Ogry - 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Scimitar pisze:Gołe bullsy są gites, tylko muzyk by się przydał na każdym. Te z dwiema broniami to już za drogie się robią. Co z tego, że 3 ataki więcej. Tamte mają -2 do pancerza :D Jak bijesz piechotę z ASv 4+ lub coś z ASv 5+, to jak znalazł.
Statystycznie bule z dwiema broniami wyrywaja wiecej piechoty ( biorac sava 4+ pod uwage) niz z jedna. Po za tym moga wiecej zabic. Jezeli chodzi o kawalerie to dopiero jest roznica czyli save 2+ na rzecz ogre cluba.

Ja tam zawsze bede uzywal dwuch broni bo moze i drozsze ale jak ma sie wbic w gobliny skaveny , elfy szkielety ( 3T) to zdecydowanie bez tych atakow nie ustoi!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

to moze kompromis jakis.
1-2 oddzialy dac z ogre clubami a reszte w dwoma bronmi ;-).

a w muzyków zawsze warto inwestowac, niezaleznie od amii :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Misiek pisze:Statystycznie bule z dwiema broniami wyrywaja wiecej piechoty ( biorac sava 4+ pod uwage) niz z jedna. Po za tym moga wiecej zabic. Jezeli chodzi o kawalerie to dopiero jest roznica czyli save 2+ na rzecz ogre cluba.
Statystycznie 2 bronie dają 2,66 rany, a ogre club 2,5 :) Różnica kosmetyczna. A jak sam piszesz - na bardziej opancerzone cele to już inna bajka.

Jedynie jak coś ma pancerz na 6+, to zdecydowanie królują 2 bronie.

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

u mnie zawsze jest miejsce na 3 bulich z dwiema brońmi i muzykiem:D poprostu 12 ataków brzmi lepiej niż 9 i tyle:D

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Tak jak kedzierson powiedizal. dwie bronie muzyk to zdecydowanie duzo bardziej uniwersalnejsza sprawa niz tylko club.
Moze i miedzy 2.67 a 2.50 jest roznica kosmetyczna ale zawsze to wiecej mozliwosci na atak. Pozatym zadko pcham sie bulsami w 4+ sava bo to nie ma sensu i to jeszcze od przodu. Glownie szkielety gobliny skaveny itp mozna sobie pozwolic na cos takeigo. Na kawalerie mam cos innego...

Zadko tez wystawiam wiecej niz 2 odzialy i to na 2k. Niby costam robi ale zadko przeciwnik gra tylko na miesku. Ironi sa troche drozsi od buli ale zdecydowanie jest to najlepsza jednostka w tej armi.

Wedlug mnie powini dac ogre club jak ozasade ktora obowiazuje zawsze albo chociaz ze wszytklim w pierwszej turze walki. to by yblo sprawiedliwe.

ODPOWIEDZ