Ty i twoja pierwsza bomba atoma

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Re: Ty i twoja pierwsza bomba atoma

Post autor: eliah91 »

Varinastari pisze:Na ciebie wystarczą pewnie sylwestrowe fajerwerki :wink:
Chciał byś :P Józefów to potężna i szybka rozwijająca się metropolia. Niedługo wchłoniemy Falenicę,Miedzeszyn,Radość,Międzylesie,Anin i śmieszny Wawer. A potem już tylko roponośne pola bliskiego wschodu :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

ja osobiście myślę, że w ramach akcji pokojowych na świecie ONZ lub UE powinna spuszczać profilaktycznie małą bombę atomową na losowo wybrane kraje z całego świata...
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Varinastari napisał(a):
Na ciebie wystarczą pewnie sylwestrowe fajerwerki :wink:

Chciał byś :P Józefów to potężna i szybka rozwijająca się metropolia. Niedługo wchłoniemy Falenicę,Miedzeszyn,Radość,Międzylesie,Anin i śmieszny Wawer. A potem już tylko roponośne pola bliskiego wschodu :twisted:
Sorki. Macie Korwina, który sam zasługuje na parę wodorówek.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

eliah91 pisze: Chciał byś :P Józefów to potężna i szybka rozwijająca się metropolia. Niedługo wchłoniemy Falenicę,Miedzeszyn,Radość,Międzylesie,Anin i śmieszny Wawer. A potem już tylko roponośne pola bliskiego wschodu :twisted:
Widzę, że tu oddany obywatel Józefowa - wspieram twą kampanię, jakem mieszkaniec Michalina. Józefów FTW!
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Mac pisze:Widzę, że tu oddany obywatel Józefowa - wspieram twą kampanię, jakem mieszkaniec Michalina. Józefów FTW!
Tak naprawdę mieszkam w Michalinie, ale po nim została jedynie stacja.
Varinastari pisze:Sorki. Macie Korwina, który sam zasługuje na parę wodorówek.
Nie musisz mi o tym mówić. Przed moją przeprowadzką bym mi sąsiadem. Nie lubię chama.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

sam żeś cham !

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Manfredku nie wiedziałem że jesteś zwolennikiem kary chłosty :D .
Zapraszam do Józefowa na ulicę wiślaną. Poznasz swojego idola od tej prawdziwej strony. :wink:
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

To i ja wpadnę. Razem z National Geographic.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

eliah91 pisze:Manfredku nie wiedziałem że jesteś zwolennikiem kary chłosty :D .
wbrew pozorom jeżeli się nad tym zastanowić to nie jest to wcale takie głupie :D

@Jasio gdzie szukać mapy z zaznaczonym uranem ?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

We wsi Kletno (dolnośląskie, gmina Stronie Śląskie) była kopalnia uranu, obecnie można ją zwiedzać, więc nie ma problemu żeby sobie trochę wziąć. Uran łatwo dostrzec, jako ciemne linie na skale. Niestety trzeba go oczyścić, bo ilości tego cennego metalu są małe i większość urobku to zwykłe śmieci.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kopaliny_% ... a_uranu%29
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

to nie jest takie proste.
uran musi być oczyszczony.
żeby przekroczyć masę krytyczną, wystarczą dwa kawałki uranu umieczone w przeciwległych końcach starej rury metalowej- za nimi trzeba zamonotwać odpowiednią ilość silnego materiału wybuchowego ( heksogen, itp). to wszystko spiąć specjalnymi zapalnikami. eksplozja materiału wybuchowego powoduje przemieszczenie się brył uranowych, ich gwałtowne zetknięcie i zgniecenie pod wpływem ciśnienia. efekt to przekroczenie masy krytycznej i eksplozja nuklearna.

nie jest to wcale takie proste do zrobienia.

podobny efekt byłby przy ładunku paliwowo-powietrznym. a taniej, łatwiej i lepiej osiągalnych materiałów.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Jak widać z bombą atomową jest problem, ale jest jeszcze termit. Może nie ma takiej siły rażenia, ale również jest bardzo rozrywkowy :wink: .

http://pl.wikipedia.org/wiki/Termit_%28pirotechnika%29

Jak widać, termit bardzo łatwo przygotować. Wystarczy tylko wymieszać sproszkowane składniki, wsypać je do ceramicznego pojemnika np. doniczki z dzuirką na dole (trzeba ją tylko zatkać żeby się nie sypało, nieistotne czym, bo jak coś ma ok. 3000 stopni to przepali większość rzeczy), ustawić w pewnej wysokości nad tym co chce się przepalić i odpalić z bezpiecznej (dużej) odległości. Teraz wystarczy tylko podziwiać wrzące i bryzgające na wszystkie strony żelazo, z łatwością przepalające to, co akurat znalazło się pod pojemnikiem.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Czy zamiast uranu mogę użyć saletry? :mrgreen:
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Jasiu, ktoś Ciebie powinien zdetonować za głupie tematy. I zmień dilera, bo obecny chyba się już zepsuł :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Yudokuno pisze:bo obecny chyba się już zepsuł :mrgreen:
Albo sam zaczął brać z Jasiem

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

a tam się już czepiacie na siłe.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

ruda uranowa w celu przetworzenia na uran będący składnikiem bomby A jest oczyszczana i przetwarzana w urządzeniach zwanych wirówkami- umieszczonych kaskadowo, tzn materiał oczyszczony przez 5 wirówek trafia do następnych 5 wirówek i tak dalej.
tak naprawdę proces oczyszczania uranu oraz jego dostępnosć (tzn. dobrego uranu) limituje możliwość budowy bomby.
łatwiej zbudować "brudną" bombę czyli materiał radioaktywny ( np. cez, stront) wokół silnego ładunku wybuchowego.

a jeśli ktoś chciałby zrobić prawdziwą masakrę, to wystarczy RPG-7 albo samobjca z silnym ładunkiem wybuchowym-i można skasować duże polskie miasto....

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

skasować duże polskie miasto rpg 7? :P
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Chyba magazynem RPG-7 :D