Ogry 1999

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Ogry 1999

Post autor: Kedziorson »

edziorson1999 Pts - Ogre Kingdoms Army

1 Bruiser @ 204 Pts
General; Luck Gnoblar (x1); Great Weapon; Ogre Club;
Brace of Handguns;
Heavy Armour
Wyrdstone Necklace [20]
Longstrider [25]

1 Butcher @ 185 Pts
Tooth Gnoblar (x1)
Dispel Scroll [25]
Bangstick [25]

1 Butcher @ 185 Pts
Tooth Gnoblar (x1)
Dispel Scroll [25]
Power Stone [25]

19 Gnoblars @ 42 Pts
1 Groinbiter @ [2] Pts

4 Ironguts @ 252 Pts
Look-Out Gnoblar;Standard;
Musician
War Banner [25]

4 Ironguts @ 227 Pts
Look-Out Gnoblar;
Standard;
Musician

4 Ironguts @ 227 Pts
Look-Out Gnoblar; Standard;
Musician

3 Ogre Bulls @ 127 Pts
2ndWeapon; Musician

0 Rhinox Riders @ 221 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard; Musician

1 Thunderlord @ [24] Pts

1 Bull Rhinox @ [45] Pts

1 Scraplauncha @ 165 Pts

7 Gnoblar Trappers @ 52 Pts
1 Snarefinger @ [4] Pts

1 Cannon @ 85 Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 53

ogólnie to śmieciara sypie złomem, magowie dopalają i panikują, rino bierze wszystko na klate i terroryzuje...a reszte robi swoje:D ogólnie sam nie wiem co o tym sądzić:D zamiast działa moge wrzucić ludojada jako biegacza z GW czy czymś innym:D

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Po pierwsze to rozpiska na 199 czy na 2000? to jest duza roznica bo jak widze masz 2x rare... Ale to taki szcegol, bo niewidze w takim razie Tyranta a by sie znacznie lepiej sprawdzil.

Sadze ze mogly bysie yheti przydac rezygnujac zesmieciary, Qrcze jakos sie ona nie sprawdza tak jak powinna.

Rhinox hardcorowo jest championem. Wedlug mnie jeden atak wiecej i chalangowanie nie jest takie dobre w stosunku do tych punktow, zwlaszcza ze nie iwem czy mozna i championa i muzyka na raz. Jakos to tu dziwnie wyglada.
Canon fajna sprawa ale klimatyczny jak cholera :)

Po za drobnymi zmianami bardzo przyjemna rozpsa

Tak soja droga kazdy jak widzi rozpiske ogrami to omija ja zdaleka... nie wiem co ludzie maja do tej armii.

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

też nie mam pojęcia armia słaba nie jest tylko trzeba się nakminić...
1999 można tylko jeden rare? to nie wiedziałem...:D

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Teraz doczytalem ze to na Orki i gobliny.
No jak chewssz to smeiciare zostaw, przyda sie. Trapersi tez w miare.
Ja bym wywalil canona bo nie mozna brac 2x rar pozniej 2000 :) zobacz w AB schemat organizacji.

Tak szczerze to nie wiem co mozna jeszcze z tym zrobic.
Ewentualnie pozbycie sie traperow na rzecz Yheti (traperci, champion na rhinoxie i canon powinno wystarczyc)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Nom misiek twoje podejście mnie zniewala (do Ogrów) jest to śmieszna armia(nie mówię ze zła) trudno nią wygrać (turniej) ale można naprawdę śmieszna i klimatyczną rozpa zagrać więc śmieciarkę bym dał i yeti tez są super a co do jeźdźca na "bawole" to nie mogę jakoś się z nim zmierzyć. A tak na serio to masz misiek racje.

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

karl1299 pisze:Nom misiek twoje podejście mnie zniewala (do Ogrów) jest to śmieszna armia(nie mówię ze zła) trudno nią wygrać (turniej)
Wiesz tak naprawde ogry sa dobra armia. Jedyny problem taki ze bardzo trudno sie niemi gra w stosunku do niektorych armi i rozpisek, czasmi praktycznie nie da sie nic zrobic. Co do strefy turniejowej to pare mam juz za soba i zadko nie jestem w czolowce. Nie zebym sie chwaili czy cos ale naprawde staram sie zrobic jakas porzadna rozpiske i uzyc calej sily ogrow.
Turniej to jedno a gra taka sobie to co innego. Smieciary w brew pozora czasami uzywam. Co do Rhinoxow to zawszea to zawsze jest miejsce na niego. Jest tak samo dobry o ile nie lepszy od ogrowego herosa. Statystyki ma jako takie w stosunku do innych armi ale dobrze uzyty robi znacznie wiecej... sadze ze jedna z tych jednostek bez ktorych nie wychodzi sie z domu.

Ogolnie to Tyrant, Magia, Ironguci, rhinoxy i yheti to wlasnie sa ogry.

Jakbym chcial wygrywac za kazdym razem to wziol bym brete czy imperium :twisted: ale po co...

Awatar użytkownika
khain
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: khain »

karl1299 pisze:Nom misiek twoje podejście mnie zniewala (do Ogrów) jest to śmieszna armia(nie mówię ze zła) trudno nią wygrać (turniej) ale można naprawdę śmieszna i klimatyczną rozpa zagrać więc śmieciarkę bym dał i yeti tez są super a co do jeźdźca na "bawole" to nie mogę jakoś się z nim zmierzyć. A tak na serio to masz misiek racje.
chyba musze na turnieje w krk wrocic ]:->
Obrazek

ODPOWIEDZ