8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)

Post autor: eliah91 »

Ale breta będzie cisnąć magią, łochocho 2-7 wybuchanie lanc :lol2:
A te przedmioty przypominają mi artefakty z herosów jedynki. Żenada totalna.
Mroczny klimat battla wprost z bajek braci Grimm. :|
Obrazek

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

niech ci ludzie się opanują
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Czapeczka Czarodzieja dla mojego Chaos Lorda.

Nieźle. A będą Stringi z Gromrilu i Prezerwatywy z Ilthimaru?

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

sądzę że prędzej to drugie przejdzie :P
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Najlepszy i tak jest motyw latajacego dywanu(wtf is this shit?), w zestawie dorzuca lampe dzina z D3 zyczeniami :D

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

no i musisz mieć WISIWYG :D hahaha już to widzę na stołach
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

Arabyian Carpet- A Magic Carpet
dla mnie tak podana informacja to 99% fake
a moze po prostu wierze w zdrowy rozsadek GW i ze ma bardziej wybujałą wyobraźnie niż żeby musiał czerpać z alladyna :D

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Lore of light

The special bonus is that against undead and daemonic units all spells cause an additional D6 hits.

Exorcism: Direct Damage. Deals 2D6 S4 hits, against which all successful Ward saves must be re-rolled. For each wizard other than the caster using the lore of light within 12" the strength is increased by 1.

Curse of Anraheir is back in lore of beasts, didn't read what it did, I jsut recognise its name from Shadow of the horned rat.

Lore of beasts had a spell that gave +1 Strength and Toughness I think it was, thats the number 1 spell anyway.

There was another that was similar that gave plus 3 strength and plus 3 Attacks as well.

The bolt thrower spell is still in there too, its now called the Amber spear.

The dragon spell has 2 levels, first level is casting value 16, that turned your wizard into 3 possible things, think you chose which, a Spiked Dragon (Ithink it was called, something along those linwes anyway), which had stats along the lines of a High elf sun dragon, Hydra was anotehr, and I can't remember the 3rd thiing.
2nd level of this spell was 20+ to cast, turned you into a greater fire dragon or teh Mountain chimer as mentioned in the sticky. Its also a remains in play spell , which sucks.

The frog scroll is 50pts, and is used as per a scroll, but the spell still goes off.

The wizard must roll equal to or under their wizard level to keep the backlash in check, or they are turned into an amphibian, then in each of their subisquent turns they get to roll a 4+ to come back into play.

however the enchanted shield has now gone down to just 5pts! (Along with a shield which allows you to disrgard the first hit caused on the character on a 2+)

There are some AWESOME items, but there are some which appear to mostly be for comedy (or nostalgic) value.

50pt Heavy armour with a 4+ ward save?
45 pts 4+ ward save
35pts Heavy armour with 5+ ward save?

YES PLEASE

Oh and there is a banner of +1 movement!!

The other trickster's shard is Models in base contact (friend of Foe) reroll successful ward saves.
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Te ostatnie przedmioty są świetne. Ciężki pancerz dla exalteda tęczy i robi się 3+ ward save, mi się podoba. Czary, no cóż nie odbiegają od tych ostatnich.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Mnie się podoba ten sztandar dający +1 do mva, taki oddział gralowców z 9tką mva i d6" do szarzy robi wrażenie :) w porywach przy rzucaniu 4x d6 minimum +3" (bo jedną wywalamy) do nawet +18"! Szkoda tylko, że te armory mi się nie przydadzą :/, sam mam lepsze i tańsze :p o około 10 punktów (ward na 4+ za 35, na 5+ za 25 lub 20)
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
sebol
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: sebol »

Kiedy mają być te pdfy zmieniające booki na 8 ed?

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

sebol pisze:Kiedy mają być te pdfy zmieniające booki na 8 ed?
Chyba pod koniec czerwca, napewno przed RB.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

sebol pisze:Kiedy mają być te pdfy zmieniające booki na 8 ed?
ciekawe co z tego wyjdzie, oby nie zrobili tam jakiś kwiatków

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Może temat odgrzewany, ale zastanawiające jest w jak wielkim stopniu będą ingerować w AB. A co do tych dodatkowych przedmiotów, czy myślicie, że ceny będą się różnić w zależności od AB?
Największa maruda na Border Princes 8)

Konop

Post autor: Konop »

Pięknie :D
Czary beastmenów nagle nabierają sensu [-o< i są taaakie tanie :twisted:

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Hmm, dlaczego tak uważasz? Co się zmieniło że te czary tak zyskują?

Konop

Przede wszystkim to, że do rzutu na czar dodajesz teraz level maga, czyli że ten lore nagle staje się jednym z tańszych w porównaniu do rulebookowych. Jak dla mnie super :)

Edit: Wiadomo cos już o cenie nowego podręcznika?

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

ja juz zdarzylem uslyszec kwote 150zl ze sklepow wiec pewnie tak zsotanie - i tak lepiej jak z 7ed za nia placilem 199zl w kraku
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Konop

Hmm, to byłoby dziwne. Więcej o 300 stron, full kolor i 5 dych mniej? Coś mi to nie pasuje do polityki cenowej GW, ale byłoby super :D

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

no wiesz ja Ci mowie to co mi wlasciciel sklepu powiedzial - bierz pod uwage ze jak bedzie za drogo wszyscy beda czekac na pojawienie sie malych bookow na allegro i oleja duzy
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Zablokowany