Ja bym się nie przejmował narzekaniem innych graczy, chcę Ci jednak powiedzieć, że podręcznik twojego kolegi jest już nieaktualny. Jeśli w swoim mieście macie sklep z warhammerem sprawdźcie na stronie czy nie oferuje on nauki gry. Nie zaśmiecaj sobie głowy starymi zasadami które w niektórych przypadka są już nieaktualne. Ewentualnie proponuję znaleźć jakiegoś bardziej doświadczonego gracza z twojego miasta który na pewno z miłą chęcią wyłoży wam podstawy gry w wojennego młotkaFerus pisze:no tak jak bym miał nawet mały podręcznik to bym przeczytał a pożyczyć nie mogę bo mój kumpel który to ma wyjechał i zabrał ze sobą podręczniki
Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Największa maruda na Border Princes
Dajcie się chłopakowi popytać, od tego jest ten temat. Najwyżej nie zobaczy odpowiedzi . Tak jak mówiłem książkowo ciężko się nauczyć, lepiej grać w towarzystwie w kogoś doświadczonego lub oglądać bitwy, wtedy samo wejdzie. Ferus ucz się na nową edycje, bo kiedy na dobre z kolegą zaczniecie grać, to ona będzie u szczytu sławy.
Tofic dzięki za poparcie Powtarzam, jeśli Ferus lub ktoś inny ma jakieś pytania odnośnie zasad w rulebooku to mogę odpowiedzieć bo mam już go u siebie od kilku dni (tak tak dostałem przed premierą )
Ps. jak ja lubię się chwalić
Ps. jak ja lubię się chwalić
teraz każdy sobie może już ściągnąć, ale ja czekam na polska wersję, wie ktoś kiedy bedzie?
Hmm, polskiej wersji dużego podręcznika nie będzie. Może zostanie przetłumaczony mały z wyspy krwi, ale kiedy i czy zostanie to nie wiem.
PS. Matijjos wiem ale ja tego nie sugeruję bo i patrząc na cenę to ten podręcznik nie jest taki drogi. bo następny będzie za około 5 lat, tak przynajmniej było miedzy 6,7 i 8mą edycją, więc jeśli koszt podręcznika to około 170-180 zł wychodzi koło 3 zł miesięcznie. A jak masz jakąś grupę znajomych to w kilka osób można się złożyć żeby nie trzeba było co kilka chwil do kompa latać o ile kompa nie macie tam gdzie gracie. Ja osobiście kupiłem bo miałem już z 6tej i 7mej ;P więc muszę kontynuować kolekcję a i w większości gramy miejscu bez dostępu do PC
PS. Matijjos wiem ale ja tego nie sugeruję bo i patrząc na cenę to ten podręcznik nie jest taki drogi. bo następny będzie za około 5 lat, tak przynajmniej było miedzy 6,7 i 8mą edycją, więc jeśli koszt podręcznika to około 170-180 zł wychodzi koło 3 zł miesięcznie. A jak masz jakąś grupę znajomych to w kilka osób można się złożyć żeby nie trzeba było co kilka chwil do kompa latać o ile kompa nie macie tam gdzie gracie. Ja osobiście kupiłem bo miałem już z 6tej i 7mej ;P więc muszę kontynuować kolekcję a i w większości gramy miejscu bez dostępu do PC
a to jest pewne na pewno?
i skad ta wieść
ale jest możliwość żeby został wydany podręcznik?, tzn. czyta wiadomosc jest prawdziwa i 100%pewna
A będzie go można kupić osobno? Małego booka do wh 40k kupiłem osobno bez startera. Wiadomo czy będzie też tak z 8 edycyjnym? Wiadomo coś?
Co do 8 edycji całe szczęście, że mamy tego Trebka i Heroic KB. W innym wypadku ST byłby czymś nie do przełknięcia.
Co do 8 edycji całe szczęście, że mamy tego Trebka i Heroic KB. W innym wypadku ST byłby czymś nie do przełknięcia.
No wiesz będzie dobrze jak nam trebek przeciwko dwarfom/skavenom/O&G/Imperium wyżyje do drugiej tury. Te armie mogą nam zrobić łatwo z dupy jesień średniowiecza wystawiając się na mass strzelaniu. Jak ostatnio grałem przeciwko skavenom + dwafrom, moja kawaleria dostała nieźle po dupie od ich strzelania. ale ogolnie raczej nie będzie źle, teraz łucznicy będą się ładnie trzymali w CC
Witam
Podręcznik glowny 8ed WFB nie bedzie tlumaczony na j.polski
W ostatnim kwartale tego roku GW najprawdopodobniej wyda pudelko podstawowe w j.polskim.
W nim beda kompletne zasady w j.polskim
Pozdrawiam
witold Faber
----- Original Message -----
From: mateuszw96@onet.eu
To: faber@faberfaber.pl
Sent: Monday, July 12, 2010 4:31 PM
Subject: Pytanie o tłumaczenie podręcznika
Witam,
jestem graczem gry figurkowej Warhammer Fantasy Battle i zwracam się do państwa z pytaniem czy do nowej edycji tejże gry zostanie wydany w polskiej wersji podręcznik głównych zasad.
Pozdrawiam, Mateusz Wiatrzyk
Jes to mój list z zapytaniem o podręcznik i odpowidź na niego- więc jest to już pewne. Szkoda bo jak mają wydrukować tylko skróconą wersję zasad to i tak trzeba będzie kupić główną, bo w starej wersji skróconych zasad nie było magii. Może ktos amatorsko przetłumaczy główną wersję pdręcznika, tego nie wiem.
Jeszcze raz szkoda.
Podręcznik glowny 8ed WFB nie bedzie tlumaczony na j.polski
W ostatnim kwartale tego roku GW najprawdopodobniej wyda pudelko podstawowe w j.polskim.
W nim beda kompletne zasady w j.polskim
Pozdrawiam
witold Faber
----- Original Message -----
From: mateuszw96@onet.eu
To: faber@faberfaber.pl
Sent: Monday, July 12, 2010 4:31 PM
Subject: Pytanie o tłumaczenie podręcznika
Witam,
jestem graczem gry figurkowej Warhammer Fantasy Battle i zwracam się do państwa z pytaniem czy do nowej edycji tejże gry zostanie wydany w polskiej wersji podręcznik głównych zasad.
Pozdrawiam, Mateusz Wiatrzyk
Jes to mój list z zapytaniem o podręcznik i odpowidź na niego- więc jest to już pewne. Szkoda bo jak mają wydrukować tylko skróconą wersję zasad to i tak trzeba będzie kupić główną, bo w starej wersji skróconych zasad nie było magii. Może ktos amatorsko przetłumaczy główną wersję pdręcznika, tego nie wiem.
Jeszcze raz szkoda.
po pierwsze napisali w odpowiedzi "W nim beda kompletne zasady w j.polskim", więc nie rozumiem o co Ci chodzi ze skróconą wersją...Matijjos pisze: Szkoda bo jak mają wydrukować tylko skróconą wersję zasad to i tak trzeba będzie kupić główną, bo w starej wersji skróconych zasad nie było magii. Może ktos amatorsko przetłumaczy główną wersję pdręcznika, tego nie wiem.
Jeszcze raz szkoda.
po drugie w małej książce do 7ed są wszystkie zasady łącznie z magią...
to ja chyba mam mały podręcznik z 6 ed, a czego nie było w małym w 7?