Malowanie TK

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Malowanie TK

Post autor: Szymek »

Mam zamiar zabrać się za malowanie moich szkiletów TK. I nie wiem jaką techniką to robić - dodam że nigdy wcześniej nie malowałem żadnych modeli... Więc co radzicie mi pomalować na początek i jaką techniką żeby nie było to za trudne i żeby efekt końcowy był przyzwoity, b. dobry oraz prosze o podanie linków gdzie można znaleść dokładny opis sugerowanych przez was technik. Dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Pewnie zostane okrzycany ale co tam:)
Proponuje ta technike:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=4330
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

skoro nigdy nie malowales i ze maja byc to szkielety to radze sprobowac metody suchego pedzla (drybrushing) ... jest to prosta technika w sam raz na poczatek

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

@ Robak
Nie, tylko nie to :shock: , jakbym miał malować gobliny(których nie zbieram) to może bym się zastanowił na dippingiem, ale szkiley wyglądają jakby ktoś je wyciągnął z jakiegoś gluta.

Awatar użytkownika
mortimerto
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: mortimerto »

Szymek pisze:Mam zamiar zabrać się za malowanie moich szkiletów TK. I nie wiem jaką techniką to robić - dodam że nigdy wcześniej nie malowałem żadnych modeli... Więc co radzicie mi pomalować na początek i jaką techniką żeby nie było to za trudne i żeby efekt końcowy był przyzwoity, b. dobry oraz prosze o podanie linków gdzie można znaleść dokładny opis sugerowanych przez was technik. Dzięki i pozdrawiam.

Ja maluję najpierw Brown Inkiem Szkielety, a potem Bleached Bonem, ale tak żeby nic nie dostało się w szpary szkieletów. Jest to trochę pracochłonne, ale efekt jest dobry.

Drugi sposób to nakładanie na szkieleta warstwę Devlan Mud Wash. Jest to też dobry sposób, aczkolwiek przy tym pierwszym kolor kości jest bardziej khermijski : D
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu :oops:

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Najprostsza metoda na kości: bleached bone (ja używam golden blond z RMS), a później któryś z brązowych washy - w zależności od tego, którego użyjesz, kości będą miały inny odcień.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja bym na bazę dał jakiś brąz, potem bleached bone, na to jakiś wash, a potem powyciągać co najbardziej wystaje skull white.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Ja myśle ze Szymek już pomalował te tk dawno ;).

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

O kurcze, zobaczyłem cytat, myślałem, że ot świeże i dopowiedziałem swoje ;)

ODPOWIEDZ