Bretonnia, a VIII Edycja
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Re: Bretonnia, a VIII Edycja
No właśnie skąd bo w erracie nic o tym nie pisze.
-magiczka widzi z 2 szeregu
-nie trzeba brać realmów
-dostaliśmy heroic KB
-totalne zjebanie Questing Vow
trochę mało jak na 3 strony tekstu
no i jeszcze:
page 55 - Hippogryphs, Fly
Change to "Fly"
nie dość, że to jest na stronie 56 a nie 55 to jeszcze nic nie zmienia...
-nie trzeba brać realmów
-dostaliśmy heroic KB
-totalne zjebanie Questing Vow
trochę mało jak na 3 strony tekstu
no i jeszcze:
page 55 - Hippogryphs, Fly
Change to "Fly"
nie dość, że to jest na stronie 56 a nie 55 to jeszcze nic nie zmienia...
- Marcin z Bretonnii
- "Nie jestem powergamerem"
Fakt, że nie wiele dała, ale za to pewne rzeczy wyjaśniła. Szkoda tylko, że GW nie zdecydował się dać nowych zasad Sacrament of the Lady i Virtue of Discipline.
NIe jest źle. Składamy typa na pegaize Virtue of Heroism, E. Shield. Talisman co daje warda na 2+ od flamongów i pegaza. I to jest paladyn Blodzio do niego nie podejdzie i steam tanka w 2-3 tury zjada.
Drwal na reszte wielgachnych celi
Magiczka z lifem
Magiczka2lvl ze scrollem
BSB z Holly icon Charmed shield (1 wound ignorowany na 2+) ( BSB może brać teraz tarcze?? ) i warrior bane (Charakter albo monster zwoundowany traci jeden atak) Jeżeli nie może brać tarczy to dajemy mu mieczyk za 10 pkt który daje mu strach.
I magiczke 2 lvl lustrem
Ido tego kto co lubi
Drwal na reszte wielgachnych celi
Magiczka z lifem
Magiczka2lvl ze scrollem
BSB z Holly icon Charmed shield (1 wound ignorowany na 2+) ( BSB może brać teraz tarcze?? ) i warrior bane (Charakter albo monster zwoundowany traci jeden atak) Jeżeli nie może brać tarczy to dajemy mu mieczyk za 10 pkt który daje mu strach.
I magiczke 2 lvl lustrem
Ido tego kto co lubi
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
-
- Oszukista
zle sie wyrazilem... CAŁY oddział grali dostaje dodatkowy atak - bije dodatkowy koleżka. Ma ktoś gdzieś kompletne lore`y magii nowe bo zagralbym jakas testowa bitwe, a grzebac w 250 stronach plotek... A tak - na 2500 będę chyba mieścił lorda drwala (nie wiem w jakiej wersji jeszcze) i duza czarke. Bsb z bannerkiem dajacym przezuty hitow, kilka 15 lukow, duzi grale z BoD, 1-2 sklady pegazow, yeomeni do zadan specjalnych, jakas corowa lanca, trebka albo i 2. Tylko jak te wszystkie smakolyki upchnac?
warda mamy na 6+ czy 5+ wkońcu??
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Szkoda.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Kolejny plus z erraty: war banner jest dla nas nadal za 25pkt.
Nie do końca jednak wiem czy możemy używać wszystkich common itemów z booka?!
Nie obowiązuje zasada, że trzeba brać Lorda na pegazie żeby mieć więcej niż jeden oddział pegazów. Czyli teraz można brac pegazy do woli? Bez Lorda na pegazie?
Anulowano strony 64 i 65 z booka. Czy to znaczy, że możemy brać Dogs of War?
Nie obowiązuje zasada, że trzeba brać Lorda na pegazie żeby mieć więcej niż jeden oddział pegazów. Czyli teraz można brac pegazy do woli? Bez Lorda na pegazie?
używac możesz tylko common itemów z nowego rulebooka ale ich koszty są brane z armybooka jeśli mają swój odpowiednik.hesus51 pisze:Kolejny plus z erraty: war banner jest dla nas nadal za 25pkt.
nie zauważyłem by zasada odnośnie brania pegazów zniknęła, więc nadal obowiązuje
po pierwsze dogs of war zostało kompletnie usunięte z systemu, po drugie we wszystkich jednostkach DoW jest dopisek że nie mogą być brane przez bretonnię
a będą może jakieś nowe jednostki