@Grazbird: A ta balista była z Black Tree Design? Nie wiecie może, jak wygląda teraz sprawa zamówień z tej strony? Mają w końcu działający oddział w Polsce czy nie?
Dałbyś radę zrobić jakąś fotkę i się pochwalić, jak to wygląda w rzeczywistości?
Z mojej strony - strzelcow malutko pokazali, ale ten ze strzelba bardzo mi sie podoba Cannon bardziej przyomina swivel gun niz armate, kiedys chyba bylo cos takiego w warhammerze, na dzien dzisiejszy mimo ze figurka ladna nie widze dla nieij zastosowania Organki ladniutkie nawet, na pewno lepsze niz dziiejsze plastikowe, ale do starych metali sie nie umywa.
Pytanie jeszcze, ktorego zyrka? Czasem na allegro chodza staroedycyjne (i zdarzaja sie niezle okazje). Osobiscie mam ten wzor: http://moonsofjupiter.com/rgmw/Gyrocopter.jpg
, ktory podoba mi sie bardziej niz obecny.
widziałem kilka przeróbek z własnoręcznie rzeźbionym pilotem oraz z pilotem zrobionym z plastikowego warriora i wyglądały spoko. Myślę, że druga opcja jest najprostrza i najszybsza a wynik jest zadowalający.
Co do figurek mantica, to niezbyt mi się podobają. Mało ozdóbek, i w ogóle jakieś ascetyczne i sztywne, z krótkimi brodami. Moim zdaniem maszynki nie dorastają tym z GW do pięt. Nadal najlepsze są wg. mnie warhammerowe i z Avatars of War.
Pilot żyrosa jak mówili wszyscy może być zrobiony z chyba dowolnego plastikowego modelu.
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett
Ja będę chyba niedługo zaczynał zbierać krasnoludy i myślałem właśnie o tym żeby całą (albo wiekszosc) armii mieć właśnie od Mantica. Na pewno będę miał ich strzelców i maszynki no i przynajmniej jeden kloc warriorów. No i może kolejny który przerobie na Longbeardsów Bo mi osobiście figsy Dwarfów od MG się podobają Moze trzeba sie będzie w niektórych przypadkach GS-em pobawic ale cóż Poza tym jak już ktoś kiedyś powiedział ja należe do tych gości którzy wolą mieć wiecej i taniej ;]
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Zapytaj się graczy krasnoludzkich, Dwarfy mantica wyglądają jak Chadecja
Poza tym, fajnie jest mieć dwie armie w jednym.
PS. To tylko oczywiście sugestia. Ja sam na 100% bym tak uczynił.
One są nędzne jak nieszczęście wyglądają jak krasnoludy po wizycie u fryzjera, jaki krasnolud ma tak krótką brodę? No dobra ironsi bo by się zabili o nie.
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
oj nie są takie tragiczne. W prawdzie moim zdaniem również im daleko do modeli GW lub AoW ale to jest kwestia gustu i nawyków. A o gustach się nie dyskutuje. Moim zdanie figurki dobrze wykonane, ciekawe, ale jednak nie ten "typ" krzepkiego, zarośniętego krasnoluda o pokaźnym brzuchu, pięściach jak bochny chleba i długiej brodzie jaki mi odpowiada. Nadal czekam na berserkerów. Bo jeśli będą fajni i w takich cenach jak zwykłe dwarfy to zamawiam.