8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
8 edycja- pytania
1. czy szczury mogą używać bonusu +3 od szeregów do steadfasta?
2. Arcane items używane przez zwykłych herosów, nie tylko przez magów? (zadnego zapisku zaprzecającego tej tezie nie znalazłem)
3. Co się dzieje, gdy mag rzuci z ifki zamienianie się w jakiegoś pojebanie mocnego stwora (7ka z beasta), dostanie miscasta, ze traci d3 lvle i w efekcie przestanie być magiem? Czar jest RiP, więc chyba spowrotem się zmienia
2. Arcane items używane przez zwykłych herosów, nie tylko przez magów? (zadnego zapisku zaprzecającego tej tezie nie znalazłem)
3. Co się dzieje, gdy mag rzuci z ifki zamienianie się w jakiegoś pojebanie mocnego stwora (7ka z beasta), dostanie miscasta, ze traci d3 lvle i w efekcie przestanie być magiem? Czar jest RiP, więc chyba spowrotem się zmienia
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, o 20:14 przez Morrok, łącznie zmieniany 1 raz.
Co się dzieje, jak nie zdam głupoty i wpadnę w przeciwnika? Napisali, żeby traktować to "exactly like a failed charge". Więc zatrzymuję się cal od przeciwnika?
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
A sprawa steadfast a szeregi skaveńskie?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Nie widze powodu dlaczego skaveny nie mialyby miec tego "stubborna" ? (od razu mowie, niei jestem wykladnikiem zasad tylko imho)
No też mi się tak wydaje, ale wolę spytać zanim się poślinię ze szczęścia nad steadfast na LD10 na slavach Stąd też pytanie czy szczurki korzystają z bonusu za szeregi do testu steadfast
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
RiP przestaje działać jedynie w 3 przypadkach.Morrok pisze:3. Co się dzieje, gdy mag rzuci z ifki zamienianie się w jakiegoś pojebanie mocnego stwora (7ka z beasta), dostanie miscasta, ze traci d3 lvle i w efekcie przestanie być magiem? Czar jest RiP, więc chyba spowrotem się zmienia
1. Śmierć maga
2. Śmierć celu
3. Mag chce zakończyć czar
Czyli nadal jest smokiem
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A jakby miał wyrwać na ryj hita z S 10 to testujemy na T maga czy już na T stwora w którego sie zmienił?Andrzej pisze:RiP przestaje działać jedynie w 3 przypadkach.Morrok pisze:3. Co się dzieje, gdy mag rzuci z ifki zamienianie się w jakiegoś pojebanie mocnego stwora (7ka z beasta), dostanie miscasta, ze traci d3 lvle i w efekcie przestanie być magiem? Czar jest RiP, więc chyba spowrotem się zmienia
1. Śmierć maga
2. Śmierć celu
Czyli nadal jest smokiem
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Master of reality
- Oszukista
Ale można go rozproszyć chyba, nie?Andrzej pisze: RiP przestaje działać jedynie w 3 przypadkach.
1. Śmierć maga
2. Śmierć celu
I sold my soul for rock'n roll
Zużywa się na nie Power Dice więc już nie wchodzą z automatu.
Przewagą nad zwykłymi czarami jest ich relacja względem miscastów, nie pamiętam dokładnie, ale nie jest to tak groźne.
Przewagą nad zwykłymi czarami jest ich relacja względem miscastów, nie pamiętam dokładnie, ale nie jest to tak groźne.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Jasne, uznałem to za oczywiste i pominąłemMaster of reality pisze:Ale można go rozproszyć chyba, nie?Andrzej pisze: RiP przestaje działać jedynie w 3 przypadkach.
1. Śmierć maga
2. Śmierć celu
Boundspell po prostu daje Ci znajomość dodatkowego czaru. Nic więcej. Trzeba użyć PD żeby go odpalić (ale za to nie ma miscasta, jedynie przedmiot się rozwala)
Musisz użyć kostek z poola, żeby go odpalić.A co z takimi np. zamontowanymi na sztandarze czy przedmiocie dla oddziału??
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Młody Pajak
- Kradziej
Masz bound spella chociażby power level 3. Więc chcąc go rzucić bierzesz na przykład jedną kostkę z puli i rzucasz. Aby wszedł musisz wyrzucić 3+. Bound może być i na Magu i na nie czarującym bohaterze jednak mag np. 2 lvl nie może korzystać ze swojego 2+ to wyniku czaru. Jeśli Wyrzucisz np. na dwóch kostkach dwie szóstki jest ifka i miscast czyli wchodzi czar oraz przedmiot się tj niszczy. Nie możesz go użyć do końca gry. Tak samo na dwóch jedynkach tylko że bez ifki. Jeśli rzucamy bounda z priesta to tak samo tylko że miscast polega na tym że nic więcej w tej turze nie możemy rzucić. Tyle.
pozdro
pozdro
Z tego co wiem to wszyscy "flyers" mają automatycznie zasadę "swiftride" oraz jeśli jest ich więcej niż 1 mają zasadę "skirmishers". Natomiast przy opisie "flying cavalry" jest wyrażnie napisane, że kawaleria powietrzna jest traktowana zarówno jako "fast cavarly" jak i "flyer" (więc rozumiem, że z wszystkimi dodatkowymi zasadami jakie mają "flyers")
Czyżby więc Bretońskie pegazy dodatkowo:
-ruszały się przed bitwą,
-ruszały się zaraz pozebraniu,
-nie zdawały "dangerous terrain test" na bagnach,
-miały - 1 do hita w nich z racji że są skirmisherami.
?
To ja ich chyba dokupię troszkę.
Czyżby więc Bretońskie pegazy dodatkowo:
-ruszały się przed bitwą,
-ruszały się zaraz pozebraniu,
-nie zdawały "dangerous terrain test" na bagnach,
-miały - 1 do hita w nich z racji że są skirmisherami.
?
To ja ich chyba dokupię troszkę.