Wakacje

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Wakacje

Post autor: Manco »

Nie znalazłem takiego tematu wiec pomyślałem ze może to być również ciekawy temat do rozmów nie koniecznie o grze :)

jako ze zbliżają się wakacje urlopy itd. Jakie miejsca w Polsce byście polecili innym do odwiedzenia gdzie, byliście i co wam się tam najbardziej podobało
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Mormo
Wałkarz

Post autor: Mormo »

Władysławowo :D często bywałem tam na wakacjach. Świetne miejsce z dobrą plaża oraz centrum miasta gdzie można wyjść wieczorem/na noc. W tym roku akurat jade gdzieś indziej ale na następne wakacje planuje ponownie Władysławowo :)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

To chyba do plotow i mlotow...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Jak sobie stryjenka życzy...

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Polecam Góry Świętokrzyskie - Bodzentyn (b. fajne schronisko turyst - tanie a na poziomie), w sam raz na weekend (jesli ktoś pracuje), albo Kotlinę Kłodzką (z bazą noclegową w Kłodzku, stamdąd wszedzie blisko - tu polecam Góry Bardzkie , Stołowe (na Szczelińcu straszny tłok, ale jak się idzie szlakiem np.; od Wambierzyc to wcale nie ma ludzi po drodze :). W obu miejscach byłem na wiosnę tego roku i z czystym sumieniem polecam.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Zakopiec ;) Jak się trafi ładną pogode to mozna po górach pośmigać.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Zależy, co kto lubi...ja na przykład świetnie wypoczywam w Warsiawie, jeśli żona z córą są na działce u teściów 8)
A poza tym - lubię sobie pozwiedzać inne miasta, więc chętnie bym np. jeszcze raz pojechał sobie do Przemyśla choćby...albo Grudziądza czy Bytomia na jakiś tydzień. Jeśli chodzi o miejscowości nadmorskie- śmignąłbym na Mierzeję Wiślaną albo Helską, do Kątów Rybackich albo do Kuźnicy.... Góry- może okolice Kudowy albo Dusznik, może Szklarska Poręba, Tatry odpadają jako istne mrowisko.

Ech, rozmarzyłem się, a tu pewnie się okaże , że w tym roku wakacji nie budiet' :/
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

Zakopane jak lubisz gory - w sumie drogie miasto ale wrazenia zostaja na lata szczegolnie jak postanowisz sie nad morskie oko wybrac
Kolobrzeg jak lubisz morze - tutaj w sumie jak sie postarasz to jestes w stanie sie przespac za 20zl/noc a w miescie jest czesto duzo do roboty (tam chyba zbieraja sie teraz wszyscy fanatycy techno po upadku loveparade)
krakow - samo to ze jest stolica kulturalna europy cos sugeruje
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Za Zakopanem w okresie wakacyjnym nie przepadam. Tłok, a ja nie lubię tłumów.
Jeśli góry, to Muszyna i okolice. Nie Krynica, bo tam też już trochę tłoczno. Ale Muszyna i trochę miejsc po drugiej stronie granicy - Słowacki Raj na przykład... po tym dopiero można mówić "jestem hardkorem" ;)

A no i jeszcze od 20 lat jeżdżę do Wilgi pod Warszawą, ale tylko hermetyczne grono masońskiej loży Potomków Politechniki rozumie, jak można od tylu lat jeździć w jedno, z obiektywnego (ale jakże nieistotnego ;) ) punktu widzenia nudne miejsce.

I to w tym roku na pewno... nie wiem na jak długo, ale są takie miejsca, które po prostu odwiedzić muszę.
Ale dołączam się do fanów Gór Stołowych i polecam - strasznie dawno nie byłam, ale są piękne.
Morza zasadniczo nie cierpię ;)

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

Skavenblight pisze:Za Zakopanem w okresie wakacyjnym nie przepadam. Tłok, a ja nie lubię tłumów.
Jeśli góry, to Muszyna i okolice.

masz racje tylko zime trzeba lubiec zeby tam jezdzic a w lecie mi sie bardziej widoki podobaja

jeszcze zapomnialem o waznym miejscu kiedys znajomy z ciekawosci napisal w googlach cos w stylu najciekawsze miejsce w polsce i jako pierwsze wyswietlilo sie splyw dunajca i nie powiem ze nie - takze warte uwagi

ogolnie jak ktos lubi klimaty gorskie to cale pouldnie zaprasza

a poza granicami naszego pieknego kraju to tak samo jak zakochalem sie w krakowie - edynburg w szkocji uwiodl mnie podobnym klimatem naprawde piekne miasto i goraco polecam
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Polecam spływy kajakowe Czarna Hańcza, Krutynia itp. 5-7dni dobrej zabawy:)

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

W Zakopanem bez szału. Byłem jakiś czas temu i faktycznie - to nie to, co parę lat temu. Teraz jest to miejsce zjazdów przeróżnego towarzystwa, tanich cwaniaczków etc. Zresztą słyszałem, że sprzedawcy na Krupówkach też jakoś nieszczególnie dbają o klientów, no chyba że ja i ktoś z mojej rodziny miał takiego pecha :) Od siebie polecę Kościelisko - blisko Zakopanego (jak już ktoś tak bardzo chce), natomiast można i pospacerować i w spokoju posiedzieć, z dala od gwaru. Że nie wspomnę o przedobrych pierogach w takim swojskim zajeździe przy głównej ulicy ;)

Skaven - łażenie po górach to już inna sprawa. Jeśli ktoś traktuje Zakopane wyłącznie jako bazę wypadową to jestem na tak :)

Polecam od siebie przez wielu zapomniane zachodniopomorskie i krainę jezior -> Złocieniec, Czaplinek, Szczecinek i generalnie te okolice. O wiele spokojniej niż na Mazurach, raj dla zbieraczy grzybów, wędkarzy i amatorów przesiadywania w lasach i nad wodą :)

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Ahh wakacje to ja miałem 10 lat temu jak liceum kończyłem. Teraz ten okres w roku nazywa się dla mnie SEZONEM... :?
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

+ 1 Albo urlopem ;) Ale moja żona - nauczycielka ma wakacje :P

Franklin
Wałkarz

Post autor: Franklin »

Skavenblight pisze:trochę miejsc po drugiej stronie granicy - Słowacki Raj na przykład...
ha byłem tam :D i również polecam.Fajne miejsce i najsympatyczniejsi ludzie jakich w zyciu spotkałem :D

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Jacek_Azael pisze:Ahh wakacje to ja miałem 10 lat temu jak liceum kończyłem.
Ja jakoś tego na razie nie czuję. I trochę roboty jest, a i praca wakacyjna na studia :/

Mnie mimo wszystko nie ciągnie do buszu, wyjazdowo wolę większe miasta niż np. mieściny nadmorskie (góry to oddzielna kategoria ;) ). Z tych polskich do tej pory najbardziej podobał mi się Gdańsk, na drugim miejscu Kraków. Przydałoby się jeszcze do Wrocławia na parę dni wybrać i pooglądać, ale w tym roku chciałabym najbardziej jeszcze raz do tego pierwszego :)

Może jeszcze Toruń odwiedzę z plenerem wydziałowym :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Ja w tym roku biorę nowy teleskop i jadę w Bieszczady,w zadupie gdzie elektryfikacji ni mają.mam taką nadzieję przynajmniej,jeśli nie to nie będę się nudził.najlepsze wakację miałem 2 lata temu całe 2 tygle w aoc grałem i nikt mi nie przeszkadzał...

ODPOWIEDZ