Farbki

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

Zablokowany
Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Re: Farbki

Post autor: kamelot »

Jakich farb będę potrzebował do "podręcznikowego" pomalowania skóry ogrów?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Jaka farba GW to odpowiednik miedzi? ( chciałbym pomalować armate )

Wiem że vallejo to z metalików "Coper" ale nie potrzeba mi az tego tyle.

I czym najlepiej malować twarze imperialnej piechoty?

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Dwarf Bronze
Dark flesh > Dwarf flesh > elf flesh

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

kamelot pisze:Jakich farb będę potrzebował do "podręcznikowego" pomalowania skóry ogrów?
Chodzi o coś takiego?
Obrazek
Obstawiałabym rotting flesh. Przyciemniane zapewne jakimś zimnym brązem, rozjaśniane skull whitem? Ale pewności nie mam.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

kamelot pisze:Jakich farb będę potrzebował do "podręcznikowego" pomalowania skóry ogrów?
Zajrzyj tutaj:

http://www.games-workshop.com/gws/conte ... 10&start=1
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

na plastyce zawsze spałem a teraz wychodzą tego efekty :P wie ktoś jak mogę uzyskać kolor zblizony do elf flesh albo innego "cielistego"? mam bardzo ograniczony fundusz na moje hobby i dysponuje tylko poniższymi kolorami fabr:
-blood red
-rotting flesh
-regal blue
-golden yellow
-chaos black
-skull white
-boltgun metal
nie opłaca mi sie kupować całego słoiczka farby bo do pomalowania mam w sumie tylko parę elementów ciała moich wampirków, ale jakoś nie udaje mi sie niczego zblizonego nawet uzyskać... wspomożecie w potrzebie? :mrgreen:

PS. o co chodzi z tym malowaniem table top? jestem jeszcze zielony w tych tematach a w googlach nie znalazłem tego...
Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Table top to taki średnio dobry poziom pomalowania. Ładnie wygląda oddział czy coś z perspektywy gracza. Jednak z bliska da się zauważyć różne kolory, na jednym elemencie (tzw. przejścia).

Mógłbyś uzyskać brązowy i dodać do tego rotting flesha. To jedyne co mi przychodzi do głowy teraz.

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

W końcu sie udało... wyszło mi coś pomiędzy dwarf flesh a elf flesh... gdyby ktoś w przyszłości miał podobny problem to zamieszczam "przepis" (ilości będą podawane w równych dawkach więc wystarczy zachować proporcje):
-skull white x2/3(wedłóg uznania, zależnie jak jasny kolor chcemy uzyskać)
-rotting flesh x3
-golden yellow x1
-blood red x2

Tak sobie myślę, że pewnie nie ja jedyny mam podobny problem z farbkami i można by założyć oddzielny temat gdzie można by zaieszczać tego typu porady jak otrzymać jakieś konkretne kolory lub zbliżone z tego co mamy. Wtedy zamias zakładania nowych tematów, wszystko byłoby w jednym miejscu i byłby też większy pożądek na forum. Co sądzicie o takim pomyśle?
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Temat jest jak jeden wielki offtop, 10 roznych watkow. Tematow o farbach bylo juz kilka, jak ktos nie potrafi czytac regulaminu forum to klodka.

Zablokowany