He na 2k
He na 2k
Arcymag IV lvl 355
-seer
-ring of fury
-scroll
-scroll
-pure
Commander 198
-BSB
-steed+barding, dragon armour
-Battle banner
5x Silver helms (save 2+) 115
6x Dragon Princes 241
-fcg
-Ellyrion Banner
-Helm of Fortune
20x Swordmasters 310
-fcg
-Banner of Sorcery
2x Tiranoc Chariots 170
2x Great eagles 100
2x Bolts 200
wychodzi 1919 pkt, i teraz co dać:
a) 3 rydwan
b) shadow warriorów
c) 4 oddział silverów
d) łuczników
Oczywiscie te drozsze rzeczy to trzeba wywalić 2 SM i helm of fortune z czempiona.
Nowa komncepcja zbudowana na trwałych podstawach HE. Magia nie jest miażdząca ale dalej ma szanse sie przebić, w koncu jest 7-9 kostek i bound, żle nie jest, ochrona magiczna standardowa. Nie topiłem punktów w herołach, wolałem isć w oddziały. Mysle, zże takie coś am spore szanse, to są abrdzo niewdzieczne punkty ale dla mnie ta rozpiska coś w sobie ma.
-seer
-ring of fury
-scroll
-scroll
-pure
Commander 198
-BSB
-Battle banner
6x Dragon Princes 241
-fcg
-Ellyrion Banner
-Helm of Fortune
20x Swordmasters 310
-fcg
-Banner of Sorcery
2x Tiranoc Chariots 170
2x Great eagles 100
2x Bolts 200
wychodzi 1919 pkt, i teraz co dać:
a) 3 rydwan
b) shadow warriorów
c) 4 oddział silverów
d) łuczników
Oczywiscie te drozsze rzeczy to trzeba wywalić 2 SM i helm of fortune z czempiona.
Nowa komncepcja zbudowana na trwałych podstawach HE. Magia nie jest miażdząca ale dalej ma szanse sie przebić, w koncu jest 7-9 kostek i bound, żle nie jest, ochrona magiczna standardowa. Nie topiłem punktów w herołach, wolałem isć w oddziały. Mysle, zże takie coś am spore szanse, to są abrdzo niewdzieczne punkty ale dla mnie ta rozpiska coś w sobie ma.
hehe, nie mam ska wziąść aż 100pkt, dlatego z niego rezygnuje. A co do arcymaga to zastanwaim sie czy nie zamienić mu seera na silver wanda i trzeciego scrolla chyba by to było bardziej opłacalne...
20 SM to za duzo - wiec tutaj mozesz szukac oszczednosci
mozna zmiejszyc ich do 14, wywalic helm i masz te 100 pkt
a reszta w miare OK, mozna tym pograc.
mozna zmiejszyc ich do 14, wywalic helm i masz te 100 pkt
a reszta w miare OK, mozna tym pograc.
SM mogę zmniejsyzć ale tylko do 18, czyli całe 26pkt , hełmik mogę zamienić na enchanted shield czyli już jest 41pkt. jednak bardzo mi go szkoda Dzięki temu mam 122pkt. w sam raz na łuczników\silverów, tylko co lepsze?? Łucznicy się mogą przydać bo strzelanie jest dosć słabe, a jakoś ostatnio mi się sprawdzają, zaś 4 oddział silverów daje większe mozliwosci
lucznicy
Kolejny mag naprawde nie jest konieczny. Teraz masz 7-9 kosci powera i bound spella. To oznacza 4 czary na ture. Czary przydatne, bo wybrane dzieki seerowi. Moim zdaniem bardzo sprytne i eknomiczne kombo. Nie dawlabym zadnego dodatkowego maga - duzo nie pomoze. Lepiej wydac te puntky na skałtów, rydwan, lub lucznikow.
A rozpa generalnie bardzo fajna. Mocna, ale nie ciezkostrawna dla przeciwnika.
A rozpa generalnie bardzo fajna. Mocna, ale nie ciezkostrawna dla przeciwnika.
racja, jednak mysle, że zamaist seera elpszy będize silver wand i trzeci scroll(5 czarów na 6 wystarczy, a ttak moja ochrona przeciwmagiczna wzrasta i to sporo). Co do tego oddziału to wezme łuczników...
Arcymag IV lvl 355
-silver wand
-ring of fury
-scroll
-scroll
-scroll
-pure
Commander 198
-BSB
-Battle banner
10x Archers 120
6x Dragon Princes 226
-fcg
-Ellyrion Banner
-Enchanted Shield
18x Swordmasters 284
-fcg
-Banner of Sorcery
2x Tiranoc Chariots 170
2x Great eagles 100
2x Bolts 200
wszysto za 1998
Drugi magg rzeczywisćie nie jest potrzebny, moze i zwieksza uderzenie magiczne no ale to aż 180pkt, dlatego wole to ekonomiczne wyjscie, a poczarować też sobie poczaruje. Tylko teraz dałem 3 scrolla, jakoś tak pewniej, a 5 czarów na losowanie powinno wystarczyć zamaist seera
Arcymag IV lvl 355
-silver wand
-ring of fury
-scroll
-scroll
-scroll
-pure
Commander 198
-BSB
-Battle banner
10x Archers 120
6x Dragon Princes 226
-fcg
-Ellyrion Banner
-Enchanted Shield
18x Swordmasters 284
-fcg
-Banner of Sorcery
2x Tiranoc Chariots 170
2x Great eagles 100
2x Bolts 200
wszysto za 1998
Drugi magg rzeczywisćie nie jest potrzebny, moze i zwieksza uderzenie magiczne no ale to aż 180pkt, dlatego wole to ekonomiczne wyjscie, a poczarować też sobie poczaruje. Tylko teraz dałem 3 scrolla, jakoś tak pewniej, a 5 czarów na losowanie powinno wystarczyć zamaist seera
-
- "Nie jestem powergamerem"
rozpiska jest bardzo dobra bo wydaje się być uniwersalna jest i mocna szarża i kontra, strzelanie i magia wystarczające, jestem naprwde pod wrażeniem
p.s... wiem że Darowi sie podoba bo on też tworzy podobne uniwersalne rostery
celująco
pzdr
p.s... wiem że Darowi sie podoba bo on też tworzy podobne uniwersalne rostery
celująco
pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
w sumie to rozpiska jest fajna - jest to przyklad tego jak powinna wygladac normalna rozpiska - nie ma w niej zadnych skrajnosci - jest uniwersalna.
ale z drugiej strony nie ma w niej niczego czym mozna by bylo zmiazdzyc przeciwnika na turnieju . magia za slaba by odgrywala kluczowa role, strzelanie tez dosc mizerne - zdejmie kilka fastów, jedynie co sie broni to ten BSB - ale jak kazdy wie - miekki on jak kaczuszka.
Poza tym w rozpie jest jeden mocny Unit (tam gdzie bedzie BSB), czyli DP - a to moze byc za malo. SM sa w tej rozpisce IMO o ture za wolni - a to moze sporo kosztowac.
Nie zmienia to faktu ze rozpiska mi sie podoba - ale najmocniejsza wersja HE nie jest.
pozdrawiam
ale z drugiej strony nie ma w niej niczego czym mozna by bylo zmiazdzyc przeciwnika na turnieju . magia za slaba by odgrywala kluczowa role, strzelanie tez dosc mizerne - zdejmie kilka fastów, jedynie co sie broni to ten BSB - ale jak kazdy wie - miekki on jak kaczuszka.
Poza tym w rozpie jest jeden mocny Unit (tam gdzie bedzie BSB), czyli DP - a to moze byc za malo. SM sa w tej rozpisce IMO o ture za wolni - a to moze sporo kosztowac.
Nie zmienia to faktu ze rozpiska mi sie podoba - ale najmocniejsza wersja HE nie jest.
pozdrawiam
Zacznijmy od tego co mi sie nie podoba :
-Nie wykorzystałeś wszystkie sloty hero co według mnie grając HE jest złym pomysłem
-brak muzyków w silverach (wiesz ile razy muzyk ratował mi dupe?!)
-ja bym wystawił 3 rydwany 2 na 2K to dużo za mało 9 o ile ma się na nie pkt)
-zmienił bym equipment u dragonów, czempionowi dał bym bles volumin (czy jak to sie tam pisze )
-zmniejszył bym SM do 15, w ten sposób zaoszczędził byś kilka pkt
-I jeszcze raz wspomnę że warto zapełnić sloty hero
Czyli nie podoba mi się to co miałeś w temacie "HE rozpiski"
Ogólnie rospa ciekawa ale musisz dodać/powywalać kilka rzeczy, przynajmniej ja tak bym zrobił, ale każdy ma inna koncepcję armii.
p.s. W 2K zawsze trudno zmieścić wszystko co się chce.
-Nie wykorzystałeś wszystkie sloty hero co według mnie grając HE jest złym pomysłem
-brak muzyków w silverach (wiesz ile razy muzyk ratował mi dupe?!)
-ja bym wystawił 3 rydwany 2 na 2K to dużo za mało 9 o ile ma się na nie pkt)
-zmienił bym equipment u dragonów, czempionowi dał bym bles volumin (czy jak to sie tam pisze )
-zmniejszył bym SM do 15, w ten sposób zaoszczędził byś kilka pkt
-I jeszcze raz wspomnę że warto zapełnić sloty hero
Czyli nie podoba mi się to co miałeś w temacie "HE rozpiski"
Ogólnie rospa ciekawa ale musisz dodać/powywalać kilka rzeczy, przynajmniej ja tak bym zrobił, ale każdy ma inna koncepcję armii.
p.s. W 2K zawsze trudno zmieścić wszystko co się chce.
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "
http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related
a IMO tu sie strasznie mylisz - na 2k nie mozna sobie pozwolic na 4 herosów, ktorzy kosztuja razem ok 900 pkt ;/.Sito pisze: -Nie wykorzystałeś wszystkie sloty hero co według mnie grając HE jest złym pomysłem
.
HE to jedna z tych armii gdzie nie trzeba brac maxa herosów tylko dlatego ze mozna.
Nie zgadzam sie co do koniecznosci wystawiania fulla herosow. Akurat helfy/delfy/welfy sa armiami, w ktorych na herosach mozna oszedzac. Przydaja sie o tyle, zeby miec obrone magiczna, lub dostep do jakiegos fajnego przedmiotu (HoDA, Battle Banner, Seal of Grond, itp). Bo przeciez same oddzialy maja dobra liderke, oraz sile uderzeniowa (wole zamiast maga miec silverow i rydwan - raczej wiecej zrobia w bitwie). Zadna inne armie nie maja tego luksusu, co elfy, zeby moc sobie pozwolic na wolne sloty herosow.
nietrzeba maxymalizować slotów hero(tzw nie jest to niezbędne),ale jeżeli chce się mieć konkretniejszą armię(taką która jest wygięta i potrafi przywalić)to warto te hero wykożystać,niemamy za dobrych jednostek niestety,przykro mi to mówić.