8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Piotrax
Kradziej

Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)

Post autor: Piotrax »

Wy serio czytacie ten temat? Bo na wszystko juz były odpowiedzi. Raz strach juz nie powoduje ucieczki tylko obniża WS do 1 i sie go co ture testuje. Terror też co ture tylko działa normalnie ale nie w obszarze x cali. A elfy maja miec zasadze że GW jak HW traktują.
No chyba ze ja coś nie doczytałem :P

pzd

EDIT: widze ze ktoś mnie uprzedził :wink:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Źle. Asf znosi się z Gw i tyle. Walimy po inicjatywie z przerzutami, jeśli mamy więcej I .

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

No właśnie to nie jest do końca jasne... ponieważ traktują GW jak HW bo mają ASF czy traktują GW jak HW dlatego bo mają taką zasadę a ASL z GW w ogóle się nie tyczy HE i wtedy atakują z ASFem.
Paskudny uśmiech power gamera

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Jest fajne i potwierdzone 3-4 strony temu.

Swoją drogą, do kurwy nędzy, zaspamowaliście ten temat jękami i płaczami niemiłosiernie.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

theudulf pisze: @ naviedzony

Nikt Ci nie każe ;)
Całe szczęście! :D
No właśnie to nie jest do końca jasne... ponieważ traktują GW jak HW bo mają ASF czy traktują GW jak HW dlatego bo mają taką zasadę a ASL z GW w ogóle się nie tyczy HE i wtedy atakują z ASFem.
Ten post musi ciekawie wyglądać w oczach nowicjusza. :mrgreen:

Uważam, że ASL będzie się znosił z ASF i bijemy po inicjatywie, ale nadal jeśli mamy większą, dostajemy przerzuty.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

solider4 pisze:
JaceK pisze:
Semi pisze:wyglada na to ze smoki beda na podstawkach rydwanowych... :)
Yeah!
Wiedziałem, że mój smok kiedyś będzie miał sens. :mrgreen:
Skąd ta informacja? Staram się być na bieżąco, a nigdzie jej nie widziałem. :?
widac to na filmiku gdzie koples pokazyje jak zieje smok jest tam rysynek smoka na duzej podstawce :) w obecnym rb tez jest taki rysunek ale smok ejst na monsterowej podstawce
wniosek: smoki przeskakuja na rydwanowe podstawki ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Naviedzony pisze:
theudulf pisze: @ naviedzony

Nikt Ci nie każe ;)
Całe szczęście! :D
Ten post musi ciekawie wyglądać w oczach nowicjusza. :mrgreen:

Uważam, że ASL będzie się znosił z ASF i bijemy po inicjatywie, ale nadal jeśli mamy większą, dostajemy przerzuty.
Tylko, że my teraz poruszamy kwestię errat do Abków, ktoś tutaj powiedział po wizycie w niemieckim sklepie gw, że według sprzedawcy mają się pojawić spore zmiany, między innymi taka, że swordmasterzy wracają do ustawienia z 6 edycji odnośnie Great Weaponów, czyli traktują je jak hand weapony, nie wiadomo jednak czy zachowują ASF czy nie ;)
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Tia SM wracają do 6 edycji... to akurat wydaje się logiczne ale co z WL? #-o
Bound Spells may be duplicated in an army
Arcymag z dwoma ring of furry xD

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Według mnie to oczywiste, że zachowują +2 do siły i tracą ASL.

Pomyślmy: Traktowane są jak HW. Oznacza to, że nie są HW, a GW od HW różnią się właśnie bonusem do siły. A traktowane jak HW mogą być tylko pod względem ASL.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

No mi tez się właśnie tak wydaje ale nie zdziwię się jak to będą Hw z ASL :P
Daj ktoś znać jak będzie wiedział jak to z tymi Halabardami
Obrazek

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Naviedzony pisze:Według mnie to oczywiste, że zachowują +2 do siły i tracą ASL.

Pomyślmy: Traktowane są jak HW. Oznacza to, że nie są HW, a GW od HW różnią się właśnie bonusem do siły. A traktowane jak HW mogą być tylko pod względem ASL.
O ile nie zostaną pozbawieni tej zasady, bo oczywiście to miałem na myśli :) ale raczej to zostawią. A teraz ciekawostka.. Helfi hero na orle będzie miał 3 woundy i 4T ;), to tego armor save na 2+ i można mu ze zwykłego strzelania skoczyć, nie będzie już na siłę uwalania setkami strzał/nabijania na małych lataczach woundów. Teraz oni będą jak moje pegazy, tylko, że pojedynczo :) Mam nadzieję, że pegazordy zostaną w kilku a nie zmienią ich w jednoosobowe oddziały, bo zmienione dawno temu pudło 3 pegazy na 1 to tylko chwyt marketingowy czy zapowiedź ich odosobnienia, jak myślicie? :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Ale bierzesz Toughness jeźdźca a nie stwora. Woundy idą od stwora.

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Tak? o to może źle poczytałem ;) ale to i tak jest fajne, bo już woundów na nich nie nabijesz. A teraz nurtujące pytanie, czy myślicie, ze najnowsze booki też będą zmieniane? I drugie, co z TK, które niedługo maja dostać booka, ciekawe czy już teraz wpakują w nie nowe zasady, a book będzie tylko wydany, by je "Uprawomocnić" czy będą je znowu zmieniać?:P

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Szczerze mówiąc gdyby mieli przeprowadzić w nim jakieś rewolucyjne zmiany to już wolałbym, żeby został taki jaki jest, bo w obecnej postaci to IMO najlepiej napisany podręcznik. Jest najlepiej wewnętrznie zbalansowany ze wszystkich. U TK nic oprócz Scorpiona nie jest przegięte (no może jeszcze Katapulta...), za to każda jednostka jest wystawialna.

Jedyne zmiany jakich był oczekiwał to zmniejszenie kosztu szkieletów, bo to skandal, żeby szkielety VC był tańsze, będąc przy okazji lepszymi (możliwość marszu) tylko dlatego że ich AB został wydany później, jakieś nowe, fajne przedmioty, większa przeżywalność dla Ushabti, większy WS dla Giganta i Heavy Armour dla Tomb Guardów.

Z drugiej strony możnaby przyciąć Scorpy, bo taki scorpion to jednoosobowa rzeźnia.

Niech ich ręka boska broni, przed zbyt wielkimi zmianami! [-o<

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Taa, TK to fajna i klimatyczna armia, ja z nimi jeden na jeden nigdy nie wygrałem, ale przyznam, ze grałem z Wienzem ;) wiec to nie ujma wtopić :P Katapulta jest silna, szczególnie z paniką na -1 ld ;), ale najbardziej mnie przerażał destroyer of ethernities + collar of shapesh... hardcore pełną gębą :D
Najważniejsze będzie co zrobią teraz z inkantacjami TK, jak to w ogóle będzie działało..

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

theudulf pisze:Tak? o to może źle poczytałem ;) ale to i tak jest fajne, bo już woundów na nich nie nabijesz.

Nabijesz nagg pisał ze zawsze rani się na 6 chyba ze tak nie będzie
(pisał to odnośnie dział ze załoga bierze t od działa ale ze będzie ranić się na 6 zawsze to będzie do ustrzelenia.)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

A co powiecie na zalew DE assasynów, którzy liczą się do puli core unitu? xD

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

że teraz też się liczą :mrgreen: