str 89, pierwszy akapit, close combat weaponsJab pisze:Jak nie może jak może? Po prostu będzie atakował Hend weaponem.
ale tak czy siak tarczy kupic nie moze champion WL xD
str 89, pierwszy akapit, close combat weaponsJab pisze:Jak nie może jak może? Po prostu będzie atakował Hend weaponem.
Cudnie, a teraz Ty spójrz na zasadę requires two hands i tam masz napisane że możesz mieć tarczę ale nie możesz jej używać w CC, czyli taka tarcza o świetna sprawa aby uchronić czempiona przed np. pierwszym strzałem z katapultyAldean pisze:str 89, pierwszy akapit, close combat weaponsJab pisze:Jak nie może jak może? Po prostu będzie atakował Hend weaponem.
przed strzalem katapy ok;]Jab pisze:Cudnie, a teraz Ty spójrz na zasadę requires two hands i tam masz napisane że możesz mieć tarczę ale nie możesz jej używać w CC, czyli taka tarcza o świetna sprawa aby uchronić czempiona przed np. pierwszym strzałem z katapultyAldean pisze:str 89, pierwszy akapit, close combat weaponsJab pisze:Jak nie może jak może? Po prostu będzie atakował Hend weaponem.
tak bylo w 7ed. nie moglem sobie wziąć enchanted shielda na czempiona PG aby mieć 2+ sava i 4+ warda, teraz to nie wiem.bigpasiak pisze:Nie jest czasem tak, że nie możesz czegoś magicznego wykupić jak mundane odpowiednik jest dla Ciebie niedostępny...? [ jeśli chodzi oczywiście o armour...]
kupic enh shielda mozesz na championa pg, ale w hh sie nie liczy bo musisz uzywac halabardy:PKosa pisze:tak bylo w 7ed. nie moglem sobie wziąć enchanted shielda na czempiona PG aby mieć 2+ sava i 4+ warda, teraz to nie wiem.bigpasiak pisze:Nie jest czasem tak, że nie możesz czegoś magicznego wykupić jak mundane odpowiednik jest dla Ciebie niedostępny...? [ jeśli chodzi oczywiście o armour...]
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Strona 89.Kosa pisze:wiem, że byla taka plota w booku nie znalazlem jeszcze, że jak masz jakąś broń vide halabardy u HE to muszą oni nimi bić, nie mogą brać hand weapona, podobnie z wszelakiego rodzaju gośćmi z spearą, jeśli je mają muszą bić nią, etc.