Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Matis99
Chuck Norris

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: Matis99 »

Morghur pisze:Znając życie II turę wygra kaczka, wtedy to będzie masakra. Polacy już raz popełnili błąd, ale nie wyciągnęli wniosków niestety.

Polska=Kaczogród
Nie wygra, jeśli ludzie, zamiast narzekać na forach, ruszą tyłki do urn czwartego lipca. Doświadczenie pokazuje, że im większa frekwencja, tym gorzej dla Kaczora, bo jego moherowy elektorat i tak zawsze głosuje (ile rozrywek mają babcie w weekendy?).

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Poza kościołem - żadnych.
:)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Niestety elektorat Komorowskiego to w większości ludzie, którym się w miarę dobrze powodzi, co oznacza, że wyjadą sobie na wakacje, a elektorat Kaczora zostanie i pójdzie głosować.

Matis99
Chuck Norris

Naviedzony pisze:Niestety elektorat Komorowskiego to w większości ludzie, którym się w miarę dobrze powodzi, co oznacza, że wyjadą sobie na wakacje, a elektorat Kaczora zostanie i pójdzie głosować.
Gdzieś czytałem, że za granicą w wakacje przebywa na raz około 1 % Polaków (sami oceńcie, czy to dużo, czy mało), poza tym jest kilkaset punktów do głosowania za granicą, w tym typu: hotel w Hurgadzie :) itp. Btw, elektorat PO stanowią w dużej mierze licealiści i studenci, którzy raczej nie dysponują nadmiarem gotówki (chyba, że mają bogatych rodziców).

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

M.T. pisze:Poza kościołem - żadnych.
zdziwiłbyś się, dziecko
ale rozumiem Twój post, śmianie się ze starszych ludzi zawsze w modzie
też tak robiłem jak miałem 12 lat
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Havelock pisze:
M.T. pisze:Poza kościołem - żadnych.
zdziwiłbyś się, dziecko
Nie chcę Cię martwić, ale on jest od Ciebie starszy... ;)

Niemniej to rzeczywiście smutne, kiedy na starość brak już czasem sił czy zdrowia by ruszyć się w niedzielę gdzieś dalej niż do kościoła.
Niestety elektorat Komorowskiego to w większości ludzie, którym się w miarę dobrze powodzi, co oznacza, że wyjadą sobie na wakacje, a elektorat Kaczora zostanie i pójdzie głosować.
:twisted:

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Skavenblight pisze:Nie chcę Cię martwić, ale on jest od Ciebie starszy... ;)
należałoby rozróżnić wiek biologiczny i dojrzałość, akurat to pierwsze w środowisku wargamerów/hobbystów nie jest w ogóle istotne
wkurza mnie po prostu jak ktoś ma głowę przyblokowaną stereotypami, tyle :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

http://www.youtube.com/watch?v=PLbHFSnC ... r_embedded

chyba najlepszy wywiad z politykami w trakcie tej kampanii ;)

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Znając życie II turę wygra bronek, wtedy to będzie masakra. Polacy już raz popełnili błąd, ale nie wyciągnęli wniosków niestety.

Polska=władza jednej partii.

Matis99
Chuck Norris

Virgo pisze:Znając życie II turę wygra bronek, wtedy to będzie masakra. Polacy już raz popełnili błąd, ale nie wyciągnęli wniosków niestety.

Polska=władza jednej partii.
Kiedy rządził Kwas i Miller z SLD, to była masakra?
Kiedy rządził Kaczyński i Kaczyński z PiS, to była masakra?

Polską rządziła już kilka razy partia mająca swojego prezydenta i jakoś świat się nie załamał, nadal mamy demokrację. Ja tam zresztą wolę rządy jednej partii niż pary bliźniaków!

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Akurat drugiego bliźniaka to my już raczej nie doświadczymy :wink:

Matis99
Chuck Norris

Varinastari pisze:Akurat drugiego bliźniaka to my już raczej nie doświadczymy :wink:
Whatever :).

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Nie martw się, Rewal i inne ośrodki wakacyjne już poprosiły PKW o przygotowanie dodatkowych kart do głosowania, niskiej frekwencji na pewno nie będzie. Ludzie biorą zaświadczenia i myślą o głosowaniu - Kaczor nie ma prawa przejść. Ale głosować na Bronka trzeba, nawet jak się Bronka nie lubi. Lepiej mieć pięć lat spokoju i rozsądku, nawet z drobnymi wtopami, niż paranoika z kompleksami.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ja akurat mam zdanie niemal identyczne z tym powyżej... z tym, ze u mnie mimo pewnego dystansu do Kaczyńskiego wychodzi mi głosować na niego. Skąd taka kalkulacja? Bo jak Platforma ma kraść to niech przynajmniej sobie nie myśli ze ponad połowa społeczeństwa ich złodziejstwo chce popierać... o zwyczajnym chamstwie w ostatnich wypowiedziach Platformersów nie wspomnę - tylko mnie bardziej motywują ; p No i jakoś nie widzi mi się pomysł wyjścia z NATO ; p

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Qc-Rat pisze:Ja akurat mam zdanie niemal identyczne z tym powyżej... z tym, ze u mnie mimo pewnego dystansu do Kaczyńskiego wychodzi mi głosować na niego. Skąd taka kalkulacja? Bo jak Platforma ma kraść to niech przynajmniej sobie nie myśli ze ponad połowa społeczeństwa ich złodziejstwo chce popierać...
Do czego to doszło, żebym Platformę bronił...

Mam prośbę - albo pokaż dowody kradzieży, albo zamilcz waść. Pomimo, że nie lubię PO, jestem daleki od twierdzenia, że kradną. Platforma ma to do siebie, że potrafią wziąć się do roboty jak mogą - co rządzenie Warszawą pokazało. Śp. Lech Kaczyński i jego świta narzekali na remont Krakowskiego Przedmieścia - dziś jest piękną ulicą. Narzekali na rozwalenie Warszawy - dziś budują drugą linię metra i kończą parę dobrych inwestycji w Warszawie (np. rondo Ostrobramska) albo parę dobrych zaczynają albo wznawiają - obwodnica Warszawy i Most Północny. Jeżeli pokażesz mi, gdzie Platforma kradnie (afera hazardowa pokazała, że jest pokusa i jak ktoś nie odpowiedni się dorwie za wysoko to jest cyrk - to samo było zresztą z aferą Rywina) to Ci przyznam rację. A i prywatyzacja nie jest najlepszym przykładem "kradzieży".
Qc-Rat pisze: o zwyczajnym chamstwie w ostatnich wypowiedziach Platformersów nie wspomnę - tylko mnie bardziej motywują ; p No i jakoś nie widzi mi się pomysł wyjścia z NATO ; p
[/quote]

Akurat wpadki Komorowskiego to nie są pomysły - to wpadki Komorowskiego. Fakt, że powinien się od razu poprawić - ale nie robiłbym z tego tak dużego rabanu. "Małpa w czerwonym" albo "spieprzaj dziadu" były o niebo lepsze.

Chamstwo w Platformie jest - np. w postaci Niesiołowskiego albo Palikota. I z tym należy walczyć. Po drugiej stronie chamstwo też jest - czy to w postaci Kurskiego, czy Kamińskiego, czy Hofmana, czy samego Kaczyńskiego. Poza tym, są różne rodzaje chamstwa. Polityczne kłótnie z mięchem są raczej normalne, choć powinny być ukracane. Natomiast szczyt chamstwa i bezczelności jaką popełnił Kaczyński mówiąc że skończył z postkomuną, jest potężniejszy. Tej samej komunie której teraz chce się przypodobać i wręcz wejść w dupę (PO robi to mniej bo nie musi - i tak wyborcy lewicy w większości pójdą zagłosować na Komorowskiego), kiedyś zabierał emerytury i zabraniał uczestniczenia w życiu politycznym, a także robił naloty na dom o siódmej rano (np. Blida. Co by nie miała na sumieniu - zaproszenie do prokuratury i postawienie zarzutów byłemu ministrowi i być może tam areszt jest o wiele mniej agresywne od wchodzenia rano do domu jak do bandyty).

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

[beer mode: + 10 wisdom :wink: ]

Ok. Właśnie wzmocniłem się piwem, toteż jestem większym ekspertem od polityki niż wy. Więc przede wszystkim: Platforma rządzi w Gdańsku i miasto rozkwita. Natomiast, jak mówił sam kaczor w Rzeszowie władowano 80 mln zł, a mimo to miasto ma problemy i się kurczy :D dowodzi to tego, jak tajemnicza w swej genialności jest rzeczona Partia :wink: prawdę mówiąc, tam gdzie rządzi PO, tam jest dobrobyt, a PiS to tylko bieda, brud i zacofanie. W rzeczy samej: elektorat PiS-u to ciemnota z zapadłych dziur, którzy nienawidzą tych, którzy potradią się dorobić. Ponieważ jadą na rdzeniu myślą, że ci, kórzy są bardziej pracowici i wykształceni na pewno ukradli! Poza tym uważam, że elektorat Platformy jest na tyle światły, aby się postarać i zagłosować, choćby nie wiem co. Co do służby zdrowia: próbowano już róznych metod, tylko nie tej którą proponuje Platforma. Pozostaje jeszcze kwestia tego, kto co robi, a czego nie. Jak PiS rządził, to nie zrobili absolutnie nic, poza pieniaczeniem i zwalaniem winy na PO: to zasługa PiS-u, że nic nie zrobiono w okresie prosperity, natomiast jest to wina Platformy, że Polska najlepiej ze wszystkich poradziła sobie z kryzysem. Na sam koniec, chciałem nadnmienić, że rzeczony Adolf nie miał żony, tylko zwierzątko :badgrin: Tak samo tu: Kaczora żadna kobieta nie chce i to jest podejrzane.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

+1.
W Warszawie tak samo. Miasto się rozwija, prace nad stadionem pełną parą. Za Irasiada kopali by tam buraki .

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

@ Klafuti
Dokładnie tak, może poza kawalerstwem Kaczora. Mnie personalnie nie obchodzi co on robi w domu, dopóki nie łamie prawa. Niestety, swoją rządzeniem nie pokazał niczego dobrego. I wzrost tak naprawdę mnie nie obchodzi, nie jest to jakiś ważny czynnik w rządzeniu.

PiS ma elektorat na wschodzie z wiadomych przyczyn - wystarczy pojechać na wschód od Warszawy o parę kilometrów, tam gdzie władze miasta Warszawy nie rządzą - i różnice widać. Poza tym, im bardziej na południowy-wschód, tym bardziej konserwatywnie.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Varinastari pisze:+1.
W Warszawie tak samo. Miasto się rozwija, prace nad stadionem pełną parą. Za Irasiada kopali by tam buraki .
U nas też budują stadion i to ostro. Niech żyje postęp!
Fanatyk pisze:@ Klafuti
Dokładnie tak, może poza kawalerstwem Kaczora. Mnie personalnie nie obchodzi co on robi w domu, dopóki nie łamie prawa. Niestety, swoją rządzeniem nie pokazał niczego dobrego. I wzrost tak naprawdę mnie nie obchodzi, nie jest to jakiś ważny czynnik w rządzeniu.

PiS ma elektorat na wschodzie z wiadomych przyczyn - wystarczy pojechać na wschód od Warszawy o parę kilometrów, tam gdzie władze miasta Warszawy nie rządzą - i różnice widać. Poza tym, im bardziej na południowy-wschód, tym bardziej konserwatywnie.
No właśnie. Obszar Polski "C" jest zacofany ponieważ jest to zasługa PiS-u, a także wina Platformy. No a przy okazji powodzi: Sandomierz, czyli Badlands... Prepraszam, PiSlands. I tam zalało. Oczywiście jest to wina wszystkich, a zwłaszcza Rosjan i Unii Europejskiej z Niemcami na czele #-o A dla porównania weźmy Tczew, gdzie jest Platforma. I co? I uratowali miasto, choć fala powodziowa zwaliła się z całej Polski. Co do rządów, to trzeba było rozpisać nowe wybory, bo nie szło wytrzymać. A jak nastało PO, to jest spokój. Niesamowite!
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

W CK też pismaki rządzą i tragedia jest. Niby sie to miasto rozwija (ale tylko dzięki targom kielce i temu, że mieszka tu kilku polaków którzy są na liście 100 najbogatszych w PL). Ahh jakże ja bym chciał, żeby PO przejęło rządy u mnie w mieście... A prezydentem może zostać tylko Komorowski. Czemu? Bo wtedy PO "przejmie" władze i będzie mogła na spokojnie wprowadzać ustawy i reformować nasz kochany bo kochany ale jednak zacofany kraj. PZDR
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ