Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dulix
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Dulix »

Dzięki za odpowiedź na pytania mam kolejne:
Daję Tanowi great weapon i rune of stone i ma save na 3+. Co daje mu tarcza jeśli ją dorzucę w AB save poprawia się na 2+ jak to jest?
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

ma wtedy takiego sejva tylko przeciw strzelaniu.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dodatkowo jeśli wykupisz tarczę i nie dasz żadnych run na broni to na początku walki będziesz mógł wybrać czy walisz GW i masz Sv3+, czy używasz HW i tarczy i masz SV 1+
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Dulix

Walka od czoła tarcza + broń ręczna daje dodatkowy +1 do save. Gdzie jest napisane że magiczna/runiczna broń ręczna + tarcza nie daje tego modyfikatora?

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Dulix pisze:Gdzie jest napisane że magiczna/runiczna broń ręczna + tarcza nie daje tego modyfikatora?
Rulebook.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
thorgrim
Wałkarz

Post autor: thorgrim »

Jest turniej w Kielcach na 1150 pkt+ 300 pkt kontyngent. Jako kontyngent chce wystwic Lizaki, a dokładnie 3x10 skinki skirmiszowe i do tego 7 kameleonów. Jak myślicie da rade tym powalczyc?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

wystawiłem lizaki jako kontyngent na Koziołku. 2xskinki +terki. Ogólnie to szału nie robiły ale jako żywa tarcza czy też do odginania szarż, spowalniania przeciwnika takie skinki się przydadzą. A i zapluc coś czasem potrafią. Ogólnie nie spodziewaj się niczego turbo ze strony jaszczorek to będziesz zadowolony ;)
Obrazek

kuby
Wałkarz

Post autor: kuby »

S5 na T3 ranienie na 2+?

Awatar użytkownika
thorgrim
Wałkarz

Post autor: thorgrim »

Tak

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

kuby pisze:S5 na T3 ranienie na 2+?
w 9 przypadkach na 10 i tak wypada jedynka :evil:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Nie prawda 1 wypada w 9 na 10 przypadków ranienie na 2+ z siłą 10 maszyn, monsterów i herosów. Ale jak już się zrani to dopiero mamy frajdę jak w kolejnych 9/10 przypadków ilości ran wypada 1

Awatar użytkownika
Dulix

Mac pisze:
Dulix pisze:Gdzie jest napisane że magiczna/runiczna broń ręczna + tarcza nie daje tego modyfikatora?
Rulebook.
Fajnie że w Rulebooku a mógłbyś mi napisać jeszcze gdzie dokładnie?

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Strona 121 RB zaraz przed listą Common Magic itemów .
Obrazek

Ostatnie(zapewne nie przemyślane do końca przez autora booka)zdanie zabiera +1 do as w walce od przodu z Magic weapons .
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Jak myślice, na 1750 jeden runsmith z 1 spellbreakerem i m.r. of ch. wystarczy? Czy lepiej dać mu 2 runki?

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Dwie runki zawsze lepsze od jednej ;P . A tak poważnie weź dwie , na 1750 przeciwnik (jeśli nie jest bretką albo dwarfami) może mieć wykoszoną magie więc każdy dispel się przyda .
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
Dulix

Grunaldi pisze:Strona 121 RB zaraz przed listą Common Magic itemów .
Obrazek

Ostatnie(zapewne nie przemyślane do końca przez autora booka)zdanie zabiera +1 do as w walce od przodu z Magic weapons .
Czyli jak dam bohaterowi dwuręczny topór z jakąś runą to nie ma zasady uderza jako ostatni i bez modyfikatora +2 do siły?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

zgadza się, chyba że wykupisz dodatkowo Master Rune Of Kragg The Grim.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Dulix

bida z nyndzo :( dzięki
To jeszcze jedno pytanie: jeśli dam inżynierowi, który jest przy baliście dwa pistolety to w pierwszej turze walki ma 2 ataki z siłą 4 z modyfikatorem -2 ArSV?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

nie, w CC BOP jest po prostu traktowane jako Another Hand weapon, czyli masz 2A z S3.

P.S.: wyjątkiem są Long Drong's Slayer Pirate, ale oni mają swoją wlasną zasade specjalną.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Czy ktoś ma zasady Grenadierów "Cud" Ludwiga ???
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Zablokowany