Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Szybkie pytania

Post autor: patryk999 »

W bardzie są narzędzia army painter,dokładnie chodzi mi o ich pędzle bo tańsze od gw.ktoś miał z nimi do czynienia?

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

patryk999 pisze:W bardzie są narzędzia army painter,dokładnie chodzi mi o ich pędzle bo tańsze od gw.ktoś miał z nimi do czynienia?
ja w bardzie mialem jeden w reku (znaczy mazialem nim troche), mnie jakos nie ujol ;).

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Lepiej chyba kupić pędzle Kozłowskiego... dobra jakość za niezłą cenę, moim zdaniem.
http://www.pedzle.com.pl/
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Witam,

Mam Dwarficką katapultę z zeszłej edycji i chce ją skonwertować tak, aby ramie miała uniesione, jak po wystrzale. Kamienia się już pozbyłem, nie wiem tylko jak zrobić linę, aby wytrzymała transportowanie w teczce. Widziałem już takie konwersje więc mam nadzieje, że niektórzy dobrze wiedzą co z tym zrobić.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Skręcasz 2 druty cienkie ze sobą i masz piękną i wytrzymałą linę ;)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Arbiter Elegancji pisze:
Ergofob pisze:Tak przy okazji - styrodur bywa w marketach typu Obi/LeroyM, czy kupujecie go tylko w sieci?
Ja kupiłem na Allegro. Wcześniej szukałem w wawce w Obi na Kabatach i w LM w Arkadii, ale tylko czas straciłem. Możesz rozejrzeć się za jakąś firmą robiącą szyldy reklamowe i tam popytać, ale jeśli ci się nie pali to chyba lepiej na necie poszperać.
A trzeba było się zgłosić do mnie... Moja żona pracuje w hurtowni papieru i akurat styroduru maja na pęczki...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Gdybym wiedział wcześniej to bym się zgłosił. Ale jak w przyległości będę potrzebował to się odezwę, dzięki :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Trzy kwestie/pytanka.
Sklepy modelarskie w Warszawie z szerokim asortymentem różnego rodzaju drewnianych listewek, deseczek itd.
Tania linia farb akrylowych z przeznaczeniem na makiety. Kto cos używał i może polecić?
Czy można gdzieś zaopatrzyć się w drewniane mieszadełka do kawy w inny sposób niż pójście do kawiarni?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bestialski_Brokuł pisze:Tania linia farb akrylowych z przeznaczeniem na makiety. Kto coś używał i może polecić?
Gdy potrzebowałem farb na makiety poszedłem do sklepu dla plastyków i poprosiłem o w miarę tani 12sto kolorowy zestaw farb akrylowych. Dostałem zestaw firmy Reeves 12x12ml zapłaciłem coś kolo 20zl. Do makiet sprawdza się doskonale, spokojnie mogę polecić :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

Mam problem i nie wiem zbytnio jak najlepiej go rozwiązać....
Kupiłem sobie figurkę slaana i po wyjęciu z pudła okazało się że dolna część stołka(taka jakby baza, to na czym slann rzeczywiście siedzi) żaby jest odlana jakby z 2 części z tym że jedna część jest przesunięta w stosunku do drugiej (horyzontalnie)o jakieś 2 mm. W normalnym przypadku nie było by problemu, spiłowałbym i tyle...ale żabi stołek ma kupę dość płytkich rowków rzeźbień, kilka jaszczurek i tego tupu pierdół. szkoda to zeszlifowywać całe:( Poradzi ktoś coś. Wiem że mogę spiłować i podłubać w GS-ie jednak uznaję to za absolutną ostateczność.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

A są tam jakieś kołki czy coś co ustawia te połówki na miejscu? Jeśli tak to je usuń i spasuj części wtedy. Żeby to wzmocnić, możesz samemu napinować te połówki.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

nie nie , to nie jest do sklejenia, to monolit, 1 część:( to tak jest po prostu odlane:/

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

A może jakieś zdjęcie?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Bestialski_Brokuł pisze:Trzy kwestie/pytanka.
Sklepy modelarskie w Warszawie z szerokim asortymentem różnego rodzaju drewnianych listewek, deseczek itd.
Sklep modelarski na Bitwy Warszawskiej 6, jakieś 200-300 m na zachód od Grójeckiej.
Tania linia farb akrylowych z przeznaczeniem na makiety. Kto cos używał i może polecić?
Ha, zależy co komu "tania"... Ja u plastyków kupuję Amsterdamy Talensa w tubach 120 ml, nie pamiętam po ile, ale w relacji cena/ilość dla mnie - tanio. 8)
Czy można gdzieś zaopatrzyć się w drewniane mieszadełka do kawy w inny sposób niż pójście do kawiarni?
Pewnie można, ale nie wiem gdzie. A do czego one mają służyć?
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Sebollus pisze:nie nie , to nie jest do sklejenia, to monolit, 1 część:( to tak jest po prostu odlane:/
O kurde! to trzeba być trepem żeby krzywo odlać monolit #-o I to jest taki schodek tylko z jednej strony? To ja nie mam innego pomysłu jak przeciąć to na pół i dopasować, ale można wtedy zniszczyć ten palankin. Dlatego chyba nie pozostaje nic innego jak GS, albo po prostu olać.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Olać :D!

Awatar użytkownika
Fafnir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fafnir »

Ja bym to zareklamował w sklepie, w którym kupiłem bo przecież te produkt nie spełnia wymagań. Niech Ci wymienią na nowy model albo zwrócą kasę. Przecież jako konsumenci mamy jakieś prawa.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Tak, ale pewnie forma jest trafiona. Chociaż zawsze można zareklamować, żeby wymienili figurkę jeśli zdarzyło się tylko tu. Możesz nawet zadzwonić do działu obsługi klienta i zapytać czy jest to wada która się powtarza, czy tylko twój jest trafiony. Nawet GW nie ucieknie przed kapitalizmem.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Grolshek pisze:
Arbiter Elegancji pisze:
Ergofob pisze:Tak przy okazji - styrodur bywa w marketach typu Obi/LeroyM, czy kupujecie go tylko w sieci?
Ja kupiłem na Allegro. Wcześniej szukałem w wawce w Obi na Kabatach i w LM w Arkadii, ale tylko czas straciłem. Możesz rozejrzeć się za jakąś firmą robiącą szyldy reklamowe i tam popytać, ale jeśli ci się nie pali to chyba lepiej na necie poszperać.
A trzeba było się zgłosić do mnie... Moja żona pracuje w hurtowni papieru i akurat styroduru maja na pęczki...

A więc ja się zgłaszam ponieważ potrzebuję :D
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

ŁukaszP
Plewa

Post autor: ŁukaszP »

http://pedzle.eu/products.php?PHPSESSID ... sercz.y=14

Czy te pędzle będą dobre do malowania?

ODPOWIEDZ