Empire 2400 na 8 edycję
Empire 2400 na 8 edycję
arch-lector 125
-waraltar 100
-armour of meteoric iron 25
-VHS 30
-biting blade 10
wizard lord 175
-4lvl 35
-warhorse 15
-feedback scroll 50 [wound na 5+ za każdego użytego PD]
-dispel scroll 25
captain 50
-BSB 25
-horse + barding 14
-full plate 8
-dawnstone 25 [przerzuty sejwów]
-dragonhelm 10 [+1 do sejwa, 2+ ward od ognistych]
captain 50
-pegasus 50
-full plate 8
-ES 5
-potion of toughness 20 [+3 do tafa na jedną turę]
39xhalaberdiers 195
-FCG 20
39xhalaberdiers 195
-FCG 20
10xcrossbowmen 80
10xcrossbowmen 80
great cannon 100
great cannon 100
great cannon 100
mortar 75
steam tank 300
helstorm rocket battery 115
Zapraszam do komentowania
-waraltar 100
-VHS 30
-biting blade 10
wizard lord 175
-4lvl 35
-warhorse 15
-feedback scroll 50 [wound na 5+ za każdego użytego PD]
-dispel scroll 25
captain 50
-BSB 25
-horse + barding 14
-full plate 8
captain 50
-pegasus 50
-full plate 8
-ES 5
-potion of toughness 20 [+3 do tafa na jedną turę]
39xhalaberdiers 195
-FCG 20
39xhalaberdiers 195
-FCG 20
10xcrossbowmen 80
10xcrossbowmen 80
great cannon 100
great cannon 100
great cannon 100
mortar 75
steam tank 300
Ostatnio zmieniony 8 lip 2010, o 19:53 przez gotih, łącznie zmieniany 2 razy.
taka uwaga techniczna - przydałoby się podawać procenty w poszczególnych grupach - wtedy można ocenić co jeszcze można wrzucić
Nielegalna, masz za mało punktów w core'achgotih pisze:
imo 1 czołg jest średni, po pierwsze na maszyny działają poisony , po drugie na 6 zawsze ranimy, po trzecie każdy klocek w walce z nim ma stubborn a po czwarte bedzie dużo maszyn ktore łatwo go zwarzywią, ja bym zamiast tego dał więcej piechoty, imperium ma ją tanią i całkiem fajną.
Takie moje zdanie
Takie moje zdanie
ad.2 - tank ma tylko 6T więc siła 2 go nie mogła zranićSkaven pisze:imo 1 czołg jest średni, po pierwsze na maszyny działają poisony , po drugie na 6 zawsze ranimy, po trzecie każdy klocek w walce z nim ma stubborn a po czwarte bedzie dużo maszyn ktore łatwo go zwarzywią, ja bym zamiast tego dał więcej piechoty, imperium ma ją tanią i całkiem fajną.
Takie moje zdanie
ogólnie też mam wrażenie że czołgi będą znacznie słabsze
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Furion pisze:Nielegalna, masz za mało punktów w core'achgotih pisze:
No i to grubo grubo za malo
- Młody Pajak
- Kradziej
@laik teraz nawet z siłą 1 możesz zranić cokolwiek jeśli w ogl ma To 10 . Dla mnie to trochę przegięcie... Tak jak załoga cannona ma 7To....
Ja bym się powstrzymał z robieniem rozpisek conajmniej do wydania errat. Teraz to trochę bezsensu.
pozdro
Ja bym się powstrzymał z robieniem rozpisek conajmniej do wydania errat. Teraz to trochę bezsensu.
pozdro
Pajak myslisz, ze nikt nie bedzie gral na 8edycje do czasu wydania errat, ktore nie wiadomo kiedy wyjda...?
Od 6 edycji nie kojarzę za bardzo modeli z T>6 a na takie modele działałą już bardzo łatwo osiągalna siła 3, co innego w 5 edycji gdzie emperor dragon miał 8T(ale to była inna bajka). Nie sądze żeby T jakoś gwałtownie wzrosnął teraz więc niewiele się zmienia, ogólnie zawsze powinna być jakaś szansa a skoro używamy kostek sześciościennych to...Młody Pajak pisze:@laik teraz nawet z siłą 1 możesz zranić cokolwiek jeśli w ogl ma To 10 . Dla mnie to trochę przegięcie... Tak jak załoga cannona ma 7To....
pozdro
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Wg mnie altar i prieści stracili, bo trzeba te bound spelle rzucić tak jak każdy inny czar. Na 4+ priestowskie a 5+ altarowe, to średnio tak z jednej kości kulać co oczywiście osłabia lorda maga bo zabieramy kostki do czarowania. Jak dla mnie jeden z lordów na duże pkt to Generał. Dlaczego? Ld9 staty kapitana i 100 pkt na magiczne itemy za 80pkt. Można nawet go na gryfa wstawić, bo crush atack + 18" Ld jest dużym boostem. Szczególnie dla GS, bo stały stubborn na 9 to jednak już ma moc oraz oczywiscie 'niestały' stubborn na pieszych ludkach. Jeżeli erraty nie zmienią tego, że GS mają magic bannera zawsze, to kolejny argument za Generałem. Dajemy takim AP i 10 ataków z S5 i AP już może sporo zdziałać .
To tak na szybko
Martwi mnie jedynie to, że (być może) aby coś ugrać będę musiał kupić kilka pudeł piechoty .
To tak na szybko
Martwi mnie jedynie to, że (być może) aby coś ugrać będę musiał kupić kilka pudeł piechoty .
- Młody Pajak
- Kradziej
zwracam honor. Jasne że można, w szczególności do ogarnięcia nowych zasad i tym podobnych, tylko niektóre rzeczy mogę się też zmienić w którąś ze stron...Ziemko pisze:Pajak myslisz, ze nikt nie bedzie gral na 8edycje do czasu wydania errat, ktore nie wiadomo kiedy wyjda...?
zedytowane
Wiem że w tej edycji tanki będą słabsze ale nadal mają dużego powera w CC. Alernatywą są GS
Wiem że w tej edycji tanki będą słabsze ale nadal mają dużego powera w CC. Alernatywą są GS
wdług mnie właśnie zyskali, a przynajmniej papa. Zna cały lore a rzucać czar może z dowolnej liczby kości, i nie ma miscasówtedzio pisze:Wg mnie altar i prieści stracili, bo trzeba te bound spelle rzucić tak jak każdy inny czar. Na 4+ priestowskie a 5+ altarowe, to średnio tak z jednej kości kulać co oczywiście osłabia lorda maga bo zabieramy kostki do czarowania.
- Młody Pajak
- Kradziej
przynajmniej na tą chwilę na tanki nie działa metal ani death ;]
gotih pisze:wdług mnie właśnie zyskali, a przynajmniej papa. Zna cały lore a rzucać czar może z dowolnej liczby kości, i nie ma miscasów
chyba nie doczytałeś zasad bound spelli;]
Po pierwsze - bound spelle się teraz rzuca. Po drugie zabierają kosti z pulla i nie dodajesz do wyniku levela maga. Boundy własnie dostaly najbardziej po dupie.
co z tego, że Papa zna cały lore light, jak mag 4 poziomowy też go zna i ma +4 do każdego czaru...
W imperium bardzo zyskali Outridersi dzięki zasadzie Vanguard. Kawaleria imperialna jest nadal mocna. Dziwne, że tak mało herosów na patencie.
pzdr
papież ma 11 speli które wychodzą mu na 4 i 5. Nie ma żadnych plusów do casta ale przy rzucie na pool np 2 i 3 jest bardzo duża szansa że jego czar wejdzie. Poza tym mam w rozpisce arcy który przeważnie będzie czarował
jescze pomyślę. może faktycznie jest zbędny. Wtedy wchodzą za niego pistolieris/outridersi i może jakiś generał
jescze pomyślę. może faktycznie jest zbędny. Wtedy wchodzą za niego pistolieris/outridersi i może jakiś generał
które 11 speli? i jak 5 kostek powera mają Ci pomoc?? rozumiesz oczywiście, że by rzucić b.spell musisz wziąść fizycznie kosteczki i go wyczarowac?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
4 swoje i 7 z lighta .A jak rzucę na poola 3 i 3 to statystycznie przeciwnik nie zdsipeluje czaru nawet jak będzie miał 4lvlDmtrij pisze:które 11 speli? i jak 5 kostek powera mają Ci pomoc?? rozumiesz oczywiście, że by rzucić b.spell musisz wziąść fizycznie kosteczki i go wyczarowac?
nie, bo nie jest przedmiotemBłażej pisze:z zasad wychodzi na to, że jeśli się rzuci miscast na boundspelu z altara to się altar rozpada
Trochę zmieniłem rozpę
Wypada kapitan na pegazie a wchodzą 2 moździerze + parę drobnych zmnian. Teraz mam wymaksowane strzelanie. 5 dużych tempatów na turę
Papa jednak zostaje. +2DD, 9LD w 18' i niezła kontra są warte tych punktów
Arcymag prawdopodobnie weżmie heven
arch-lector 125
-waraltar 100
-VHS 30
-great weapon 6
wizard lord 175
-4lvl 35
-seal of destruction 45
-dispel scroll 25
captain 50
-BSB 25
-horse + barding 14
-full plate 8
33xhalaberdiers 165
-FCG 20
33xhalaberdiers 165
-FCG 20
12xhalaberdiers 60
10xcrossbowmen 80
10xcrossbowmen 80
great cannon 100
great cannon 100
great cannon 100
mortar 75
mortar 75
mortar 75
steam tank 300
Wypada kapitan na pegazie a wchodzą 2 moździerze + parę drobnych zmnian. Teraz mam wymaksowane strzelanie. 5 dużych tempatów na turę
Papa jednak zostaje. +2DD, 9LD w 18' i niezła kontra są warte tych punktów
Arcymag prawdopodobnie weżmie heven
arch-lector 125
-waraltar 100
-VHS 30
-great weapon 6
wizard lord 175
-4lvl 35
-seal of destruction 45
-dispel scroll 25
captain 50
-BSB 25
-horse + barding 14
-full plate 8
33xhalaberdiers 165
-FCG 20
33xhalaberdiers 165
-FCG 20
12xhalaberdiers 60
10xcrossbowmen 80
10xcrossbowmen 80
great cannon 100
great cannon 100
great cannon 100
mortar 75
mortar 75
mortar 75
steam tank 300
jak helsromy, działają fajnie ?
wizard lord nielegalny jest, możesz mieć max 1 arcana na magu, przy scrolach nie ma wyjątków
gdzie White Wolfi ?
i zastanów sie czy od halabardzistów nie lepsi swordmani WS 4, In 4, lepszy save i ward
wizard lord nielegalny jest, możesz mieć max 1 arcana na magu, przy scrolach nie ma wyjątków
gdzie White Wolfi ?
i zastanów sie czy od halabardzistów nie lepsi swordmani WS 4, In 4, lepszy save i ward