8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
zabierasz modele z tyłu, więc oddaje tyle ile zostaje z 2 szeregów (tylko do przodu 2 szeregi)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
sie podrecznika nie chce czytacTandor92 pisze:Na ile trafia model, trafiający na 5+ z modyfikatorem -2 do trafienia w WW(dzięki zdolnością/przedmiotom)? Na 6, czy na 6/4+? Chodzi o walkę wręcz.
1 zawsze pudlo, 6 zawsze trafiony.
-
- Mudżahedin
Jak wygląda generowanie kostek dispella przez Warrior Priesta?Teoretycznie powinien dorabiać na 6, ale erraty nie zmieniły zapisu, że kapłan daje z automatu 1, a arcy 2??
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
Czy gigant, który krzyczy może zostać zaatakowany przez drugi szereg? Czy może użyć thunderstompa ? Czy może, po stosownym ataku, wymościć sobie spodnie slannem ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem
— Stanisław Lem
E no, zasady terenów są super Chowasz się magie do lasu a tu się okazuje, że to las, który nie cierpi magiiKarli pisze:Zasady terenów są totalnie jakieś z dupy. Tam samo line of sight. Jak zamierzacie grać bitwy ? Na starych zasadach czy wg Rulebooka ? Ja sam nie wiem..
Na razie testujemy TLOS (w Łodzi). Jest on wbudowany w nową mechanikę gry i nie jest aż taki straszny: zwyczajnie w 90% przypadków wszystko widzi wszystko. Po prostu trzeba napisać całkiem nowe rozpiski i zacząć grać inaczej.
na poczatku fazy magii. zaraz po rzucie na liczbe PD/DD. w trakcie magowania nie mozesz juz sobie dorobic kostek z channellinga.tedzio pisze: Channeling - kiedy on jest?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
szafa@poznan pisze:czy heros tzeentcha na dysku (warbeast) lub slanesza na steedzie slanesza (warbeast) może dołaczyć sie do oddziału kawaleri i nadal miec lukałta?
Zniknęła zasada niedołączania do oddziałów o ile siedzi sie na latającym monsterze (no, i dysk przestał byc potworem).
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Walka po krzyku się kończy, więc ani nikt go nie uderzy ani on nie zrobi thunderstompa - tak wynika z opisu krzyku.Oni No Maćko pisze:Czy gigant, który krzyczy może zostać zaatakowany przez drugi szereg? Czy może użyć thunderstompa ? Czy może, po stosownym ataku, wymościć sobie spodnie slannem ?
Nie widzę przeciwwskazań - oczywiście pod warunkiem że slann się z nim styka.tedzio pisze:Czy może, po stosownym ataku, wymościć sobie spodnie slannem ?
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5