Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Kraggo
Chuck Norris

Re: Alternatywne figurki dwarfów

Post autor: Kraggo »

@Grazbird: A ta balista była z Black Tree Design? Nie wiecie może, jak wygląda teraz sprawa zamówień z tej strony? Mają w końcu działający oddział w Polsce czy nie? :)

Dałbyś radę zrobić jakąś fotkę i się pochwalić, jak to wygląda w rzeczywistości? :)

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

BT black tree design są teraz trudno dostępne.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

ok, tylko jutro. bo dzisiaj z pracy jadę na ciężkie picie i w nocy już raczej nie dam rady
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=pl

na górze link. skala dokładnie taka sama jak do battla. obsługa bardzo fajna.
jak znajdziesz, to bierz w ciemno.

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

z BTD są bardzo fajne zamienniki. Minimalnie mniejsze, ale pasują. Tylko problem jest z dostaniem tego w Polsce.
Ja tu tylko sprzątam.

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Witam panowie, nie zapominajmy o naszej rodzimej firmie ;) Wlasnie wszdlem w ich katalog i widze nowe figurki.

http://www.manticgames.com/Shop-Home/Dw ... rhost.html

Z mojej strony - strzelcow malutko pokazali, ale ten ze strzelba bardzo mi sie podoba :D Cannon bardziej przyomina swivel gun niz armate, kiedys chyba bylo cos takiego w warhammerze, na dzien dzisiejszy mimo ze figurka ladna nie widze dla nieij zastosowania :? Organki ladniutkie nawet, na pewno lepsze niz dziiejsze plastikowe, ale do starych metali sie nie umywa.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ja tam czekam na berserkerów w ich wykonaniu bo zapowiadają się fajnie.
Obrazek

Slowikio
Plankton

Post autor: Slowikio »

Widział ktoś może jakąś alternatywną figurkę dla pilota żyrokoptera? Ta oryginalna, przynajmniej moim zdaniem, nie jest zachwycająca.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Pytanie jeszcze, ktorego zyrka? Czasem na allegro chodza staroedycyjne (i zdarzaja sie niezle okazje). Osobiscie mam ten wzor: http://moonsofjupiter.com/rgmw/Gyrocopter.jpg
, ktory podoba mi sie bardziej niz obecny.

Slowikio
Plankton

Post autor: Slowikio »

Chodziło mi o 7 edycyjnego, ale ten też jest całkiem całkiem.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

widziałem kilka przeróbek z własnoręcznie rzeźbionym pilotem oraz z pilotem zrobionym z plastikowego warriora i wyglądały spoko. Myślę, że druga opcja jest najprostrza i najszybsza a wynik jest zadowalający.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Co do figurek mantica, to niezbyt mi się podobają. Mało ozdóbek, i w ogóle jakieś ascetyczne i sztywne, z krótkimi brodami. Moim zdaniem maszynki nie dorastają tym z GW do pięt. Nadal najlepsze są wg. mnie warhammerowe i z Avatars of War.

Pilot żyrosa jak mówili wszyscy może być zrobiony z chyba dowolnego plastikowego modelu.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

sam sobie zrobiłem żyrka. sa na forum zdjęia, wystarczy poszukać.
naprawdę niewile trzeba żeby miec fajne figsy :D

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Ja będę chyba niedługo zaczynał zbierać krasnoludy i myślałem właśnie o tym żeby całą (albo wiekszosc) armii mieć właśnie od Mantica. Na pewno będę miał ich strzelców i maszynki no i przynajmniej jeden kloc warriorów. No i może kolejny który przerobie na Longbeardsów ;) Bo mi osobiście figsy Dwarfów od MG się podobają ;) Moze trzeba sie będzie w niektórych przypadkach GS-em pobawic ale cóż :P Poza tym jak już ktoś kiedyś powiedział ja należe do tych gości którzy wolą mieć wiecej i taniej ;]
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

To jeszcze pomaluj ich odpowiednio i będziesz miał Dwarfy i Chadecję w jednym.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

niby czemu :roll: ?
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Zapytaj się graczy krasnoludzkich, Dwarfy mantica wyglądają jak Chadecja :wink:
Poza tym, fajnie jest mieć dwie armie w jednym.
PS. To tylko oczywiście sugestia. Ja sam na 100% bym tak uczynił.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

każdy ma swoją wizje :P
Mi przykładowo bardziej się podobają ;) Są masywniejsze i w ogóle :P

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

One są nędzne jak nieszczęście wyglądają jak krasnoludy po wizycie u fryzjera, jaki krasnolud ma tak krótką brodę? No dobra ironsi bo by się zabili o nie.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Dźwiedź
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dźwiedź »

Varinastari pisze:Zapytaj się graczy krasnoludzkich, Dwarfy mantica wyglądają jak Chadecja :wink:[...]
Jak dla mnie to wyglądają raczej jak klocki lego(przynajmniej na zdjęciach) :lol2:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

oj nie są takie tragiczne. W prawdzie moim zdaniem również im daleko do modeli GW lub AoW ale to jest kwestia gustu i nawyków. A o gustach się nie dyskutuje. Moim zdanie figurki dobrze wykonane, ciekawe, ale jednak nie ten "typ" krzepkiego, zarośniętego krasnoluda o pokaźnym brzuchu, pięściach jak bochny chleba i długiej brodzie jaki mi odpowiada. Nadal czekam na berserkerów. Bo jeśli będą fajni i w takich cenach jak zwykłe dwarfy to zamawiam.
Obrazek

ODPOWIEDZ