w nowej ed nielegalnaJest też inna, stara metoda. Jesteś, złóżmy, 8 cali ode mnie. Idę na dziesięć cali pod skosem i ustawiam się mniej więcej tak.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
w nowej ed nielegalnaJest też inna, stara metoda. Jesteś, złóżmy, 8 cali ode mnie. Idę na dziesięć cali pod skosem i ustawiam się mniej więcej tak.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Może napisałbyś coś więcej? Na przykład, dlaczego? Nie umiem czytać w myślach i nie wiem o co Ci chodzi.zafael pisze:w nowej ed nielegalnaJest też inna, stara metoda. Jesteś, złóżmy, 8 cali ode mnie. Idę na dziesięć cali pod skosem i ustawiam się mniej więcej tak.
Ale wtedy było ich 10 mniej, nie walili z trzech szeregów i nie mieli przerzutów.Jankiel pisze:Z chęcią bym się z tym sprawdził. W ostatniej bitwie z HE wielki kloc WL nawet nie zauważył, kiedy poszedł do warpa. Mam wrażenie, że purple sun nie wystarcza na wszystko.
Poczekamy. I trzymamy kciukiJankiel pisze:Co do Hoteka - poczekajcie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ja też nie, ale on coś pod nosem mruczyAndrzej pisze:Ok, to znajdź mi taką zasadę. Ba ja takiej nie widzę.
31Koziorożec pisze:ile ataków od frontu w sumie wypłaca ten kloc WL ?
Grałem w czwartek z nowymi - było ich 30. Po trzech zionięciach zostało 6. Breath weapon jest teraz bardzo groźny, imo, że jednorazowy. Po pierwszym zionięciu nie walisz już trzech szeregów, a po turze hth możesz już uderzać z jednego.Ale wtedy było ich 10 mniej, nie walili z trzech szeregów i nie mieli przerzutów.
Zależy w co. W monstera 12, jeśli nikt wcześniej nie zginie. W normalny kloc piechoty 22. 31 to może wypłaci w inną hordę.ile ataków od frontu w sumie wypłaca ten kloc WL ?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
I nie zadał ani jednej rany w hydre? Ani z magii, ani z 55 łuczników? Tym bardziej chętnie z Tobą zagram. Nic tak nie poprawia skilla, jak solidny oklep. Od Ciebie dostałem maskę, i dzięki temu Dimitrowi który miał Twoją rozpę zrobiłem 13:7Jankiel pisze:Grałem w czwartek z nowymi - było ich 30. Po trzech zionięciach zostało 6. Breath weapon jest teraz bardzo groźny, imo, że jednorazowy. Po pierwszym zionięciu nie walisz już trzech szeregów, a po turze hth możesz już uderzać z jednego.
Tak, Zafael ma czasem dziwne interpretacje zasadJab pisze:Ja też nie, ale on coś pod nosem mruczyAndrzej pisze:Ok, to znajdź mi taką zasadę. Ba ja takiej nie widzę.![]()
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
No okej, zabijesz mi BSB. Ale ja w odpowiedzi zabijam Ci wszystko, czym we mnie wpadłeś. Ja straciłem 185 punktów, Ty o wiele więcej. A jaki jest rezultat? WL jak stali tak stoją i nadal nie masz ich czym zabić.amadeus pisze:Aż dziwne że tak splewili ten przedmiot dając jednocześnie mieczyk z ASF za 25 pkt :/
no i właśnie to jest moja odpowiedź użyłbym w takim razie tego mieczyka mam większą I no i dodatkowo należą mi się przerzuty do tego daje duszka co daje d6 magicznych zatrutych ataków
opcji może być kilka np jednocześnie z tą szarżą atakuje także oddziałem driadek z championem tylko po to by przyjąć kim innym tego chellenga
co człowiek to pomysł w tym przypadku ale przyznasz że taki alter wydaje się chyba najrozsądniejsza opcją na i tak niezniszczalny klocek w walce wręcz jaki posiadasz
Krasnolud napchał się scrollami. I to też mu nie pomogło, ponieważ to jest zamknięte koło. Na krasnoludy <chyba się z tym nie będziesz kłócił> najlepsza jest 6 z death, która dosłownie masakruje mu armię. Zawsze rzucasz to z arcymaga, który ma przynajmniej +4 casta. Deklarujesz wiekszą albo mniejszą wersję i ... bierzesz te cudowne 6 kostek do ręki i rzucasz! Szansa na to że wypadnie IF jest ogromna. <Ja sam miałem 3 IF podczas krótkiej gry> i taki BoH po prostu staje się bezużyteczne, ponieważ IF i tak masz...Kosa pisze:nigdy PG nie dawali warda herosom w środku... Nie wiem skąd przyszlo Ci to do glowy. Czemu BoH jest zle? Po jednej bitwie chyba nie wiele można rzec. Widać, że te rozpy byly mile i nie wymaksowane. Jakby Krasnolud napchal się scrolami, to byś nie mowil, ze BoH jest zle, podobnie WE z przerzutami dispela mogą być bardzo uciązliwe i przeicie się nie będzie takie proste jak z innymi armiami, wspominalem orki na totemie i kradzieży kostki?
Też tak często mam, HE w tej edycji rządzą w fazie magiiJab pisze: A co do kradzieży kostek i disspela. Dzięki BoS i JotD nawet przy rzucie 5,1 <czyli totalnie beznadziejnym> a krasiowy gracz miał scrolle kowadło itd... Ja wyciągnąłem 11 PD a on ledwo 8.