach. Masz ogromne szanse na missefiere który na ogół jest lipny ..skuteczność gorsza od handgunerów. Oczywiście zdarzają się cudne rzuty ale takowe może mieć nawet goblin w walce z gigantem czy czołgiem.Jest to maszyna całkowicie losowa. Skuteczność trafień obecnego hellblastera jest znikoma...
P.S. Jak można grac w tą grę nie znając podstaw swojej armii, i co więcej piszesz że grasz z innymi ludźmi czy to są za przeproszeniem kozy ? Też nie wiedzą o co komon?
Jak masz w taki sposób odpowiadać to nie odpowiadaj wcale. Mam prawo nie wiedzieć wszystkich rzeczy panie wszechwiedzący. 6 edycje nie grałem. Zaczynam swoją przygodę z WH dlatego te pytania znajdują się w tym, a nie innym dziale.
Innym dziękuje za szybka i konkretną odpowiedź
kazano mi dopytać po ostatniej walce
1. Hochland ma rozpatrywanie za dlugi i krótki zasięg ?
2. Jak jest rozpatrywana broń od kirasjerów. jest 5 kirasjerow. kiedy sie rozpatruje kare za multipla, przy trafianiu albo zranieniu
3. kapitan z pistoletem w ręku strzela tylko raz ? te 3 ataki sie zaliczają tylko do broni ręcznej ?
4. czy Kapłan może użyć modlitwy: zakladam że na dowodce kirasjerów "przerzuty na trafienie i zranienie"