Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Pytania początkującego.
1. Do czego używać bsb-ka na cycowężu i w co najlepiej go wyposażać ?
2.Juggernauta lepiej wrzucać do kawalerii, czy puszczać samego ?
3.Czy Demoniczni książęta są opłacalni ?
1) To bohater który świetnie poradzi sobie z gunlinem czy innym ścierwem. <rewelacyjne 20" M oznacza że w 2 rundzie jest dosłownie wszędzie, a w dodatku jest całkiem twardy> Wyposażam go w chaos rune sworda, ale każdy ma swoje upodobaniaRedox pisze:1. Do czego używać bsb-ka na cycowężu i w co najlepiej go wyposażać ?
2) Juggera oczywiście w klocek kawy. Różnica jest taka że cycorobalem poźniej wyjeżdzasz z oddziału kawy i szarżujesz na coś innego a juggerem jeździsz z klockiem rycerzy
3)Nie
Jednak proponuje Ci poczekać na nową edycję ponieważ za całkiem niedługo odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania mogą być zupełnie inne
Paskudny uśmiech power gamera
Panowie pytanko co powoduje wyrzucenie 6 na missfire helki??:) Napisane jest że należy rozpatrzyć jako direct hit z sila 10...
czyli wszystko pod template dostaje hita z S10 automatycznie???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
lapiesz na 4+ i wszystko zlapane dostaje hity z sila 10.Przemcio251 pisze:Panowie pytanko co powoduje wyrzucenie 6 na missfire helki??:) Napisane jest że należy rozpatrzyć jako direct hit z sila 10...
direct hit, czyli tam gdzie chciales.
Witam,
Chciałbym się Was poradzić drodzy fanatycy Chałasu, mam zamiar skoczyć dziś po Batalion oraz bo jakieś lorda/herosa. Czy "Khorne Chaos Lord on Juggernaut" (jaram sie Juggernautem) jest w miarę grywalny ? Jak później dokupować herosów, Walka w zwarciu czy magowie ?
Pozdrawiam;]
Chciałbym się Was poradzić drodzy fanatycy Chałasu, mam zamiar skoczyć dziś po Batalion oraz bo jakieś lorda/herosa. Czy "Khorne Chaos Lord on Juggernaut" (jaram sie Juggernautem) jest w miarę grywalny ? Jak później dokupować herosów, Walka w zwarciu czy magowie ?
Pozdrawiam;]
-
- Masakrator
Siema.Witam
Nadciąga nowa edycja, zatem warto trochę poczekać. Generalnie, z tego, co jest mi znane-Heros na krówsku będzie ok. Aczkolwiek wstrzymałbym się z kupnem do wydania nowego RB. Lecz koncepcja armii i tak czy siak zależy od ciebie. Zakup co ci podlezie-kawę, piechotę, śmiecie? Wszystko, na moje niezdrowe oko, będzie w porządku.Chciałbym się Was poradzić drodzy fanatycy Chałasu, mam zamiar skoczyć dziś po Batalion oraz bo jakieś lorda/herosa. Czy "Khorne Chaos Lord on Juggernaut" (jaram sie Juggernautem) jest w miarę grywalny ? Jak później dokupować herosów, Walka w zwarciu czy magowie ?
- Koziorożec
- Wałkarz
Mag rzuca czar i ma miscast, rzuca na tebelke i wychodzi 7.
Gracz 2 używa pupeta i rzuca D3 i ma wynik 2.
Teraz jak to jest? obniża wynik rzutu miscasta z 7 na 5, lub podwyższa na 9, czy obniża o dwa całe przedziały z przedziału 7 (Detonatnion) na przedział 2-4 (Dimensional Cascade) ?
Koziorożec pisze:
Mag rzuca czar i ma miscast, rzuca na tebelke i wychodzi 7.
Gracz 2 używa pupeta i rzuca D3 i ma wynik 2.
Teraz jak to jest? obniża wynik rzutu miscasta z 7 na 5, lub podwyższa na 9, czy obniża o dwa całe przedziały z przedziału 7 (Detonatnion) na przedział 2-4 (Dimensional Cascade) ?
up to d3,
czyli do d3, na 6 mozesz +/- 0/1/2/3
- Koziorożec
- Wałkarz
Tak, tak, ale mniejsza z tym.
Mi chodzi o to czy przesuwa o d3 wyniki na tabelce (których jest 5), czy zmienia wynik rzutu 2d6 miscasta o te d3.
E: Nie wiem jak mam rozumieć "from the miscast result that the enemy wizard rolled" czy chodzi o wynik tabeli , czy wynik rzutu 2d6, bo to bardzo duża różnica.
Mi chodzi o to czy przesuwa o d3 wyniki na tabelce (których jest 5), czy zmienia wynik rzutu 2d6 miscasta o te d3.
E: Nie wiem jak mam rozumieć "from the miscast result that the enemy wizard rolled" czy chodzi o wynik tabeli , czy wynik rzutu 2d6, bo to bardzo duża różnica.
Mam pytanie, nie wiem czy już była ta kwestia omawiana. Jak była to sorki i prośba wskażcie gdzie.
Ostatnio z kumplem rozmawialiśmy o BoS i mieliśmy dylemat odnośnie tego z jakiego loru może korzystać hero noszący BoS, ale od początku. Według starego opisu książka dawała nosicielowi znajomość jednego czaru z d/f lub s + dodatkowe bonusy (mało ważne) i tu nie ma problemu.
Opis książki w erracie każe nam traktować nosiciela jak czarodzieja 1 poziomowego, który może, nie musi korzystać z lorów d/f lub s.
Teraz pytanko. Czy jeżeli hero z książką jest markowany to może/powinien korzystać z loru swego boga? Kwestia bez markowego jest jasna, ale przy magii w AB jest napisane, że czarodziej z konkretną marką korzysta z loru swego boga.
Z góry dziękuję za odpowiedź i nie krzyczcie za bardzo.
Ostatnio z kumplem rozmawialiśmy o BoS i mieliśmy dylemat odnośnie tego z jakiego loru może korzystać hero noszący BoS, ale od początku. Według starego opisu książka dawała nosicielowi znajomość jednego czaru z d/f lub s + dodatkowe bonusy (mało ważne) i tu nie ma problemu.
Opis książki w erracie każe nam traktować nosiciela jak czarodzieja 1 poziomowego, który może, nie musi korzystać z lorów d/f lub s.
Teraz pytanko. Czy jeżeli hero z książką jest markowany to może/powinien korzystać z loru swego boga? Kwestia bez markowego jest jasna, ale przy magii w AB jest napisane, że czarodziej z konkretną marką korzysta z loru swego boga.
Z góry dziękuję za odpowiedź i nie krzyczcie za bardzo.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Identyczne pytanie było w 7 edycji, jakis FAQ/uściślenie klaryfikował to na: nie, nadal tylko d/f/s.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
W poprzedniej edycji przedmiot działał inaczej, dawał czar danemu bohaterowi z jednego z wybranych Lore'ów. Teraz książka sprawia, że jest się traktowanym jak wizard 1-go poziomu z pewnymi obostrzeniami (brak channelingu) z dostępem do danych Lore'ów. Czyli jak ktoś ma marka, to musi korzystać z markowego Lore.
Zupełnie tak samo jak Chaos Sorcerer Nurgla: jest on magiem 1/2 poziomu, z dostępem do death/fire, ale dlatego, że ma Marka, to używa Lore Nurgla.
Zupełnie tak samo jak Chaos Sorcerer Nurgla: jest on magiem 1/2 poziomu, z dostępem do death/fire, ale dlatego, że ma Marka, to używa Lore Nurgla.