Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego
Dzięki za odpowiedź na pytania mam kolejne:
Daję Tanowi great weapon i rune of stone i ma save na 3+. Co daje mu tarcza jeśli ją dorzucę w AB save poprawia się na 2+ jak to jest?
Daję Tanowi great weapon i rune of stone i ma save na 3+. Co daje mu tarcza jeśli ją dorzucę w AB save poprawia się na 2+ jak to jest?
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"
- Aron_Banalny
- Masakrator
ma wtedy takiego sejva tylko przeciw strzelaniu.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dodatkowo jeśli wykupisz tarczę i nie dasz żadnych run na broni to na początku walki będziesz mógł wybrać czy walisz GW i masz Sv3+, czy używasz HW i tarczy i masz SV 1+
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
wystawiłem lizaki jako kontyngent na Koziołku. 2xskinki +terki. Ogólnie to szału nie robiły ale jako żywa tarcza czy też do odginania szarż, spowalniania przeciwnika takie skinki się przydadzą. A i zapluc coś czasem potrafią. Ogólnie nie spodziewaj się niczego turbo ze strony jaszczorek to będziesz zadowolony
Strona 121 RB zaraz przed listą Common Magic itemów .
Ostatnie(zapewne nie przemyślane do końca przez autora booka)zdanie zabiera +1 do as w walce od przodu z Magic weapons .
Ostatnie(zapewne nie przemyślane do końca przez autora booka)zdanie zabiera +1 do as w walce od przodu z Magic weapons .
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
Dwie runki zawsze lepsze od jednej ;P . A tak poważnie weź dwie , na 1750 przeciwnik (jeśli nie jest bretką albo dwarfami) może mieć wykoszoną magie więc każdy dispel się przyda .
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
Czyli jak dam bohaterowi dwuręczny topór z jakąś runą to nie ma zasady uderza jako ostatni i bez modyfikatora +2 do siły?Grunaldi pisze:Strona 121 RB zaraz przed listą Common Magic itemów .
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
zgadza się, chyba że wykupisz dodatkowo Master Rune Of Kragg The Grim.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie, w CC BOP jest po prostu traktowane jako Another Hand weapon, czyli masz 2A z S3.
P.S.: wyjątkiem są Long Drong's Slayer Pirate, ale oni mają swoją wlasną zasade specjalną.
P.S.: wyjątkiem są Long Drong's Slayer Pirate, ale oni mają swoją wlasną zasade specjalną.