Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Redox
Pseudoklimaciarz

Pytania początkującego.

Post autor: Redox »

1. Do czego używać bsb-ka na cycowężu i w co najlepiej go wyposażać ?
2.Juggernauta lepiej wrzucać do kawalerii, czy puszczać samego ?
3.Czy Demoniczni książęta są opłacalni ?

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Redox pisze:1. Do czego używać bsb-ka na cycowężu i w co najlepiej go wyposażać ?
2.Juggernauta lepiej wrzucać do kawalerii, czy puszczać samego ?
3.Czy Demoniczni książęta są opłacalni ?
1) To bohater który świetnie poradzi sobie z gunlinem czy innym ścierwem. <rewelacyjne 20" M oznacza że w 2 rundzie jest dosłownie wszędzie, a w dodatku jest całkiem twardy> Wyposażam go w chaos rune sworda, ale każdy ma swoje upodobania :wink:
2) Juggera oczywiście w klocek kawy. Różnica jest taka że cycorobalem poźniej wyjeżdzasz z oddziału kawy i szarżujesz na coś innego a juggerem jeździsz z klockiem rycerzy
3)Nie

Jednak proponuje Ci poczekać na nową edycję :wink: ponieważ za całkiem niedługo odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania mogą być zupełnie inne :wink:
Paskudny uśmiech power gamera

Redox
Pseudoklimaciarz

Post autor: Redox »

co to są gunliny? Czy można go używać do polowania na balisty ?

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

gunline- wszelkie strzeleckie maszyny i inne ścierwa;) jednym słowem to co chaos boli najbardziej:P
a więc można polować na balsity i inne machiny;)
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Redox pisze:1. Do czego używać bsb-ka na cycowężu i w co najlepiej go wyposażać ?
a mi sie sprawdza najlepiej sword of striking ench shild i cycus :D
i przewaznie uzywam do zjadania jakiegos malego scierwa co potrafi nabruzdzic.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Panowie pytanko co powoduje wyrzucenie 6 na missfire helki??:) Napisane jest że należy rozpatrzyć jako direct hit z sila 10...
czyli wszystko pod template dostaje hita z S10 automatycznie???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Przemcio251 pisze:Panowie pytanko co powoduje wyrzucenie 6 na missfire helki??:) Napisane jest że należy rozpatrzyć jako direct hit z sila 10...
czyli wszystko pod template dostaje hita z S10 automatycznie???
lapiesz na 4+ i wszystko zlapane dostaje hity z sila 10.
direct hit, czyli tam gdzie chciales.

Zychu02
Plankton

Post autor: Zychu02 »

Witam,

Chciałbym się Was poradzić drodzy fanatycy Chałasu, mam zamiar skoczyć dziś po Batalion oraz bo jakieś lorda/herosa. Czy "Khorne Chaos Lord on Juggernaut" (jaram sie Juggernautem) jest w miarę grywalny ? Jak później dokupować herosów, Walka w zwarciu czy magowie ?

Pozdrawiam;]

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Witam
Siema.
Chciałbym się Was poradzić drodzy fanatycy Chałasu, mam zamiar skoczyć dziś po Batalion oraz bo jakieś lorda/herosa. Czy "Khorne Chaos Lord on Juggernaut" (jaram sie Juggernautem) jest w miarę grywalny ? Jak później dokupować herosów, Walka w zwarciu czy magowie ?
Nadciąga nowa edycja, zatem warto trochę poczekać. Generalnie, z tego, co jest mi znane-Heros na krówsku będzie ok. Aczkolwiek wstrzymałbym się z kupnem do wydania nowego RB. Lecz koncepcja armii i tak czy siak zależy od ciebie. Zakup co ci podlezie-kawę, piechotę, śmiecie? Wszystko, na moje niezdrowe oko, będzie w porządku.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Coś mi się wyszukiwarka popitoliła :/

Hellcannon jaką ma podstawkę?
Coś pamiętam że 80x100... zgadza się?

Varinastari
Masakrator

Ta.

Awatar użytkownika
Koziorożec
Wałkarz

Post autor: Koziorożec »

Obrazek

Mag rzuca czar i ma miscast, rzuca na tebelke i wychodzi 7.
Gracz 2 używa pupeta i rzuca D3 i ma wynik 2.
Teraz jak to jest? obniża wynik rzutu miscasta z 7 na 5, lub podwyższa na 9, czy obniża o dwa całe przedziały z przedziału 7 (Detonatnion) na przedział 2-4 (Dimensional Cascade) ?

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Koziorożec pisze:Obrazek

Mag rzuca czar i ma miscast, rzuca na tebelke i wychodzi 7.
Gracz 2 używa pupeta i rzuca D3 i ma wynik 2.
Teraz jak to jest? obniża wynik rzutu miscasta z 7 na 5, lub podwyższa na 9, czy obniża o dwa całe przedziały z przedziału 7 (Detonatnion) na przedział 2-4 (Dimensional Cascade) ?

up to d3,

czyli do d3, na 6 mozesz +/- 0/1/2/3

Awatar użytkownika
Koziorożec
Wałkarz

Post autor: Koziorożec »

Tak, tak, ale mniejsza z tym.
Mi chodzi o to czy przesuwa o d3 wyniki na tabelce (których jest 5), czy zmienia wynik rzutu 2d6 miscasta o te d3.

E: Nie wiem jak mam rozumieć "from the miscast result that the enemy wizard rolled" czy chodzi o wynik tabeli , czy wynik rzutu 2d6, bo to bardzo duża różnica.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Bramka numer 2.

Awatar użytkownika
Norb
Wałkarz

Post autor: Norb »

Jak myślicie czy mark tzeentcha poprawia o jeden ward na magię z magic resistance ?
Np magic resistance 1 będzie dawało w tym przypadku 5+ Wsv na magię?

Varinastari
Masakrator

Ta. Poprawia.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Mam pytanie, nie wiem czy już była ta kwestia omawiana. Jak była to sorki i prośba wskażcie gdzie. :wink:

Ostatnio z kumplem rozmawialiśmy o BoS i mieliśmy dylemat odnośnie tego z jakiego loru może korzystać hero noszący BoS, ale od początku. Według starego opisu książka dawała nosicielowi znajomość jednego czaru z d/f lub s + dodatkowe bonusy (mało ważne) i tu nie ma problemu.
Opis książki w erracie każe nam traktować nosiciela jak czarodzieja 1 poziomowego, który może, nie musi korzystać z lorów d/f lub s.

Teraz pytanko. Czy jeżeli hero z książką jest markowany to może/powinien korzystać z loru swego boga? Kwestia bez markowego jest jasna, ale przy magii w AB jest napisane, że czarodziej z konkretną marką korzysta z loru swego boga.
Z góry dziękuję za odpowiedź i nie krzyczcie za bardzo. :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Identyczne pytanie było w 7 edycji, jakis FAQ/uściślenie klaryfikował to na: nie, nadal tylko d/f/s.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

W poprzedniej edycji przedmiot działał inaczej, dawał czar danemu bohaterowi z jednego z wybranych Lore'ów. Teraz książka sprawia, że jest się traktowanym jak wizard 1-go poziomu z pewnymi obostrzeniami (brak channelingu) z dostępem do danych Lore'ów. Czyli jak ktoś ma marka, to musi korzystać z markowego Lore.
Zupełnie tak samo jak Chaos Sorcerer Nurgla: jest on magiem 1/2 poziomu, z dostępem do death/fire, ale dlatego, że ma Marka, to używa Lore Nurgla.
Obrazek

ODPOWIEDZ