pewnie chodzi o zasade SteadfastJak nie brejkowalny, dałeś banner of nagarythe czy po prostu stubborna na 10??
DE a 8 edycja
Moderator: Yudokuno
Re: DE a 8 edycja
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Tak sobie myślę przy przewidywalnej dużej ilości hord i wielkich unitów to czar soul stealer s2 no armour save może kosić...
Jako że namnoży się z pewnością 20stek hundgannersow i innego badziewia w rozpach, już nie mówiąc o moździerzach dobrym combem jest glittering skin z metalu + ward z kotła + za 5pkt ward od maszyn, co sprawia że nasza piechota ma w najgorszym wypadku 3+ sava(korsarze 2+) no i do tego wybrany oddział 4warda od maszyn. Nie zapominając o ring of darkness .
To taki wniosek po ostatnich bitwach
To taki wniosek po ostatnich bitwach
Wczoraj gralem z imperium.
3 mortary i 2 hellstormy robia miazge z biednych elfikow...
Hydra jest swietna. Jednym zionieciem zabila 30tu halabardnikow. Druga niestety zglupiala przez teren i nie rozwalila parku.
Czary z Deatha i Shadowa niezle sie kombuja. Najpierw zmniejszenie inicjatywy, potem purple sun i pitka -> prawie caly oddzial do piachu.
Co jeszcze zauwazylem: Do skutecznego dispelowania potrzebny jest 4to poziomowy mag.
3 mortary i 2 hellstormy robia miazge z biednych elfikow...
Hydra jest swietna. Jednym zionieciem zabila 30tu halabardnikow. Druga niestety zglupiala przez teren i nie rozwalila parku.
Czary z Deatha i Shadowa niezle sie kombuja. Najpierw zmniejszenie inicjatywy, potem purple sun i pitka -> prawie caly oddzial do piachu.
Co jeszcze zauwazylem: Do skutecznego dispelowania potrzebny jest 4to poziomowy mag.
Tak jak umieszczałem w rozpiskach tak i tu zamieszcze to co mi przypadlo do gustu
"Niemal, niezabijalny i niezłamywalny" Dreadlord na koniku z Crown, Soulrenderem, Pedantem i dragon helmem, Full Metal Jacket
Duza czarka z wardem na 4+ i dodatkowym czarem , lore of metal (jednak)
mala czarka z perelka i dodatkowa koscia, levelem , lore of shadow
Kociolek, bsb
DR kusze, muzyk
DR kusze muzyk
10- 20 kusznikow
1x20 warriorow, m / 2x 20 warriorow, m
9 shadesow
8 shadesow
8 shadesow
Hydra
2 Bolce
"Niemal, niezabijalny i niezłamywalny" Dreadlord na koniku z Crown, Soulrenderem, Pedantem i dragon helmem, Full Metal Jacket
Duza czarka z wardem na 4+ i dodatkowym czarem , lore of metal (jednak)
mala czarka z perelka i dodatkowa koscia, levelem , lore of shadow
Kociolek, bsb
DR kusze, muzyk
DR kusze muzyk
10- 20 kusznikow
1x20 warriorow, m / 2x 20 warriorow, m
9 shadesow
8 shadesow
8 shadesow
Hydra
2 Bolce
Rozpiska poko, tylko bolce tutaj nie pasują. Masz linka do tematu, w którym przedstawiam moją opinię na temat bolców
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=589068#p589068
(na dole posta)
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=589068#p589068
(na dole posta)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
No brakuje mi harpii, fakt, moze je wcisnę jakos, są za to DR
shadey niestety nie sa juz tak mobilne
Mam za to bardzo mobilnego i wrednego, mysle Dreadlorda
Co to sie kulom nie kłania
Co do tego czy bolce sa potrzebne, no coz nie mam drugiej Hydry a taki maly straszak na Large targety jednak chyba sie przyda, zwlaszcza ze nie ma tu Assassina ze strzalkami, lataniem i manbanem.
Tak sie zastanawiam czy by nie wywalic kotła, nijak on mi nie pasuje do tej rozpiski....nie ma czego tu pakować....wrzucilbym Assassina z gwiazdkami i manbanem, albo jeszcze jednego 2 level maga z seal of ghrond i channeling staffem, uzywalby on deatha
shadey niestety nie sa juz tak mobilne
Mam za to bardzo mobilnego i wrednego, mysle Dreadlorda
Co to sie kulom nie kłania
Co do tego czy bolce sa potrzebne, no coz nie mam drugiej Hydry a taki maly straszak na Large targety jednak chyba sie przyda, zwlaszcza ze nie ma tu Assassina ze strzalkami, lataniem i manbanem.
Tak sie zastanawiam czy by nie wywalic kotła, nijak on mi nie pasuje do tej rozpiski....nie ma czego tu pakować....wrzucilbym Assassina z gwiazdkami i manbanem, albo jeszcze jednego 2 level maga z seal of ghrond i channeling staffem, uzywalby on deatha
Na horde ustawiasz bg w formacji 12+8. Ile zabijesz piechoty smiecia w stylu halabardnikow? Jak jest ich ~30?
to sa 33 ataki, na 3+przerzut, na 3+ ranienie. Zabijasz srednio 20. Jak ci odda, zabije ok. 2,5. Straaaaszne straty.
Gwardia nie jest znowu taka tragiczna.
Macie jakies pomysly na lore of life i czar nr 6? Glownie przeciwko BoH? Bo hotek nie dziala zabardzo ...
to sa 33 ataki, na 3+przerzut, na 3+ ranienie. Zabijasz srednio 20. Jak ci odda, zabije ok. 2,5. Straaaaszne straty.
Macie jakies pomysly na lore of life i czar nr 6? Glownie przeciwko BoH? Bo hotek nie dziala zabardzo ...
Ales sobie przeciwnika wybral dla gwadii ...wez sobie moze Saurusow? Zapewniam ze juz tak rozowo to nie bedzie wygladacNa horde ustawiasz bg w formacji 12+8. Ile zabijesz piechoty smiecia w stylu halabardnikow? Jak jest ich ~30?
nikt tu nie mowi ze gwardia jest tragiczna, mam po prostu wrazenie ze shady sa bardziej efektywne