Adopcje/Sierocińce
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: podpisz petycję!
Jachu_ka temat patologii w "normalniej" rodzinie już poruszyłem powtarzał sie nie będę.
W rodzinach patologicznych zabroniłbym posiadania dziecka ponieważ uważam zę Ci ludzie nie radzą sobie sami ze sobą a co dopiero z dzieciakiem(pomijam fakt że zazwyczaj jest to wypadek przy pracy a nie planowana ciąża...) W tych czasach w ogóle powinno sie robić testy psychologiczne przyszłym tatusiom i mamusiom... ale to juz jest temat na inną rozmowe. Po za tym tak jak było juz powiedziane homoseksualista też może być alkusem/ćpulasem i innym dziwnym przypadkiem więc to jest POWTARZAM JESZCZE RAZ zły przykład.
W rodzinach patologicznych zabroniłbym posiadania dziecka ponieważ uważam zę Ci ludzie nie radzą sobie sami ze sobą a co dopiero z dzieciakiem(pomijam fakt że zazwyczaj jest to wypadek przy pracy a nie planowana ciąża...) W tych czasach w ogóle powinno sie robić testy psychologiczne przyszłym tatusiom i mamusiom... ale to juz jest temat na inną rozmowe. Po za tym tak jak było juz powiedziane homoseksualista też może być alkusem/ćpulasem i innym dziwnym przypadkiem więc to jest POWTARZAM JESZCZE RAZ zły przykład.
- swieta_barbara
- habydysz
Wydaje mi sie, ze wiele sposrod dzieci wychowywanych przez tradycyjne rodziny tez nie otrzymuje odpowiednich wartosci. Jestem gotow uwierzyc, ze para homoseksualna, ktora chce adoptowac dziecko, podejmuje te decyzje bardzo swiadomie, sa wiec zdecydowanie lepszymi kandydatami/kandydatkami na wychowawcow, niz wiekszosc tradycyjnych rodzin, ktore dzieci dorabiaja sie przypadkiem, na rogu stolu w brudnej kuchni.
To, ze zdecydowana wiekszosc Waszych znajomych miala dosc normalne dziecinstwo (tzn. niepatologiczne), to symptom inteligenckiego wychowania elity wyksztalciuchow - wiadomo, proletaryat z Rabki Mniejszej nie ogarnia WFB. Istnieje duzy wolumen dzieci wiejskich i z rodzin robotniczych, ktorych wychowanie zostalo zjebane przez nieodpowiednie kwalifikacje "naturalnych rodzicow".
Zreszta, co to za pitolenie. Niech kazdy z Was sobie odpowie, czy wolalby zostac wychowany przez dwoch pedryli czy przez sierociniec.
To, ze zdecydowana wiekszosc Waszych znajomych miala dosc normalne dziecinstwo (tzn. niepatologiczne), to symptom inteligenckiego wychowania elity wyksztalciuchow - wiadomo, proletaryat z Rabki Mniejszej nie ogarnia WFB. Istnieje duzy wolumen dzieci wiejskich i z rodzin robotniczych, ktorych wychowanie zostalo zjebane przez nieodpowiednie kwalifikacje "naturalnych rodzicow".
Zreszta, co to za pitolenie. Niech kazdy z Was sobie odpowie, czy wolalby zostac wychowany przez dwoch pedryli czy przez sierociniec.
ale jak samotnie będzie wychowywać je matka/ojciec to otrzyma odpowiednie wartości?Lazur pisze:Wydaje mi się, że dziecko wychowane w rodzinie składającej się z dwóch ojców nie otrzyma odpowiednich wartości. Takie dziecko otrzyma jasny przekaz, że związek ludzi jednej płci jest normalny (a nie jest) i nawet jesli będzie odczuwało pociąg do płci przeciwnej najpewniej zastosuje się do wzorców przekazanych przez jego rodzine i zwiąże się jednak z osobą tej samej płci zwalczając swoje naturalne instynkty.
Co do odwiedzin w szpitalu to przy ubezpieczeniu można wpisać dowolną osobę i zostanie ona poinformowana w razie wypadku i bez przeszkód wpuszczona na odwiedziny.
PS. uśmiałem się z przykładu z lwami
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
OUFF...swieta_barbara pisze: Niech kazdy z Was sobie odpowie, czy wolalby zostac wychowany przez dwoch pedryli czy przez sierociniec.
You drive a hard one mate...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Jak dla mnie przeciwnicy adopcji homoseksualnych to nie jest "ciemnogród" tylko ludzie którzy myślą przyszłościowo i nie dają sie zwieść zachciankom innych ludzi pod pretekstem tolerancji... . Wiele rzeczy które dzieją sie w tych czasach to są straszne skrajności na które zgadzamy sie tylko dlatego żeby nie wyjść na osobe nietolerancyjną w środowisku. I jest to troche przerażające bo ludzie wymyślają coraz to bardziej popieprzone rzeczy tylko po to zeby zaszokować i zwrócić na siebie uwagę i o dziwo wszelaka głupota dociera do wszystkich a wartości pozytywne mądre i takie które mogą pomóc nam w rozwoju są przez nie wypierane...
Pozdrawiam i jak nie macie nic do powiedzenia to po porostu nie piszcie bo to rzeczywiście przestaje mieć sens... .
Pozdrawiam
Ps. Swieta barbara sam sobie odpowiedz na to pytanie... A prawda jest taka że każda z tych sytuacji jest patologią z którą trzeba walczyć a nie wybierać co było by lepsze...
Pozdrawiam i jak nie macie nic do powiedzenia to po porostu nie piszcie bo to rzeczywiście przestaje mieć sens... .
Pozdrawiam
Ps. Swieta barbara sam sobie odpowiedz na to pytanie... A prawda jest taka że każda z tych sytuacji jest patologią z którą trzeba walczyć a nie wybierać co było by lepsze...
Niby fajnie, ale dalej tłumaczycie skrajności skrajnościami... Jest mnóstwo nieodpowiedzialnych rodziców to prawda. Ale to że są źli to nie jest powód żeby dawać homosiom prawo... To że Niemców nie lubimy nie sprawia jakoś, że nadzwyczajnie kochamy Rosjan...
No i co z tego, że taka świadoma para będzie idealnymi rodzicami... Nie mówię, że nie będą wstanie dobrze wychować, bo byłbym hipokrytą... Mówię, że takie dziecko będzie spaczone przez kulturę i otoczenie i o tym pamiętajcie... taka para nie żyje w odosobnieniu przecież. I czemu nikt nie porusza tego decyzji dziecka? Teraz za uderzenie dziecka może urzędnik odebrać rodzinie dziecko... No to czemu nie zapytać dziecka, czy chce mieć dwóch tatusiów? Ah, bo głównie adoptować chcą malutkie noworodki, co nie bardzo mają jak powiedzieć...
No i najważniejsze. Zgadzamy się chyba, co jest normalne (normalne biologicznie; poprzez większość itd) A więc wszystko inne nie jest normalne... Co z tego, że Homów zawsze było 5% w społeczeństwie i że z tym się rodzi.... Sado-Maso też zawsze jest 0,5% w społeczeństwie, a nikt nie walczy o danie im możliwości dania dzieci...
A odpowiedź na Świętej Barbary pytanie: Wolę Sierociniec! I już nie chcę tutaj dyskutować, że takie pytanie zadałeś tylko dlatego, że w Polsce ich sytuacja jest kiepska. A czemu to sierociniec jest zły? bo mało miłości to i owszem... Ale że co, że wpływ zły innych wychowanków? Jak ktoś jest podatny na wpływy to i od homosiów przejmie homoś...
No i co z tego, że taka świadoma para będzie idealnymi rodzicami... Nie mówię, że nie będą wstanie dobrze wychować, bo byłbym hipokrytą... Mówię, że takie dziecko będzie spaczone przez kulturę i otoczenie i o tym pamiętajcie... taka para nie żyje w odosobnieniu przecież. I czemu nikt nie porusza tego decyzji dziecka? Teraz za uderzenie dziecka może urzędnik odebrać rodzinie dziecko... No to czemu nie zapytać dziecka, czy chce mieć dwóch tatusiów? Ah, bo głównie adoptować chcą malutkie noworodki, co nie bardzo mają jak powiedzieć...
No i najważniejsze. Zgadzamy się chyba, co jest normalne (normalne biologicznie; poprzez większość itd) A więc wszystko inne nie jest normalne... Co z tego, że Homów zawsze było 5% w społeczeństwie i że z tym się rodzi.... Sado-Maso też zawsze jest 0,5% w społeczeństwie, a nikt nie walczy o danie im możliwości dania dzieci...
A odpowiedź na Świętej Barbary pytanie: Wolę Sierociniec! I już nie chcę tutaj dyskutować, że takie pytanie zadałeś tylko dlatego, że w Polsce ich sytuacja jest kiepska. A czemu to sierociniec jest zły? bo mało miłości to i owszem... Ale że co, że wpływ zły innych wychowanków? Jak ktoś jest podatny na wpływy to i od homosiów przejmie homoś...
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, o 10:00 przez -SaH-, łącznie zmieniany 1 raz.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Mam nadzieje, że tak. A mam taką nadzieje gdyż ja i mój brat byliśmy wychowywanie tylko przez matke. Ojca na oczy nawet nie widziałem. Osobiście uważam, że przekazano mi odpowiednie wartości.przelas pisze:ale jak samotnie będzie wychowywać je matka/ojciec to otrzyma odpowiednie wartości?Lazur pisze:Wydaje mi się, że dziecko wychowane w rodzinie składającej się z dwóch ojców nie otrzyma odpowiednich wartości. Takie dziecko otrzyma jasny przekaz, że związek ludzi jednej płci jest normalny (a nie jest) i nawet jesli będzie odczuwało pociąg do płci przeciwnej najpewniej zastosuje się do wzorców przekazanych przez jego rodzine i zwiąże się jednak z osobą tej samej płci zwalczając swoje naturalne instynkty.
Co do odwiedzin w szpitalu to przy ubezpieczeniu można wpisać dowolną osobę i zostanie ona poinformowana w razie wypadku i bez przeszkód wpuszczona na odwiedziny.
PS. uśmiałem się z przykładu z lwami
a Ty masz jakies badanie mowiace wrecz odwrotnie?watpie to nie wychodz z argumentami ktorych takze niczym nie poprzeszDmtrij pisze: 1. Czy ktoś z Was mądrale jest w posiadaniu badań mówiacych, że dziecko pary homoseksualnej jest skazane na porażke?
Tylko jezeli serio jestes taki dorosly to znasz napewno historie i wiesz ze wladza hitlera zaczela sie w podobny sposob a chyba wszyscy do dzisiaj zalujemy ze jemu sie udalo?kiepsko podajesz te swoje argumenty bo logiczne ze ludzie to gatunek wojowniczy i zawsze bedzie walczyl o swoje (niekoniecznie prawe) argumenty, rownie dobrze neonazisci moga spowrotem wyjsc na ulice domagajac sie przywrocenia faszyzmu - moze takim jak Ty takie demonstracje pasuja bo w koncu walcza o swoje prawaDmtrij pisze: 2. Wychodzą na ulicę bo są szykanowani - jakby Wasza strona polityki nie wychodziła na ulice w latach 80 do dziś umielibyscie posługiwać się rosyjskim biegle - więc może to jest argument
Jeszcze pare wiekszych lat temu zabijano za wilkolactwo wampiryzm i czaroznastwo i co z tego?biorac pod uwage ze przecietny ktory chorowal na likantropie zabijal jednak ludzi spotkal go los jak normalna kara smierci za smierc - inna kwestia ze wielu nie robilo krzywdy i spotkal ich nieprawidlowy los, oni jednak nie wylazili przed palac krola zeby im nadano prawa ubierania sie w wilcze skory czy picia swinskiej krwi publicznie, pozatym ja podalem taki durny przyklad nawiazujac do Twojego bo co ma piernik do wiatraka to nie wiem - nie widzialem nigdy parady onanistow choc moze Ty bywasz na takichDmtrij pisze: 3. zacoofanie jest wśród ludzi oczywistym atawizmem. Jeszcze "pare" lat temu masturbacja prowadziła do ślepoty
nie mam dzieci bo nie wydaje mi sie ze jestes wystarczajaco doswiadczony by je miec - tym bardziej nie widze dwoch niedoswiadczonych gejow w wieku 22 lat ktorzy chca uzupelnic swoja rodzine o kolejnego wychowanka - ale rozumiem ze Ty swoje dzieci gdyby sie cos wydarzylo wolalbys oddac wlasnie tej dwojce niz normalnej rodzinie - gratz za odpowiedzialnoscDmtrij pisze: 4. Grazb ma racje - masz dzieci żeby sie wypowiadać, czy sam jestes jeszcze dzieckiem?
ja moge podac alternatywe - lepiej bedzie mialo wsrod gejow alkocholikow i narkomanow zamiast dobrze finansowanym domu dziecka. Twoje argumenty wogole o niczym nie swiadcza jakbys na sile chcial udowodnic swoja wole a tutaj kazdy podawal tylko opinie mozesz miec inna ale od razu zaatakowales pozostalych wiec zastanow sie czy to przez inny ukrywany pociag czy po prostu jestes awanturnikiemDmtrij pisze: 5. W sumie trudno sie nie zgodzić z Wami katole (rozrózniam, spoko) takie małe dziecko bedzie miało lepiej w niedofinansowanym domu dziecka niż w rodzinie statecznych i wykształconych gejów, ehhh
moze ale troche to potrwa druga sprawa moze byc przeciez przekaz majatku w trakcie badz jego podzial - kto tu podal przyklad spolki cywilnej ktora jest pelnoprawna - ale oczywiscie trzeba byc obytym zeby wiedziec takie rzeczyDmtrij pisze: 6. kwestie dziedziczenia rozwwiazuje tetstament? mniej TV wiecej realizmu. w testamencie całkiem trudno wydziedziczyc kogos, a rodzina formalna i tak zawsze moze go podważyć i walczyć o zachowek
takze DLA INTELIGENTNYCH INACZEJ gdybys sie interesowal (po raz kolejny) hiostoria od zascianka wiedzialbys ze za czasow starozytnej grecji popularny byl homoseksualizm jak i pedofilia zadne z tych nie bylo traktowane jak choroba, z reszta skad Ty to wyczytales to nie wiem - pedofilia jest choroba a raczej spaczeniem psychiki juz na zawsze bo nie da sie juz z tego wyleczyc (mozna walczyc z samym soba reszte zycia) ale jakbys mial patrzec na stany psychiczne czym sie rozni od homosekzualizmu?jest pociag fizyczny przechodzi w coraz wieksze porzadanie i dochodzi do aktow poprzez dzialanie emocji tak samo z reszta jak w normalnych zwiazkach nie zmienia to jednak faktu ze umiejetnosc rodzielenia co jest sluszne a co nie nalezy juz do spoleczenstwa - kiedys homo tez bylo choroba ale sobie wywalczyli prawa niby czemu pedofile maja tego nie zrobic jak beda walczyc na rowni silnie co geje? uzyj wyobrazni czlowieku bo ten swiat jest pelen wszelakich mozliwosciDmtrij pisze: 7. DLA INTELIGENTNYCH INACZEJ- pedofil to stan chorobowy a homoseksualizm nie
Dmtrij pisze: generalnie smieszył mnie ciemnogród i ta straszna skrajna nietolerancja jako atrybut starych babć... ale teraz to mam załamke. Może jeszcze zacznijmy tu wrzucać petycje wywiezienia murzynów z kraju bo nam koniunkturę i wyż demograficzny zatrzymują?
pozdro, mąż i ojciec
D.
P.S czy przypadkiem treśći w jakims stopniu nawołujące do nienawiści na tle mniejszości (czy to seksualnej czy etnicznej) nie są nielelgalne na tym forum (poza działem o niepoprawnym rozluźnianiu posladów)? takie pytanie do moderatora, bo zdaje mi się, ze tenamt do usuniecia
tutaj juz widze akt desperacji wiec nie bede komentowal a co do tematu nawolujacego to Ty go tak przedstawiles tutaj kazdy wyraza tylko opinie ale oczywiscie wypowiadac sie juz w tym kraju nie wolno bo trzeba wspomagac naszych przyjaciol z odmiennymi pogladami - chlopie nie wiem czy masz qmpli gejow czy o co innego chodzi ale nie zabraniaj innym sie wypowiadac bo maja odrebne zdanie - z reszta tak samo jak oni walcza o ta adpocje normalny czlowiek powinien miec prawo sie temu przeciwstawic bo to co sugerujesz mowi ze nalezy sie im wszystko a to wlasnie smierdzi mi ciemnota
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
amadeus pisze:... a co do tematu nawolujacego to Ty go tak przedstawiles tutaj kazdy wyraza tylko opinie ale oczywiscie wypowiadac sie juz w tym kraju nie wolno bo trzeba wspomagac naszych przyjaciol z odmiennymi pogladami ...Dmtrij pisze: P.S czy przypadkiem treśći w jakims stopniu nawołujące do nienawiści na tle mniejszości (czy to seksualnej czy etnicznej) nie są nielelgalne na tym forum (poza działem o niepoprawnym rozluźnianiu posladów)? takie pytanie do moderatora, bo zdaje mi się, ze tenamt do usuniecia
I właśnie między innymi po to jest ta petycja, żebyś chociaż mogli o tym rozmawiać a nie "spółkować przeciwko obywatelom odmiennej orientacji seksualnej"
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, o 10:22 przez -SaH-, łącznie zmieniany 1 raz.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
temat robi sie zbyt niebezpieczny wiec serio moze lepiej go zamknac bo wyjda niesmaczne sytuacje, ludzie niestety maja tendencje do bronienia swoich racji wiec zaden sie tutaj nie podda a niektorzy moga sie przestac kontrolowac w swoich slowach
-SaH- pisze:... a co do tematu nawolujacego to Ty go tak przedstawiles tutaj kazdy wyraza tylko opinie ale oczywiscie wypowiadac sie juz w tym kraju nie wolno bo trzeba wspomagac naszych przyjaciol z odmiennymi pogladami ...amadeus pisze: P.S czy przypadkiem treśći w jakims stopniu nawołujące do nienawiści na tle mniejszości (czy to seksualnej czy etnicznej) nie są nielelgalne na tym forum (poza działem o niepoprawnym rozluźnianiu posladów)? takie pytanie do moderatora, bo zdaje mi się, ze tenamt do usuniecia
I właśnie między innymi po to jest ta petycja, żebyś chociaż mogli o tym rozmawiać a nie "spółkować przeciwko obywatelom odmiennej orientacji seksualnej" [/quote]
zrobiles teraz tak ze to niby moj cytat a ja tak nie twierdzilem
Tak macko ale pan dmitrij sugeruje ze jestesmy ciemnota bo nie chcemy by geje mogli adoptowac dzieci wiec jak juz dochodzi do obrazania dalsza rozmowa to juz walka na wieksze obrazanieMAĆKO pisze:Ta rozmowa nie nosi tematu " przekonaj kolegę że rodzina homoseksualna jest OK" Tylko "Przedstaw swoje poglady na temat...". Wiec uważam że temat ma sens.