Partia Politczna, poglądy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Re: Partia Politczna, poglądy

Post autor: Tullaris »

Varinastari pisze: :shock:
A wydawało mi się, iż jest czarny.
Nie przyjrzałeś się dokładnie :wink:
I wystrzelania się nawzajem z broni palnej.
Czy w Szwajcarii gdzie każdy ma w domu karabin i w razie wojny może być zmobilizowany jako żołnierz ludzie do siebie strzelają???
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

A od kiedy ja tak twierdzę? :wink:
Chyba, iż inaczej rozumiemy słowo "synonim".
Synonim (gr. synōnymos = 'równoimienny'; za Kopalińskim) – wyraz lub dłuższe określenie równoważne znaczeniowo innemu, lub na tyle zbliżone, że można nim zastąpić to drugie w odpowiednim kontekście
Raczej miałem na myśli koniunkcję :)
Varinastari napisał(a):
:shock:
A wydawało mi się, iż jest czarny.

Nie przyjrzałeś się dokładnie :wink:
Ależ przyjrzałem się i nie uważam, iż jest "czerwony". :wink:
Czy w Szwajcarii gdzie każdy ma w domu karabin i w razie wojny może być zmobilizowany jako żołnierz ludzie do siebie strzelają???
Mamy troszkę inne społeczeństwo niźli Szwajcarskie, zważywszy na sporą dozę frustracji nagromadzoną przez lata w naszych zacnych rodakach :wink:
Apropos wystrzelania itd to kupienie broni wcale nie jest takie trudne. Nie sądze żeby ludzie masowo zaczeli się zbroić
Nielegalnie czy legalnie, mój drogi?
Przyjąwszy, iż na myśli masz to drugie, to wcale nie jest takie proste.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Ze legalne jest trudne to Ja wiem ;)
Jeżeli ktoś potrzebuje broni to ją kupi, jeżeli nie dostanie zezwolenia to kupi nielegalnie takie jest Moje zdanie.
Dlatego nie wydaje Mnie sie że nagle co druga osoba kupi sobie klamke i bedzie strzelać bo ktoś przyrysuje mu samochód

i nie mowcie tylko o mentalnosci innych narodow i tym podobnych bzdur

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Zgasileś mnie tym wklejeniem definicji "synonimu", ale nie tak bardzo jak przez stwierdzenie, że jest to koniunkcja: "Jeśli pozwolimy obywatelom zapracować własną, ciężką pracą na siebie bez konieczności sięgania po dotacje, to się powstrzelają". Coś cudownego.

Taaak, nasze społeczeństwo jest tak nabuzowane i sfrustrowane otaczającą ją rzeczywistością, że jak tylko nadarzy się okazja to sięgnie po broń celem dokonania całkowitej samozagłady. Ale powszechnie wiadomo, że Szwajcarzy to oaza spokoju na europejskiej tafli jeziora i niczym się nie przejmują. Z kolei Polacy to chodzący frustraci, którzy strzelają do siebie bardziej niż Meksykanie na przedmieściach Los Angeles.

I zdobycie pozwolenia na broń nie jest takie trudne. Wiem z autopsji.
Lest we forget:
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Jeżeli ktoś potrzebuje broni to ją kupi, jeżeli nie dostanie zezwolenia to kupi nielegalnie takie jest Moje zdanie.
Bomba. Jak wychodzimy z takiego założenia, to faktycznie nasuwa się wniosek ala jkm. Tylko idąc dalej tym tropem:
-Po cholerę nam prawo, skoro takowego nie przestrzegamy?
-Po co nam demokracja, skoro z takowej nie korzystamy?
I tak dalej :wink:
Zgasileś mnie tym wklejeniem definicji "synonimu", ale nie tak bardzo jak przez stwierdzenie, że jest to koniunkcja: "Jeśli pozwolimy obywatelom zapracować własną, ciężką pracą na siebie bez konieczności sięgania po dotacje, to się powstrzelają". Coś cudownego.
Jeżeli, to-implikacja. Ja miałem na myśli koniunkcję, lecz nie zmieniałem sensu zdania :wink:
A JKM mówi ja wam dam możliwość zapracowania na nasz chleb bez oglądania się na dotacje do i pomoc państwa i właśnie dlatego na niego zagłosuje.
I
wystrzelania się nawzajem z broni palnej.
:D
Taaak, nasze społeczeństwo jest tak nabuzowane i sfrustrowane otaczającą ją rzeczywistością, że jak tylko nadarzy się okazja to sięgnie po broń celem dokonania całkowitej samozagłady. Ale powszechnie wiadomo, że Szwajcarzy to oaza spokoju na europejskiej tafli jeziora i niczym się nie przejmują. Z kolei Polacy to chodzący frustraci, którzy strzelają do siebie bardziej niż Meksykanie na przedmieściach Los Angeles.
Kurna, w końcu się w czymś zgadzamy :mrgreen:
I zdobycie pozwolenia na broń nie jest takie trudne. Wiem z autopsji. I nie, nikogo zabiłem.
Ustawa o dostępie do broni palnej jest niezła. Dlatego nie uważam, iż istnieje potrzeba zmiany takowej.

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Oh noez, znowu mnie zgasiłeś słuszną uwagą wyjaśniającą czym jest "koniunkcja" a czym "implikacja". A może byś się odniósł do treści? Ale jeśli tak bardzo ta implikacja razi to proszę:
"Pozwolimy obywatelom zapracować własną, ciężką pracą na siebie bez konieczności sięgania po dotacje i się powstrzelają nawzajem". Dobre, naprawdę przekomiczne.

Potrenuj ironię, przeproś i wyjdź. :D

I gdzie napisałem, że należy zmienić ustawę o dostępie o broni?
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Varinastari pisze:
Bomba. Jak wychodzimy z takiego założenia, to faktycznie nasuwa się wniosek ala jkm. Tylko idąc dalej tym tropem:
-Po cholerę nam prawo, skoro takowego nie przestrzegamy?
-Po co nam demokracja, skoro z takowej nie korzystamy?
I tak dalej :wink:
No popatrz, ale jak w dyskusji o abrocji padło zdanie, że gdy kobieta będzie chciała to i tak znajdzie sposób na przerwanie ciąży to nie przypominam sobie żebyś stawał w obronie obowiązującego obecnie prawa... No chyba, że sięgasz po ten argument tylko w przypadku działań, których nie akceptujesz, ale jeśli tak to marny z ciebie pozytywista :wink:

Varinastari
Masakrator

Oh noez, znowu mnie zgasiłeś słuszną uwagą wyjaśniającą czym jest "koniunkcja" a czym "implikacja". A może byś się odniósł do treści? Ale jeśli tak bardzo ta implikacja razi to proszę:
"Pozwolimy obywatelom zapracować własną, ciężką pracą na siebie bez konieczności sięgania po dotacje i się powstrzelają nawzajem". Dobre, naprawdę przekomiczne.
Naprawdę nie zrozumiałeś :wink:
Cytuj:

Potrenuj ironię, przeproś i wyjdź. :D
Znalazł się Władca Dziesiątej Warstwy Ironii I Naczelny Dowcipniś :wink:

I gdzie napisałem, że należy zmienić ustawę o dostępie o broni?

A czy na napisałem, iż chcesz takową zmienić? :D To już jest gruba nadinterpretacja :)

No popatrz, ale jak w dyskusji o abrocji padło zdanie, że gdy kobieta będzie chciała to i tak znajdzie sposób na przerwanie ciąży to nie przypominam sobie żebyś stawał w obronie obowiązującego obecnie prawa... No chyba, że sięgasz po ten argument tylko w przypadku działań, których nie akceptujesz, ale jeśli tak to marny z ciebie pozytywista :wink:
Milcząca Zgoda? Takie rzeczy tylko w erze, mój drogi :)

Anyway, eot from meh! Idę zając się czymś pożyteczniejszym(vide spacer?) niźli wykłócaniem się po raz któryś tam z tobą o rzeczy, na które chyba obaj zupełnie inaczej patrzymy.
PS. nec hercules contra plures

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

http://pl.wikiquote.org/wiki/Janusz_Korwin-Mikke
Cytaty z Korwina,zwolennikom radziłbym poczytać.
Czy wizja Polski przedstawiana przez tego kandydata naprawdę skłania do oddania na niego głosu?Odebranie prawa głosu kobietom :shock: ,legalizacja narkotyków :shock: .
Młodzież mogę jeszcze zrozumieć "szołmen" może się podobać bo jest zabawny.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Varinastari pisze:

Milcząca Zgoda? Takie rzeczy tylko w erze, mój drogi :)

Anyway, eot from meh! Idę zając się czymś pożyteczniejszym(vide spacer?) niźli wykłócaniem się po raz któryś tam z tobą o rzeczy, na które chyba obaj zupełnie inaczej patrzymy.
PS. nec hercules contra plures
Nigdzie nie napisałem, że jestem za szerszym dostępem do broni, ale bawi mnie niekonsekwencja :wink:
Z mojej strony też EoT

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

Manfred pisze: Apropos wystrzelania itd to kupienie broni wcale nie jest takie trudne. Nie sądze żeby ludzie masowo zaczeli się zbroić
ja mam broń, co prawda wiatrówkę ale zawsze coś :mrgreen: , którą odstrzeliłem szczura pałętającego się po ogrodzie a na działce uratowałem z wujkiem okolicznych rolników, a przynajmniej ich małe sady przy domach (bo poza tym mają pola) odstrzeliwując 1/4 okolicznej populacji "pewnego gatunku inteligentnych ptaków" - inteligentnych bo reszta zwiała i nie pojawia się, jeśli było strzelanie np. dla zabawy, jeszcze przez miesiąc
efekt jest taki że od połowy czerwca do końca września, a czasem i dłużej, żadnego ptaka z tego gatunku w promieniu 5km nie zobaczysz :mrgreen:
to tak apropo broni, bo w sumie tą wiatrówką człowieka łatwo zabić :twisted:
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

akurat legalizacja narkotykow to bardzo dobry pomysl dla Naszego kraju.
dlaczego ? latanie dziury budzetowej podatkiem, brak durnych wyrokow za posiadanie tzw. 'polowki'.
No i pewnie spory spadek przestepczosci z tym zwiazany :)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Na wiatrówkę nie trzeba mieć pozwolenia.
Chociaż czytając takie historie jak Zwolina, aż się człowiek zastanawia, czy to dobrze... :roll:

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Manfred pisze:akurat legalizacja narkotykow to bardzo dobry pomysl dla Naszego kraju.
dlaczego ? latanie dziury budzetowej podatkiem, brak durnych wyrokow za posiadanie tzw. 'polowki'.
No i pewnie spory spadek przestepczosci z tym zwiazany :)
Zgadzam się co do pomysłu legalizacji z dwóch przyczyn : podatki do budżetu i mniejsze wydatki na walkę z tą gałęzią przestępczości.Wątpliwości budzi natomiast możliwy wzrost spożycia.
Zwolin pisze:odstrzeliwując 1/4 okolicznej populacji "pewnego gatunku inteligentnych ptaków"
[-o<

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Manfred:
Wole miec zajebiście wielka dziure budżetową niż 15-letnich narkomanów pod delikatesami.
Pierdzielenie o szopenie. W innych krajach tego nie ma i dają radę. Polsce nie to jest potrzebne, nie kasa z narkotyków. Polska potrzebuje inwestycji, i sprawnie działajacego rządu. Co na razie jest jeszcze marzeniem, ale coś się ruszyło.

Czytam tutaj posty ludzi, że wybierają mniejsze zło i głosują na JKM. Sorry, ale proponuje temu Panu psychaitre, jest to taki idiota jakich mało, aż dziw bierze, że go nie zamkneli w psychiatryku.
Popierając jego, popieracie : "zakaz głosujacych kobiet""facet, gej, murzyn to nie człowiek" i hasło: Kijem polityków. Nie wiem, czy co po nie którzy coś cpaja, bo normalny to by na niego na pewno nie zagłosował. To jest idiota.
A co jeszcze mnie przeraża, to opinia pewnych ludzi o wyglądzie/stanu cywilnym co po nie których kandydatów. Przypominam, że to Wybory PREZYDENCKIE a nie Miss Polonia.
Kwaśniewski przystojny był i miał ładną żonę. A gówno robił i wiecznie chlał. Chyba nie o to w tym chodzi. Dla mnie prezydent mógłby byc czarnym gejowskim żydem, byle był dobrym i wnoszącytm coś do polityki człowiekiem.

Jeżeli kogoś uraziłem tym JKM, to nie przepraszam. Jak słysze o nim to mnie aż telepocze. Debil totalny. A pamiętajmy, ze za kim głosujemy z tym po nie kat sie utożsamiamy. No to powodzenia.

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Karczmarz pisze:Wole miec zajebiście wielka dziure budżetową niż 15-letnich narkomanów pod delikatesami.
Pierdzielenie o szopenie. W innych krajach tego nie ma i dają radę. Polsce nie to jest potrzebne, nie kasa z narkotyków. Polska potrzebuje inwestycji, i sprawnie działajacego rządu. Co na razie jest jeszcze marzeniem, ale coś się ruszyło.
Kto ćpa ten ćpa, zresztą dopalacze są legalne.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

No właśnie. Kto ćpa ten ćpa. Nie chodziło mi o "dopalacze" a o cos twardszego. Czaisz?

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

A zioło jest twardsze od dopalaczy?
Ćpunów wcale nie dojdzie, jak ktoś chce jarać to obecnie nie ma problemu z kupnem. Jak ktoś chce sobie psuć zdrowię to jego sprawa, jak przy tym powiększy budżet państwa to nawet dobrze :wink:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Heh, jeśli wiesz, jak wygląda osoba naćpana to wbrew pozorom nie trzeba szukać daleko. Wystarczy czasami się rozejrzeć.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

karczmarz mam wrazenie ze chyba malo wiesz jednak ;)
w dopalaczach sprzedaje sie duzo mocniejsze srodki niz mientkie :P narkotyki, tym bardziej mam wrazenie ze duzo latwiej kupic narkotyki niz wczesniej poruszana bron. Legalne narkotyki jak sadze 18+ tak wiec uwazam ze bedzie wbrew pozorom trudniej niz teraz dla osob niepelnoletnich w pewnym sensie rzecz jasna

pozatym nie mylmy kogos kto jest najarany z kims kto nap***dala hel, uwazam ze tu lezy glowny problem apropo legalizacji (wynika to z nieznania faktow i mylnych stwierdzen propagowanych przez media)

ODPOWIEDZ