Erraty dla 8 edycji
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Erraty dla 8 edycji
Chłopaki nie marudzić. STank jak miał 6T to po wydaniu empire army booka był tak samo w chuj przejebany bo wtedy też 95% rzeczy raniło go na 6tki, a w dodatku piechota na stołach miała po jednym ataku i nie było czarów w stylu infernal gateway. Teraz przyblokować go może byle klocek ze stubbornem, byle grupka skinków bądź też parę innych śmiesznych rzeczy. Właściwie nie zmieniło się w nim tak wiele ;p Natomiast jeśli ktoś uważa, że empire jest nagle znów przegięte na tle demonów, lizaków, VC czy DE to ... bardzo gorąco zapraszam do grania tą armią bo na masterach ostatnio to nikt nimi nie gra (a ja postanowiłem już kilka tygodni temu, że cały rok teraz empire będę rządził, a nowe STanki mnie tylko w tym wyborze upewniły ).
PS. Czemu TK takie przegięte ?
PS. Czemu TK takie przegięte ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
no dobra ale co czyni tk takimi zgiętymi poza podwójnym strzelaniem z katap?
A odnośnie elitarnej armii Haj elfów to nie wiem co za patałach to pisał. Najnowszy rulebook strona 135 jak BYK: "Duplicate choices [...] Note that this limit appplies to the basic troop type and isn't depend on the size of unit or optional wargear. if a HIGH ELF player takes ONE unit of SILVER HELMS with shields, AND one unit with of 10 with shields, OR one unit of 20 without shields, then he has STILL TAKEN TWO units of SILVER HELMS - the difference in unit size or eq does not matter." i powiedzcie mi co to za przykład skoro dzieki erracie gracz może sobie zabrać ich teraz 15.
PS. poza tym nie podoba mi się ze questy nie mogą już przerzucić psychologii, został im tylko fear i terror. Relikwiarz jak zdupi z walki to straci sztandar bo im się odwidziało, że nie może zostać stracony, jakby to robiło w 8mej edycji różnicę. Jedynie łucznicy dostali zamiast staksów płotek, a to już jest ciekawe bo teraz ich rycerze i inne duperele z większym wsem na 4+ trafiali.
PS. poza tym nie podoba mi się ze questy nie mogą już przerzucić psychologii, został im tylko fear i terror. Relikwiarz jak zdupi z walki to straci sztandar bo im się odwidziało, że nie może zostać stracony, jakby to robiło w 8mej edycji różnicę. Jedynie łucznicy dostali zamiast staksów płotek, a to już jest ciekawe bo teraz ich rycerze i inne duperele z większym wsem na 4+ trafiali.
Największa maruda na Border Princes
- Młody Pajak
- Kradziej
Teraz se tak patrzę na tą stronee... i od razu zachciewa mi się śmiać
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
A które 8 ed AB ci się nie podobają, że chcesz wracac do 7ed?
a zobaczcie co pisze w eerratach do bretki: Note that if a magic item is listed in both an army book and the Warhammer rulebook, use the points value given in the army book, with the rule printed in the Warhammer rulebook. <- ps. teraz widze że w RB też to pisze
Z tego co się orientuję większosc armii ma napisane te podstawowe jak sword of might itd. w swoich rule bookach, czyli więc te co tego nie mają np. krasnoludy, demony biorą te magiczne itemy za ten koszt co tu jest tak? Pragnę zauważyć że w rule booku pisze że są dostępne dla KAŻDEJ RASY. Strona 500 Each warhammer army book describes in detail many different kinds of magic item that army can use. here we shall examine the magic items that are COMMONLY USED BY ALL RACES.
Z tego co się orientuję większosc armii ma napisane te podstawowe jak sword of might itd. w swoich rule bookach, czyli więc te co tego nie mają np. krasnoludy, demony biorą te magiczne itemy za ten koszt co tu jest tak? Pragnę zauważyć że w rule booku pisze że są dostępne dla KAŻDEJ RASY. Strona 500 Each warhammer army book describes in detail many different kinds of magic item that army can use. here we shall examine the magic items that are COMMONLY USED BY ALL RACES.
@theudulf
A ja mam w swoim AB mam, że moi bohaterowie mogą brać runic magic items (weapons, armour, talismans). Najprawdopodobniej demony mają, że mogą brać swoje gifty i icony. Trochę się to kłóci z tym co przedstawiłeś...
A ja mam w swoim AB mam, że moi bohaterowie mogą brać runic magic items (weapons, armour, talismans). Najprawdopodobniej demony mają, że mogą brać swoje gifty i icony. Trochę się to kłóci z tym co przedstawiłeś...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Ech... W pierwszej chwili kiedy doszły do mnie wieści o zasadach 8ed chciałem zrobić fotki armii i wystawić całość na serwisie aukcyjnym. ;)
Po przeczytaniu nowych errat i chwili namysłu doszedłem do wniosku, że może nie będzie tak źle. Trzeba spróbować (i kupić wiadro kości ;/ ).
Karli ma rację, zwiększenie Steam Tankowi T do 10 nic nie zmieni, będzie grywalny jak dawniej. Może nawet łatwiej będzie go zneutralizować.
Po przeczytaniu nowych errat i chwili namysłu doszedłem do wniosku, że może nie będzie tak źle. Trzeba spróbować (i kupić wiadro kości ;/ ).
Karli ma rację, zwiększenie Steam Tankowi T do 10 nic nie zmieni, będzie grywalny jak dawniej. Może nawet łatwiej będzie go zneutralizować.
Krew dla Sigmara! Czaszki dla Tronu Imperatora!
Właściwie to Ty szukasz dziury. Doczepiłeś się jednej rzeczy i na dwóch forach próbujesz przeforsować tą kwestię, chociaż mamy ewidentnie zapisane skąd brać (dokładnie z jakiej strony AB możemy brać) ekwipunek. Tylko runy. Kropka.Paulus pisze:May carry, nie must carry. Armybook mamy bardzo stary, ale nie pisze "may not carry other magic weapons".
Ponadto czesto runic weapon jest zamiennie uzywane wraz z magic weapon.
Szukacie dziury w calym
Wybaczcie, zostałem przez znajomego wprowadzony w błąd że skaveni nie mają commonów w army booku i tym się również zasugerowałem. Tylko pytanie teraz dla kogo one w ogóle są tzn po co władali tam jakie itemy jak enchated shield skoro wszystkie armie poza demoinami i krasnoludami mają je w abkach? Nie wiem jak besatmeni, może ktoś mnie oświeci.
Bo jeśli itemy z AB i RB Ci się powtarzają, to kosztów używasz tych z AB, ale działania tych przedmiotów używasz z RB.theudulf pisze:Wybaczcie, zostałem przez znajomego wprowadzony w błąd że skaveni nie mają commonów w army booku i tym się również zasugerowałem. Tylko pytanie teraz dla kogo one w ogóle są tzn po co władali tam jakie itemy jak enchated shield skoro wszystkie armie poza demoinami i krasnoludami mają je w abkach? Nie wiem jak besatmeni, może ktoś mnie oświeci.
Nie we wszystkich armiach, które mają możliwość pobrania common magic itemy są wszystkie itemy do pobrania. Np. Bohaterowie Ogre Kingdoms nie mają w swoim AB Enchanted Shield - używają wtedy kosztów z RB.theudulf pisze:Ja to rozumiem ale po co tam są koszty? jeśli wszystkie armie mają w swoich RB ceny to raczej to nie ma sensu, chyba że dopiero kolejne booki nie będą ich już miały.
Głupie to jest po prostu, GW jak zwykle nie mogło napisać wprost poza krasnoludami i demonami tylko musiało wpisać to cholerne all races. Pogratulować partactwa jak z tym przykładem limitu HE.Mac pisze:Nie we wszystkich armiach, które mają możliwość pobrania common magic itemy są wszystkie itemy do pobrania. Np. Bohaterowie Ogre Kingdoms nie mają w swoim AB Enchanted Shield - używają wtedy kosztów z RB.theudulf pisze:Ja to rozumiem ale po co tam są koszty? jeśli wszystkie armie mają w swoich RB ceny to raczej to nie ma sensu, chyba że dopiero kolejne booki nie będą ich już miały.
w sumie to tylko przyklad, ze gracz HE wzial 2 takie same jednostki. powinni dopisac "but he doesnt give a fu**" wtedy przyklad mialby sens i wnosilby wiele zycia i tresci.theudulf pisze:Note that this limit appplies to the basic troop type and isn't depend on the size of unit or optional wargear. if a high elf player takes one unit of silver helms with shields, and one unit with of 10 with shields, or one unit of 20 without shields, then he has still taken two units of silver helms
Chyba jednak nie mam takiej praktyki w jęczeniu i żebraniu o zmiany jak Ty Kacper w końcu to Orki dostały bonusy z BP... nie? Siła przebicia nie ta...swieta_barbara pisze:Myslalem raczej o banie calosciowym na Empire. Wiesz, glupio jest od razu wprowadzac jakies chamskie ograniczenia na poszczegolne oddzialy. Zaraz Pasiak zazada jakichs boostow do WE i zaraz na poczatku edycji pojawi sie BP. Po co to komu? Ban na imperium i uwazam, ze bedzie okManfred pisze:@ Kacper 0-1 uważam że będzie ok
Ale nie obawiaj się, nawet jak WE będą słabe to nie ucieknę do DE jak niektórzy a zaakceptuję słabość swojej armii.
Errata WE to niestety żal.pl...
No trudno, trzeba grać tym co się ma...
Ostatnio zmieniony 9 lip 2010, o 21:08 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned