Modele innych firm w sklepach w Polsce.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Modele innych firm w sklepach w Polsce.

Post autor: Husiat »

Wybrałem się ostatnio na majówke do Francji i jak to bywa natknąłem się na sklep z figurkami. Niewiem czy taki temat już był, ale niezwykle zdziwiło mnie to, że w tamtym sklepie, nie licząc figurek GW było też dużo modeli Fenryla i Reapera, nie licząc tych od Gamezona, których też było całkiem sporo. Cały problem polega na tym, że u nas czegoś takiego NIE MA... :roll: I dlatego pytam: dlaczego sklepy w Polsce figurek innych firm nie posiadają? Myślę, że wielu graczy od razu zakupiłoby co nieco i sklepy te, tak samo jak zyskała na tym cytadela sprzedając Gamezona, tylko by się wzbogaciły. Pomijając już fakt, że powstała by konkurencja, co prędzej czy później spowodowałoby niższe ceny...
Być może jest jakiś zakaz albo coś w tym stylu, dobra....
Tylko jak zobaczyłem tamte modele to stwierdziłem że prawie się nie różnią w cenie, a większość jest o wieleeee ładniejsza... :?
Bum...!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

u nas w katowicach jeden sklep jest z figsami GW, drugi z reaperowymi - i joł, konkurencja dzwignia handlu
pogadaj z wlascicielami sklepow w pare osob, zaczna sprowadzac jak poczuja kase

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

a jaki sklep sprzedaje Reaper'a?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Modele wszystkich tych firm są tam nie bez powodu.

Gamezone: Mają całkiem sensowne warunki dla sprowadzających ich figurki sklepów. To dlatego sprzedaje je stacjonarnie np. Cytadela.
Fenryll: to firma francuska i im zależy na wejściu do francuskich sklepów, poza tym jest to tam dość łatwe. Natomiast sprowadzanie Fenrylla do Polski to niezły bal i warunki finansowe mocno redukują sens sprzedawania tego w sklepie stacjonarnym.
Reaper: Nie mają w Polsce oficjalnego dystrybutora, który mógłby zaoferować sklepom sensowne warunki finansowe. Głównie z powodu mocno przesadzonych wymagań stawianych takiemu dystrybutorowi (sprowadzenie całej oferty Reapera - w tym obleśnych robocików do CAV). Więc Reapera można albo sprowadzać samemu*, albo kupować przez JAMĘ - która jako reseller jest w stanie zaoferować pewną zniżkę sklepom, ale atrakcyjną wyłącznie dla sklepów internetowych. We Francji, o ile mi wiadomo, Reaper posiada oficjalnego dystrybutora.

* - żeby wiedzieć jaka to frajda, wejdź na forum Warsztatu i poczytaj temat Dostawy Reapera:
http://www.jotte.com.pl/forum/viewtopic.php?t=90
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Taaa dostawy reapera to fajna rzecz, z 2 miechy na 1 figsa czekam. :P
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja czasem kupuje w Jamie i jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Z Reaperem robi się chyba coraz więcej sklepów :shock: Bardzo dobrze, bo to są świetne figurki i jak kiedyś policzyłem ile z nich chciałbym mieć to sam pomyślałem żeby wejść w dystrybucję :P Im więcej sklepów chyba tym lepiej, bo na Zachodzie te figurki ciągle są taniej niż u nas, a przecież powinno być odwrotnie. Myślicie, że ten CAV by w Polsce podzedł?

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

grzech76 pisze:a jaki sklep sprzedaje Reaper'a?
Flamberg na ul. Andrzeja 14 bodajże

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Adamdo pisze:
grzech76 pisze:a jaki sklep sprzedaje Reaper'a?
Flamberg na ul. Andrzeja 14 bodajże
:shock: pierwsze slysze

az przejde sie specjalnie i spytam :wink:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie sprzedają, nie trać czasu, Mają tylko Rackhama i Mein Panzer
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

mój błąd, wybaczcie mi, młody jestem i nie rozróżniam

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nilgar pisze:Myślicie, że ten CAV by w Polsce podzedł?
Może i by podszedł, zwłaszcza fanom Battletecha.
Problem polega na tym, że żeby zostać dystrybutorem (a nie tylko retailerem) Reapera, trzeba brać jakieś kosmiczne ilości ich oferty, bez 10k$ w kieszeni (do zamrożenia w figurkach!) chyba nawet nie ma co rozmawiać.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

To poplotkujemy na ten temat przy partyjce Warlorda (zaproponuj tam wreszcie jakiś termin)

ODPOWIEDZ