Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Post autor: theudulf »

Ferus pisze:no tak jak bym miał nawet mały podręcznik to bym przeczytał a pożyczyć nie mogę bo mój kumpel który to ma wyjechał i zabrał ze sobą podręczniki
Ja bym się nie przejmował narzekaniem innych graczy, chcę Ci jednak powiedzieć, że podręcznik twojego kolegi jest już nieaktualny. Jeśli w swoim mieście macie sklep z warhammerem sprawdźcie na stronie czy nie oferuje on nauki gry. Nie zaśmiecaj sobie głowy starymi zasadami które w niektórych przypadka są już nieaktualne. Ewentualnie proponuję znaleźć jakiegoś bardziej doświadczonego gracza z twojego miasta który na pewno z miłą chęcią wyłoży wam podstawy gry w wojennego młotka ;)
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Dajcie się chłopakowi popytać, od tego jest ten temat. Najwyżej nie zobaczy odpowiedzi :P. Tak jak mówiłem książkowo ciężko się nauczyć, lepiej grać w towarzystwie w kogoś doświadczonego lub oglądać bitwy, wtedy samo wejdzie. Ferus ucz się na nową edycje, bo kiedy na dobre z kolegą zaczniecie grać, to ona będzie u szczytu sławy.
Obrazek

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Tofic dzięki za poparcie ;) Powtarzam, jeśli Ferus lub ktoś inny ma jakieś pytania odnośnie zasad w rulebooku to mogę odpowiedzieć bo mam już go u siebie od kilku dni ;) (tak tak dostałem przed premierą ;) )

Ps. jak ja lubię się chwalić :D

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

teraz każdy sobie może już ściągnąć, ale ja czekam na polska wersję, wie ktoś kiedy bedzie?

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Hmm, polskiej wersji dużego podręcznika nie będzie. Może zostanie przetłumaczony mały z wyspy krwi, ale kiedy i czy zostanie to nie wiem.

PS. Matijjos wiem ale ja tego nie sugeruję bo i patrząc na cenę to ten podręcznik nie jest taki drogi. bo następny będzie za około 5 lat, tak przynajmniej było miedzy 6,7 i 8mą edycją, więc jeśli koszt podręcznika to około 170-180 zł wychodzi koło 3 zł miesięcznie. A jak masz jakąś grupę znajomych to w kilka osób można się złożyć żeby nie trzeba było co kilka chwil do kompa latać o ile kompa nie macie tam gdzie gracie. Ja osobiście kupiłem bo miałem już z 6tej i 7mej ;P więc muszę kontynuować kolekcję :) a i w większości gramy miejscu bez dostępu do PC :P

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

a to jest pewne na pewno?

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

i skad ta wieść

hesus51
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: hesus51 »

theudulf cena podręcznika to rzecz względna. A to, że można go sobie ściągnąć to jak dla mnie plus. Każdy sobie może przeczytać zanim kupi albo zamiast kupić :lol2:
A tak poza tym pdfa da się wydrukować i zbindować nie trzeba do kompa zaglądać :) .

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Ktoś na forum napisał o tym, że rozmawiał z osobą z Faber i faber, która wydawała polskie booki do warhamca i ta właśnie osoba poinformowała go że nie planują wydania polskiego dużego booka, nie wiem jak z małym ;)

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

ale jest możliwość żeby został wydany podręcznik?, tzn. czyta wiadomosc jest prawdziwa i 100%pewna

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Absolutnie pewny nie jestem, musiałbyś spytać na ogólnym forum ;) w temacie o 8mej edycji

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

polski book ma być ale tylko ten mały dodawany do starterów

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

A będzie go można kupić osobno? Małego booka do wh 40k kupiłem osobno bez startera. Wiadomo czy będzie też tak z 8 edycyjnym? Wiadomo coś?

Co do 8 edycji całe szczęście, że mamy tego Trebka i Heroic KB. W innym wypadku ST byłby czymś nie do przełknięcia.

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

No wiesz będzie dobrze jak nam trebek przeciwko dwarfom/skavenom/O&G/Imperium wyżyje do drugiej tury. Te armie mogą nam zrobić łatwo z dupy jesień średniowiecza wystawiając się na mass strzelaniu. Jak ostatnio grałem przeciwko skavenom + dwafrom, moja kawaleria dostała nieźle po dupie od ich strzelania. ale ogolnie raczej nie będzie źle, teraz łucznicy będą się ładnie trzymali w CC ;)

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Witam

Podręcznik glowny 8ed WFB nie bedzie tlumaczony na j.polski
W ostatnim kwartale tego roku GW najprawdopodobniej wyda pudelko podstawowe w j.polskim.
W nim beda kompletne zasady w j.polskim

Pozdrawiam
witold Faber
----- Original Message -----
From: mateuszw96@onet.eu
To: faber@faberfaber.pl
Sent: Monday, July 12, 2010 4:31 PM
Subject: Pytanie o tłumaczenie podręcznika

Witam,

jestem graczem gry figurkowej Warhammer Fantasy Battle i zwracam się do państwa z pytaniem czy do nowej edycji tejże gry zostanie wydany w polskiej wersji podręcznik głównych zasad.

Pozdrawiam, Mateusz Wiatrzyk

Jes to mój list z zapytaniem o podręcznik i odpowidź na niego- więc jest to już pewne. Szkoda bo jak mają wydrukować tylko skróconą wersję zasad to i tak trzeba będzie kupić główną, bo w starej wersji skróconych zasad nie było magii. Może ktos amatorsko przetłumaczy główną wersję pdręcznika, tego nie wiem.
Jeszcze raz szkoda.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Matijjos pisze: Szkoda bo jak mają wydrukować tylko skróconą wersję zasad to i tak trzeba będzie kupić główną, bo w starej wersji skróconych zasad nie było magii. Może ktos amatorsko przetłumaczy główną wersję pdręcznika, tego nie wiem.
Jeszcze raz szkoda.
po pierwsze napisali w odpowiedzi "W nim beda kompletne zasady w j.polskim", więc nie rozumiem o co Ci chodzi ze skróconą wersją...

po drugie w małej książce do 7ed są wszystkie zasady łącznie z magią...

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

to ja chyba mam mały podręcznik z 6 ed, a czego nie było w małym w 7?

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Wszystkiego poza zasadami, fluffu, ilustracji itp. Jedynie na pierwszych stronach mini podręcznik pokazuje armie w WFB, cała reszta to zasady.

hagarr
Wałkarz

Post autor: hagarr »

a jakiś link do booka można??:D
EvilOne pisze:I najlepsze
-Za +6p może robić "Arrr" =D> :lol2: , epickie

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Poszło PM

ODPOWIEDZ