To moja pierwsza rozpiska, więc się nie czepiać
Lords:
Tomb King [298pkt.]
Gen HW Sh
Flail of Skulls
Armor of the Ages
Chariot
Heroes:
Liche Priest [165pkt.]
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Liche Priest [173pkt.]
Skeletal Steed
Hieratic Jar
Dispel Scroll
Core:
15 Heavy Horseman [300pkt.]
FC LA SH HW Spr
War Banner
4 Tomb Swarm [180pkt.]
3 Chariots [195pkt.]
War Banner
CH, SB
5 Light Horseman [70pkt.]
Bow, HW
Special:
20 Tomb Guard [320pkt.]
FC LA Sh HW
Icon of the Sacred Eye
3 Ushatbi [195pkt.]
Rare:
Screming Skull Catapult [90pkt.]
Screming Skull Catapult [90pkt.]
2076pkt.
Ogólna strategia:
Król do rydwanów.
Swarmy wykopują się na tyły
Licz konny do ciężkiej kawalerii.
2 licz do tomb guardów
I prosiłbym jeszcze o podanie jakiejś dobrej rozpiski dla Skavenów na Tomb Kingów.
TK NA 2000pkt.
- mortimerto
- "Nie jestem powergamerem"
TK NA 2000pkt.
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...
mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu
- Big Boss M.
- Falubaz
Wydaje mi się że lord bez wsv albo collara to porażka.
Kavaleria w takim klocku na skaveny to nie najlepszy pomysł, wpadnie w to abominacja lub kółko i znikasz. wydaje mi się że na skaveny lepszą opcją jest gra na standardzie czyli Król z kosiarą, 3 liczów, dużo rydwanów, 3 skorpy, Gwardia z ikoną i 2x katapa.
Kavaleria w takim klocku na skaveny to nie najlepszy pomysł, wpadnie w to abominacja lub kółko i znikasz. wydaje mi się że na skaveny lepszą opcją jest gra na standardzie czyli Król z kosiarą, 3 liczów, dużo rydwanów, 3 skorpy, Gwardia z ikoną i 2x katapa.
- mortimerto
ok dzięki
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...
mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Skołuj pts na 3 licha. Hierofanta złóż jar + latanie (cloak of the dunes) żeby go nie złapał. 2 katapy ok. 4 swarmy to za dużo. robi się 2-3 max. Kawa TK jest beznadziejna... Kingowi Collar Zamiast Armoura. 2 skorpiony mus. Ushabti nie są najlepszym wyborem. Nie możesz mieć 2 War Bannerów w rozpie.
"Spam jest sztuką, której nikt nie potrafi zrozumieć" - Anyix
"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein
"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt
"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein
"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt
- mortimerto
ok i jeszcze raz dzięki