skaveny 8edycja,2500...
skaveny 8edycja,2500...
wykminiłem coś takiego
grey seer-skalm(30),dispell scroll(25),power scroll(35),ironcurse ikon(5),dragon bane gem(5),dzwon(200)[540]
BSB-armour of silvered steel(45),luckstone(5)[120]
elektryk-1lvl[65]
elektryk-1lvl[65]
elektryk-1lvl[65]
elektryk-1lvl[65]
elektryk-1lvl,kondeser(20)[85]
elektryk-1lvl,kturyś ze scroli za 50 pts[115]
elektryk-rakieta(30)[45]
30stormverminów-fcg,shields,storm banner,warpfire thrower[385]
30slaves-muzyk[62]
29slaves-muzyk[60]
29slaves-muzyk[60]
30clanrats-fcg,shields,warpfire thrower[225]
8censerów[128]
abomka-spiki[250]
abomka-spiki[250]
i jak?
grey seer-skalm(30),dispell scroll(25),power scroll(35),ironcurse ikon(5),dragon bane gem(5),dzwon(200)[540]
elektryk-1lvl[65]
elektryk-1lvl[65]
elektryk-1lvl[65]
elektryk-1lvl[65]
elektryk-1lvl,kondeser(20)[85]
elektryk-1lvl,kturyś ze scroli za 50 pts[115]
elektryk-rakieta(30)[45]
30stormverminów-fcg,shields,storm banner,warpfire thrower[385]
30slaves-muzyk[62]
29slaves-muzyk[60]
29slaves-muzyk[60]
30clanrats-fcg,shields,warpfire thrower[225]
8censerów[128]
abomka-spiki[250]
abomka-spiki[250]
i jak?
ale nie daja kostek do poola (jest stały, wynosi zawsze 2d6) i potencjał Grey Seer się marnuje
jeśli liczysz na zasadę channeling to gratulacje;]
więcej slavów szefie!, i plague monki dostały też mały bonus bo frenzy można kontrolować
no i oczywiście censerzy, którzy teraz wszyscy dochodzą do walki jak klocek i nie można ich wyciągać w taki sposób, żeby tylko jeden dochodził do walki
jeśli liczysz na zasadę channeling to gratulacje;]
więcej slavów szefie!, i plague monki dostały też mały bonus bo frenzy można kontrolować
no i oczywiście censerzy, którzy teraz wszyscy dochodzą do walki jak klocek i nie można ich wyciągać w taki sposób, żeby tylko jeden dochodził do walki
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Czyli masz statystycznie "power familiara" za 400 punktów (+1 Pd na turę). Którego musisz strzec jak oka w głowie, a jeden miskast 9tka zdejmuje ci po 1 ranie z każdego.
Rispekt, kmin jak cholera.
Rispekt, kmin jak cholera.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
ja teraz widzę to tak:
albo 4 elektryków (z jakimś scrollem coby ujebać ultra silną magię), bo:
to koszt 260+ pts= z puli kulasz średnio z 2d6 7 albo 8 kości +channeling, i condenser, t spokojnie n 4 błyskawice starczy jako support.
Lub Seer (a tu jest przerąbany kmin jeden, który pewnie zostnie obcięty
albo 4 elektryków (z jakimś scrollem coby ujebać ultra silną magię), bo:
to koszt 260+ pts= z puli kulasz średnio z 2d6 7 albo 8 kości +channeling, i condenser, t spokojnie n 4 błyskawice starczy jako support.
Lub Seer (a tu jest przerąbany kmin jeden, który pewnie zostnie obcięty
po jednej testującej bitwie
tak to widzę
grey seer-skalm(30),power scroll(35),ironcurse ikon(5),dragon bane gem(5),dzwon(200)[515]
elektryk-pistolet,rakieta[53]
elektryk-pistolet,brass orb[73]
elektryk-pistolet,death globe[48]
elektryk-pistolet[23]
elektryk-pistolet[23]
elektryk-pistolet[23]
elektryk-2lvl,kondeser,dispell scroll[145]
elektryk-1lvl,fedback scroll[115]
30stormverminów-fcg,shields,storm banner[315]
28clanrats-fcg,shields[146]
30slaves-muzyk[62]
30slaves-muzyk[62]
30slaves-muzyk[62]
30slaves-muzyk[62]
2swarmy[50]
5giant rats/packmaster[23]
5censerów[80]
abomka-spiki[250]
abomka-spiki[250]
=2500
elektrycy w testowej bitwie nie byli statystyczni dodawali 4/5 kostek do puli...
censerów nie ogarniam podobnie jak niszczącej cały stół magii...właściwie to mógłbym zagrać na samym seerze ale elektrycy z lvl zapewniają mi możliwość dispelowania jak on zginie,elektrycy z pistoletami jako śmiecie,elektrycy z rakietą,orbem i globem jako kamikadze które się teleportują za pomocą sera albo jednego z elektryków którzy posiadają ów czar gdzieś koło wroga i odpalają swoje iście destrukcyjne zabawki ...grey seer raz na grę zaczaruje sobie 13 z power scrola i będzie modlił się o przychylny miscast[w testowej walce dziś rozegranej 13 zabiła 8 modeli został jeden irytujące okazało się to iż nie ma połówek...] no nic nowa edycja wydaje się być funową co turę za sprawą jednego maga ginie wiadro ludków a w combacie dzielni wojownicy przelewają tysiąc razy więcej krwi niż robili to przedtem... wiele jest do dopracowani w zasadach ale już mi się podoba
ogólnie ogarniam wszystko i nic... czyli jak zawsze
tak to widzę
grey seer-skalm(30),power scroll(35),ironcurse ikon(5),dragon bane gem(5),dzwon(200)[515]
elektryk-pistolet,rakieta[53]
elektryk-pistolet,brass orb[73]
elektryk-pistolet,death globe[48]
elektryk-pistolet[23]
elektryk-pistolet[23]
elektryk-pistolet[23]
elektryk-2lvl,kondeser,dispell scroll[145]
elektryk-1lvl,fedback scroll[115]
30stormverminów-fcg,shields,storm banner[315]
28clanrats-fcg,shields[146]
30slaves-muzyk[62]
30slaves-muzyk[62]
30slaves-muzyk[62]
30slaves-muzyk[62]
2swarmy[50]
5giant rats/packmaster[23]
5censerów[80]
abomka-spiki[250]
abomka-spiki[250]
=2500
elektrycy w testowej bitwie nie byli statystyczni dodawali 4/5 kostek do puli...
censerów nie ogarniam podobnie jak niszczącej cały stół magii...właściwie to mógłbym zagrać na samym seerze ale elektrycy z lvl zapewniają mi możliwość dispelowania jak on zginie,elektrycy z pistoletami jako śmiecie,elektrycy z rakietą,orbem i globem jako kamikadze które się teleportują za pomocą sera albo jednego z elektryków którzy posiadają ów czar gdzieś koło wroga i odpalają swoje iście destrukcyjne zabawki ...grey seer raz na grę zaczaruje sobie 13 z power scrola i będzie modlił się o przychylny miscast[w testowej walce dziś rozegranej 13 zabiła 8 modeli został jeden irytujące okazało się to iż nie ma połówek...] no nic nowa edycja wydaje się być funową co turę za sprawą jednego maga ginie wiadro ludków a w combacie dzielni wojownicy przelewają tysiąc razy więcej krwi niż robili to przedtem... wiele jest do dopracowani w zasadach ale już mi się podoba
ogólnie ogarniam wszystko i nic... czyli jak zawsze
tak z ciekawości, co to za kmin?a tu jest przerąbany kmin jeden
ten jeden model z 13 który został to PG z Banner of Sorcerry
Jest tak jak mówiłem, dzwon, elektrycy w pierwszym szeregu, jeśli seera czeka nie miły combat. Jeśli nie muszą tam siedzieć to się ich skiterlapuje tak, żeby akurat odginali szarże.
Abominacje miażdżą, jak się ich nie poprzycina to nie wiem. Gdyby chociaż miały 2 inicjatywy
Jest tak jak mówiłem, dzwon, elektrycy w pierwszym szeregu, jeśli seera czeka nie miły combat. Jeśli nie muszą tam siedzieć to się ich skiterlapuje tak, żeby akurat odginali szarże.
Abominacje miażdżą, jak się ich nie poprzycina to nie wiem. Gdyby chociaż miały 2 inicjatywy
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
mój najnowszy pomysł, niedługo przetestuje
grey seer-generał,dzwon,skalm,earthing rod,dragonbane gem[500]
asasyn-potion of foolhardines,warlock augumented weapon[170]
BSB-armor of silvered stee,luckstone,GW[124]
elektryk-1lvl,kondeser[85]
elektryk-1lvl,scroll[90]
elektryk-rakieta[45]
34 stormvermin-fcg,shields,storm banner,mortar[412]
49slaves-muz[100]
49slaves-muz[100]
5globadierów-czempion z death globe,mortar[145]
6gutter runners-czempion,poison ataks[114]
kanon[90]
kanon[90]
klopa[100]
klopa[100]
abomka[235]
jakie macie zdanie na tema tej rozpiski?
grey seer-generał,dzwon,skalm,earthing rod,dragonbane gem[500]
asasyn-potion of foolhardines,warlock augumented weapon[170]
BSB-armor of silvered stee,luckstone,GW[124]
elektryk-1lvl,kondeser[85]
elektryk-1lvl,scroll[90]
elektryk-rakieta[45]
34 stormvermin-fcg,shields,storm banner,mortar[412]
49slaves-muz[100]
49slaves-muz[100]
5globadierów-czempion z death globe,mortar[145]
6gutter runners-czempion,poison ataks[114]
kanon[90]
kanon[90]
klopa[100]
klopa[100]
abomka[235]
jakie macie zdanie na tema tej rozpiski?
-
- "Nie jestem powergamerem"
pierwsza rozpiska całkiem okey tylko zamienił bym jednego spawna na doomwhella brakuje mi też trochę slavów no i elektrycy w 8 edycji to super rozwiązanie rzucasz 5 razy ten sam czar ,poźniej seerek i arkanny... martwi mnie tylko jedno gdzie zamierzałeś schowac tych elektryków ? Jeszcze nad trzecią się zastanawiam i wydaję się całkiem spoko a druga jest do bani...
Powrót WE
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Może by rakietę przenieść na elektryka z kondenserem? bo marnujesz pkt na elektryka którego jedynym zadaniem ją odpalić.
No i nie bardzo rozumiem idee asasyna w tej ed.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
elektryk z rakietą jest o tyle fajny że można go poświęcić teleportując gdzieś na pole bitwy gdzie rakieta zrobi masakręArbiter Elegancji pisze:Może by rakietę przenieść na elektryka z kondenserem? bo marnujesz pkt na elektryka którego jedynym zadaniem ją odpalić.
ja też nie rozumiem assasyna ale trzeba wszystko wypróbować
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Z jednej strony to tylko 15pkt. ale z drugiej jakoś twoje uzasadnienie mnie nie przekonuje; 1. przez lasy widać normalnie więc tam się oddziały wroga nie schowają, jeśli chcemy strzelić za jakiś oddział to kulamy po prostu 1-2 kostkami więcej, jedyny przypadek gdzie taki teleport ma sens to duuuży impas.Marcins pisze:elektryk z rakietą jest o tyle fajny że można go poświęcić teleportując gdzieś na pole bitwy gdzie rakieta zrobi masakrę
2. Rakieta jest na tyle nie celna że najbardziej się opłaca ją wystrzelić w duży klocek, skupisko oddziałów (a to trudno schować) lub w elitarny oddział który nas bardzo boli (np. w 7ed. byli to mengille, ale takiego czegoś się nie chowa bo musi się spłacić)
3. IMO w tej ed. teleport jest mniej użyteczny niż w poprzedniej, szczególnie przy dwóch elektrykach bo kości szybko się kończą i zazwyczaj starczają na wykulanie piorunów z każdego elektryka i rzucenie prorokiem czegoś mocniejszego z reszty kości. a przy mniejszej ilości kostek lepiej chyba rzucić 3 pioruny.
Choć ten punkt to tylko takie moje luźne przemyślenia.
ogólnie po testuj, możliwe że masz racje i jest to b. opłacalne złożenie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
właściwie to już tak grałem elektrykiem z rakietą ze z 1/2 kości teleportacje rzucałem i elektryka dawałem najczęściej w bok stołu ,gdzie jednostki wroga były w lini, wtedy nawet najbardziej skrajne wyniki na kostkach się nie liczyły, bo rakieta zawsze w coś trafiała,częsta przecież zdarza się ze rakieta przelatuje kilka cali za mało/dużo i wtedy dupa...