VIII Edycja WFB + WoCh

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: VIII Edycja WFB + WoCh

Post autor: Jasiuuu »

Kal_Torak pisze:Jedynym lekarstwem dla wochu będą te kontyngenty sojusznicze. Bo bez nich będzie dla wochu tylko gorzej. Chociaż inne armie też nie omieszkają sobie owe kontyngenty zafundować. Mimo, że nie wiadomo na jakich zasadach będą brane to można się spodziewać, że na mniej ograniczonych niż obecnie z DoW i Ogrami, a to oznacza większą rewolucję niż wszystkie ploty razem wzięte ;P.

ale zawsze warto było upierdol%$# mengile z chaosu na te parę ostatnich miesięcy : D <pokłon w strone LS>
Obrazek
T

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Jasiuuu pisze:ale zawsze warto było upierdol%$# mengile z chaosu na te parę ostatnich miesięcy : D <pokłon w strone LS>
Fakt. Tak nie powinno się stać. Nie powinno bez niczego w zamian. Co prawda jest jakaś inicjatywa by chaosowi "coś dać" - ale chyba za późno, bo 8 edycja w zasadzie za miesiąc z kawałkiem.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Faktycznie. Wszak tylko Mengilami Chaos stoi.

Ja uważam, iż jęczycie. Zasadniczy boost dla piechoty pozytywnie odbije się na WoChu, podobnie jak walka w kolejności inicjatywy. Utrudnienie hamowania marszu poprzez możliwości zdania LD i ignorowania tej niedogodności, losowe szarże( które nieco ucinają najtów, lecz dają kopa piechocie) to są rzeczy, z których możemy się cieszyć.
W kwestii strzelania. Mamy Helenę, pamiętacie? Może w końcu te idiotyczne cannony DoW pójdą w odstawkę.
No i Kontyngenty. Ktoś już załatwia harpie/furie? Ja mam w planach :wink:

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Jak pisałem cała siła leży właśnie w kontyngentach ;P. Helki w sumie fakt też dostaną boosta - być może to wystarczy za wsparcie strzeleckie dla chaosu. Chyba, że chaos będzie mógł sobie pozwolić na wraithy lub flamery ;P.

Varinastari
Masakrator

cała siła leży właśnie w kontyngentach
Raczej sygnał powrotu starych Hord, z lataczami.
:wink:

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

a jak plotki o tym ze: ciezka kawaleria nie maszeruje; piechota z sejvem na 3+ nie maszeruje ?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

z piechotą imho pomówienia, ale być może z kawalerią rzeczywiście tak będzie...
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Na 95% anulowano ten zapis i wszystko jest po staremu, czyli kawa maszeruje i piechota też.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ktoś już załatwia harpie/furie? Ja mam w planach :wink:
A tam harpie i furie - czekam na minosy i flamery :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

JA czekam na Furie , Flamery i plastikowe D.ogry :)

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Ja liczę na jakąś porządną jednostkę strzelającą, bo moje Heluchny są zbyt kapryśne.

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Varinastari
Masakrator

E tam, Chaos nigdy za dobrze nie strzelał. Bardziej cieszyłbym się z Furii od "towarzyszy" Demonów.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

ja tam flamery ciepło bym przywitał zamiast jednej heleny
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Hmmm z tego co czytałem wyraźnie napisali, że nie można brać jednostek z innych Armybooków...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

to jaki sens wtedy miałyby kontyngenty:D? biorę kontyngent warhoundów i maruderców:D?

Awatar użytkownika
Jasiuuu

myślisz że demony nie chciałyby kilku unitów warhoundów ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

a czyli niby że możemy brać demony i bestie bo teoretycznie ta sama rasa tak:P?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Allied Forces
Allied forces will not get a % allocation. However, rules for using allied forced (i.e. an updated allied forces chart) are in the rulebook.
Allies are now split into 3 groups:

Forces of Order: High Elves, Wood Elves, Lizardmen, Empire, Dwarfs and Brettonia

Forces of Destruction: Chaos of any kind, Skaven, Greenskins, Dark Elves (edit. Vampire Counts may go here).

Neutral: Ogres and Tomb Kings

The allies rules are intended to be used by more than 2 players. You are not supposed to use more than one armybook in your army.
Allies from the same grouping are allowed to use the other army General’s leadership, but cause panic in units of the other army if they are forced to flee. If an allied unit is forced to flee through another ally from a different group, the stationary unit counts as dangerous terrain (see below under terrain).

Example: High Elves (Force of Order) flee through Warriors of Chaos (Force of Destruction).
If you are allied with Dark Elves or Skaven you have to roll every friendly turn in order to see what sort of ally they are (need more info on this).
Można zapomnieć o grze Armią składaną z dwuch booków tak więc nie będzie w WOCH demonów ani besti czy innej kombinacji.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Czyli na dobrą sprawę wygląda to na dodatkowe zasady gry wieloosobowej. Nijak ma się to najemników.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

może to i lepiej.

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

ODPOWIEDZ