8 WFB edycja TYLKO PLOTKI I FAKTY, BEZ SPAMU

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: 8 WFB edycja TYLKO PLOTKI I FAKTY, BEZ SPAMU

Post autor: Barbarossa »

Na uściślenia bym nie liczył, one nigdy nie działały na tej zasadzie. A BP nie będzie. Ogólne i delikatne ograniczenia compowe (np. co do specherosów) starczą, żeby zbalansować grę turniejową. Z czołgiem radźcie sobie inaczej. Duży oddział piechociaży z dwurakami go rozkręca na miazgę.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Korhil pisze:a erraty będą? będą... a jeśli nie w erracie to w bp i uściśleniach wprowadzą mam nadzieję możliwość ranienia tanka czarami z metalu - już wystarczającą absurdalne jest to że pitka na niego nie działała...
To, że pitka nie działa nie jest absurdalne. Tylko dosyć logiczne... I nie wiem na jakiej podstawie czary z metalu miałyby ranić tanka...

kauczuk
Mudżahedin

Post autor: kauczuk »

rozpuszczac go?

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Czary z magii metalu nie mają siły, a "rozpuszczanie" następuje pod wpływem wysokiej temperatury czyli działaniem siły. :mrgreen:

Zobaczymy jak będzie w erratach. Jak na razie magia metalu nie działa na tanka.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Barbarossa pisze: Z czołgiem radźcie sobie inaczej. Duży oddział piechociaży z dwurakami go rozkręca na miazgę.
A gdzie taką dają ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Chaośnicy zapraszają :wink:

Te czary z metalu są raczej nastawione na rozkręcanie pancernych rzeczy więc dziwne byłoby jakby czołgu nie ruszały ale cóż.

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

Młody Pajak pisze:
Korhil pisze:a erraty będą? będą... a jeśli nie w erracie to w bp i uściśleniach wprowadzą mam nadzieję możliwość ranienia tanka czarami z metalu - już wystarczającą absurdalne jest to że pitka na niego nie działała...
To, że pitka nie działa nie jest absurdalne. Tylko dosyć logiczne... I nie wiem na jakiej podstawie czary z metalu miałyby ranić tanka...
nieeeeee. nie ma nic dziwnego w tym, że gdy pod wielkim metalowym klocem ciężkim jak słoń rozwiera się ziemia on nadal dumnie ignorując przepaść stoi gdzie stał...
Młody Pajak pisze:Czary z magii metalu nie mają siły, a "rozpuszczanie" następuje pod wpływem wysokiej temperatury czyli działaniem siły. :mrgreen:

Zobaczymy jak będzie w erratach. Jak na razie magia metalu nie działa na tanka.
tak to jest u nas jak rozpatrujesz to fizycznie, a wfb nie mówiąc już o magii to co innego. bo po pierwsze rozpuszczanie może i wymaga działania siły ale siły rozumianej fizycznie, a warhammerowa statystyka "siła" odpowiada jedynie za siłę mięśni jednostki/moc z jaką leci kula/bełt.... natomiast nie ma nic wspólnego z rozpuszczaniem.... wg mnie gw zrobiło tą lorę właśnie żeby działała na kawalerię, puszki i tanki... więc trochę bez sensu by było gdyby nie działało.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Dokładnie zresztą chyba czołg nie jest zrobiony z innej stali niż ta użyta do płytowych zbroi rycerstwa? Chyba, że napisane jest inaczej i jest to jakiś specjalny rodzaj metalu.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

może to jest myślenie na zasadzie - dlaczego stalowe okręty nie toną? bo są zrobione ze stali okrętowej :roll:
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

tymon69
Warzywo

Post autor: tymon69 »

Może to już było, jak tak to przepraszam. Czy jak losujesz teraz czary i wylosujesz dwa razy ten sam to możesz sobie zamiast niego wybrać dowolny niewylosowany z lora?

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

tak słyszałem

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Korhil pisze:nieeeeee. nie ma nic dziwnego w tym, że gdy pod wielkim metalowym klocem ciężkim jak słoń rozwiera się ziemia on nadal dumnie ignorując przepaść stoi gdzie stał...
Wyobraź sobie, że szczelina cieni jaką otworzyłeś jest za mała by wciągnąć czołg. Rozumiem, że wyobrażamy sobie swoich magów jako omnipotentów i chcemy robić kaźnie na cztery strony świata, ale ja też mam realne wyjaśnienie na taką sytuacje.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

tymon69 pisze:Może to już było, jak tak to przepraszam. Czy jak losujesz teraz czary i wylosujesz dwa razy ten sam to możesz sobie zamiast niego wybrać dowolny niewylosowany z lora?
Tak, ale możesz mieć tylko jeden czar danego rodzaju na armię. Wyjątkiem są signature spells - można mieć ich kilka.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Mac pisze:
Korhil pisze:nieeeeee. nie ma nic dziwnego w tym, że gdy pod wielkim metalowym klocem ciężkim jak słoń rozwiera się ziemia on nadal dumnie ignorując przepaść stoi gdzie stał...
Wyobraź sobie, że szczelina cieni jaką otworzyłeś jest za mała by wciągnąć czołg. Rozumiem, że wyobrażamy sobie swoich magów jako omnipotentów i chcemy robić kaźnie na cztery strony świata, ale ja też mam realne wyjaśnienie na taką sytuacje.
dziura jest taka jak template - więc całego tanka nie pokrywa, ale na 4+ owszem - ziemia pod tankiem się otwiera tak że jest szansa, że nie wpadanie - rzucamy wpada lub nie - logiczne. jama jak widać nie jest za mała bo stanowi ponad polowę tanka więc można się domyślić że może się do niej ześlizgnąć...

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Korhil pisze:dziura jest taka jak template - więc całego tanka nie pokrywa, ale na 4+ owszem
a czy przypadkiem nie jest tak jak z templatkami od katapult że nie ma już 4+ tylko całość trzaska?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Zapis z tanka jest jasny.
Empire army book pisze:Only spells with a given Strength can damage Steam Tank -all other spell effects are ignored.
Zatem musieliby dać siłę w lorze metal (co jest jednoznaczne ze zniesieniem zasady, że rani się tak jak ma się asv), albo usunąć zasadę tanka co też jest wątpliwe jak dla mnie. Bo wtedy będą ciekawe przeginki. Dlaczego?
Chociażby gracz empire będzie miał tanka z 10T. I jeszcze mógłby sobie go leczyć.
Havelock pisze:
Korhil pisze:dziura jest taka jak template - więc całego tanka nie pokrywa, ale na 4+ owszem
a czy przypadkiem nie jest tak jak z templatkami od katapult że nie ma już 4+ tylko całość trzaska?
Jest tak.

Pzdr ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

bigpasiak pisze:
Barbarossa pisze: Z czołgiem radźcie sobie inaczej. Duży oddział piechociaży z dwurakami go rozkręca na miazgę.
A gdzie taką dają ;)
Trzy słowa: greater fire dragon:)

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Post autor: Oni No Maćko »

Z erratą mogą się nie wyrobić dzisiaj ( nie wiemco trudnego jest w ich zamieszczeniu, skoro już ponoć są przygotowane, chyba, że jeszcze z nimi nie doszli do ładu) a w sobotę nie będą specjalnie serwera uruchamiać. Ponoć cały proces w najgorszym wypadku ma się wydłużyć do 15.07 - źródło Druchii net.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Są erraty!
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »