I znów te wampiry

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

z look outem w tej edycji nie ma problemu... masz normalnie look out siedzac w piechocie z 5+ modealmi

a konik to same plusy, wiekszy M, dodatkowy atak, save na 6 ;)

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Ale za to nie klimatyczne... widziałeś jeźdźca w piechocie?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Heinrich_von_Tod pisze:Ale za to nie klimatyczne... widziałeś jeźdźca w piechocie?
Służę uprzejmie - atak pruskiej piechoty, przed szeregami widać konnego oficera. :) Mam też gdzieś grafikę z bitwy, bodajże pod Szczekocinami, gdzie też widać komenderującego z wysokości siodła oficera.
A tu jeszcze "Cieńka Czerwona Linia" (Szkoci pod Bałakławą na Krymie i dialog: "There is no retreat from here, men, you must die where you stand." "Ay, Sir Colin. An needs be, we'll do that."). Widoczny z tyłu oficer na koniu, co prawda jakby występował na zasadzie "lead from the back"... ;)
Wiem, powyższe przykłady są z nieco późniejszego okresu historycznego, ale myślę że można spokojnie je odnieść do klimatu. :)
Pozdrawiam,
Krzysiek
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, o 10:13 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Hehe, no dobra przekonałeś mnie. Przynajmniej mam teraz wymówkę aby dawać Nekromancie konia ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Heinrich_von_Tod pisze:Hehe, no dobra przekonałeś mnie.
Polecam się. :)
Przynajmniej mam teraz wymówkę aby dawać Nekromancie konia ;)
Ja od 7 edycji z uporem maniaka pakuję magów itp. na kobyły. Jak napisano powyżej: większy M jakby co, dodatkowy atak, save i zajmuje więcej miejsca w szeregach. :)
Jeśli gram wampirami (zdarza się, choć rzadko) to w ogóle podoba mi się taka wizja nekrosa animującego swoje marionetki z wysokości siodła, otoczonego legionem. Har, har har... Mhrok. ;)
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

chcem koniecznie mieć kolesia na winged nightmarze z 3 mlvl. Moze byc nawet ten count z levelem. Radzicie mi go wtedy wziąc bez warda?
bo +1 lvl, periapt, czar, +1pd to jest rozwiązanie ale brak warda boli

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

branzoletki musza byc, ward na strzelanie konieczny, bo zeby kozaczyc magia trzeba miec jakas pewnosc przezycia... do walki mozan sie nie pchac, ew juz jak masz pewnosc wygranej... na flanke, na maszynki, na strzelcow itp..

ale ochrone od ostrzalu (i to IMO skuteczna, 3+) trzeba miec

ODPOWIEDZ