Znów zniosłem zielone jajko - O&G 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Znów zniosłem zielone jajko - O&G 2250

Post autor: Gogol »

Ponieważ losowa gra na magii nie służyła mojej cerze i zdecydowanie uniemożliwiała mi kontrolowanie przebiegu gry (losowanie czarów , zabójcze miscasty itp) postanowiłem ostatnio potestować Warbossa i o dziwo nawet jakoś tym idzie. Więc zamieszczam rozpiske którą dopracowałem w ostatnie 5 minut :P z przemyślen z ostatnich tygodni.

1 * Black Orc Warboss @ 451 Pts
General; Heavy Armour
Enchanted Shield [15]
Shaga's Screamin' Sword [50]
Collar of Zorga [5]
Bigged's 'ed Kickin Boots [30]
Wyvern

2x Orc Shaman na rydwanie @ 390 Pts
Magic Level 1; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Black Orc Big Boss na rydwanie @ 239 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Martog's Best Basha [15]
Warboss Imbad's Iron Gnashas [30]

2x5 Goblin Wolf Riders @ 142 Pts
Spear; Light Armour; Musician

5 Goblin Wolf Riders - oddział do zadań specjalnych epsilon-beta @ 83 Pts
Spear; Light Armour; Musician,Boss

4 Spear Chukka @ 140 Pts

10 Savage Boar Big 'Uns @ 393 Pts
FCG; Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield;
Gorks Waaagh Banner [25]

2x Giant @ 410 Pts

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 50
Total Army Cost: 2248

Co mnie zaskoczyło to to jak wiele ten Warboss potrafi ubić z całą swoją delikatnością :) no nic życzę miłego wieszania psów.

Papatki całuski Gogol

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Gogol ty kiedyś wygrasz konkurs na najmniej hordową rospiskę roku.
Ale i tak mi tu brakuje 20 black orków.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

rozpiska nielegalna
orczy szamanowie nie moga na rydwanach jezdzic.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

nie mam akurat booka pod ręką (dobry zwyczaj nie pożyczaj) ... serio nie mogą mi sie zdaje że mogą ?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Warboss podobny do tego co ja zawsze wystawiam w wersji na wronie, tylko że mój ma KB zamiast dodatkowego ataku. Jest mocno hardkorowy, ale daje mnóstwo frajdy :)

Orkowi szamani niestety nie mogą jeździć na rydwanach :? - kolejna niedopracowana rzecz w army booku.

Czarnuchów na rydwanach uwielbiam, ale zdecydowanie w wersji na pusto. Te itemy im nic nie dają, a strasznie podrażają i tak już drogiego herosa.

Z fastów dałbym jedne pająki.

4 bolce - ok.

Jazda big unsów za takie punkty bez herosa dającego dopalacz z waagh - średnia. Ale wiem, że ją uwielbiasz :)

2 giganty - imo raczej kiepska sprawa, ale nie są beznadziejne, zwłaszcza przy takim naporze.

Tak czy siak, ja raczej nie widzę wielkich perspektyw dla tak złożonej armii. Próbowałem kilka razy składać taki turbo offens, ale marnie to wychodzi. Po prostu za szybkość i power w walce płaci się w orkach okrutnie dużo pts :/
A magia, maszyny i piechota wypadają dużo lepiej w moich oczach, bo ich moc jest porównywalna, a mieści się tego dużo więcej.
Tak czy siak powodzenia i powiedz jak to działa ;)

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Nie mogą, tylko orkowy great szaman może.

p.s> Czekam az kiedys zejdziesz na te punkty ponizej 40 modeli :D

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

kurde to straszna lipa a goblinskie mogą ??

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Mogą, ale to już niestety nie to samo. Choć zawsze coś.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

ok może nie to samo ale rydwan to rydwan to biere goblinskie :) ... hmmm 60 pkt zaoszczedzonych wywalam czempiona z goblinów to 72 i presto ! 2 balisty .... lub klopa hmmmm wezme 1 klope :) to zawsze mniej modeli :wink:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Unnamed2250 Pts - Orcs & Goblins (beta) Army

1 * Black Orc Warboss @ 451 Pts
Heavy Armour
Collar of Zorga [5]
Enchanted Shield [15]
Shaga's Screamin' Sword [50]
Bigged's 'ed Kickin Boots [30]
1 Wyvern @ [200] Pts

1 Black Orc Big Boss na rydwanie @ 239 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Warboss Imbad's Iron Gnashas [30]
Martog's Best Basha [15]

2x Goblin Shaman na rydwanie @ 330 Pts
Magic Level 1; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

3x5 Goblin Wolf Riders @ 213 Pts
Spear; Light Armour; Musician

10 Savage Boar Big 'Uns @ 393 Pts
FCG; Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield;
Gorks Waaagh Banner [25]

4 Spear Chukka @ 140 Pts

1 Rock Lobber @ 70 Pts

2 Giant @ 410 Pts

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2246

Co do przemyślen puki co Wiwerna na kącie ma : Kawalerie Saurusów Mapeta z lordem puszką (przy małej pomocy bsb który bawił się z lordem w czelendzu) , 2xRycerzy Khorna , 3 nekromantów i klocek 25 Grave Guardów od przodu (potem dostała od boku i zdechła) jednak zwróciła sie .... , dużo Wood Elfiego ścierwa itp itd , mieczyk zajebisty na maxa, raz nawet miałem 9A s9 :D.

Kurde 54 modele ciasno sie robi :?

Zapraszam do gry online :)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, o 07:48 przez Gogol, łącznie zmieniany 1 raz.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Wiwerna na kącie ma : (..)klocek 25 Grave Guardów od przodu
Aż niewierze ! :shock:

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Ja bym bardzo chętnie online zagrał.

Środa np. wieczorem?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

tu byl zenujacy zart prowadzacego (;
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, o 21:34 przez TruePunk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Borysss pisze:
Wiwerna na kącie ma : (..)klocek 25 Grave Guardów od przodu
Aż niewierze ! :shock:
to były 2 kloce w tym z którym biła sie wrona siedział wampir i nekro (z wampirem sie nie stykałem niestety) w 2 obok siedziało 2 nekro mialem 9 a s9 oraz 8s 8 przez dłuższy czas zdążyłem zabic czempiona , nekro , wysypać klocek tak że został wampir na ranie potem dostałem 25 GG z boku z war bannerem zabiłem czempiona , nekro , kolejnego nekro i uciekłem (brejk o 1) tuż przed walką gdy był sam wampir :D a szkoda
ksuM pisze:Ja bym bardzo chętnie online zagrał.

Środa np. wieczorem?
Jasne na gg mnie łap

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

No więc dziś zagrałem sobie z Młodym i poszło bardzo ladnie. (Została mi wiwerna (50% dołu 100% gory), bsb na rydwanie (50% góry 100% dołu) , Cały gigant , 1 wilk , całe wilki i jedna czuka +300 bonusów (2 bannery , genio) . Jemu zaś zabiłem wszystko poza slavami i jezzailami (w sumie zostało mu jakies 160pkt + 100 za sztandar savagy). Wronisław znów spisał sie na medal terroryzując troszke oraz co ważne trzymając oddział z dzwonem aż doleciał bsb i pomimo ciągłego stubborna wysiepali oddział do nogi akurat w ostatniej turze. Bohaterem dnia była katapulta która zabiła grey seera no i oczywiście generał który umiał opanować nerwówke i pozdawał 2 trudne brejki. No i oczywiście wilk morderca (ten 1) który przeżył ostrzał ratlinga jako jedyny pogonił działo a na koniec i tunelersów :lol: .

ptasznik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ptasznik »

Fajna rozpa, ten lord wyglada na miekiego no ale do tego to sie nie bede czepial grajac na wywernie z magiem. Wydaje mi sie ze klocek z 2 fanolami by tu pasowal kosztem czegos strzelajacego i itemow na bsb-ku (one tu naprawde mi kompletnie nie pasuja).

p.s. a po co byl ten champion w wilkach:)?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

A gdzie tam reszta oddziałów ?? Nie wierzę, mniej unitów niż ja mam w elfich rozpach :roll:

Nie ma tam jakiś Nightów z fanolami ?? Dobrze widzę ??

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Ale nighty tu wogule nie pasują ! Przecierz tu najmniej mam 6 ruchu . W dodatku stracą Ld generała już w 1 turze a z 5 to sobie na stole długo nie pobędą. 3 rzecz to to ze nawet jaknimi bede gdzieś wśród moich to fanole mi tylko mogą nabruździć :) a 3 rzecz to to że musze wywalić najmniej fasta i bolca żeby ich wcisnąć a to odpada. Lord mi puki co nie zdechł. Wiem Ptasznik ze mietki ale nie zrobisz lepszego tak naprawde :) 5+ warda to jak dla mnie za mało a "pancerny" lord (6t,5+Ward) nie umie przywalić bo najlepsze co ma to Mortoga i mizerne 4 a s6, Nota bene od cannona schodzi niemal tak samo :) trzeba uważać. Ten ziom wyciąga bardzo dużo ataków z dużą siłą nie rzadko ma 7 s 7 lub więcej.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

A, Gogolasty:
4 Spear Chukka @ 170 Pts

jak to wyjasnisz? ;) Bo nawet z bullymi IMO to 160, bez nich 140.

20 najftow z 1 fanatykiem ma wbrew pozora pewien sens - stawiasz kolo maszyn i przed tunelingami masz jako taka obrone (a fanatyk na to - niemozliwe!)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Wyzsza matma (źle wpisałem) ;) a maszyny niech sobie giną są zazwyczaj rozstrzelone i tunelerzy zabiją 1-2

ODPOWIEDZ