Dwarf 2250 na Wielki Dracon
Dwarf 2250 na Wielki Dracon
Witam
Pewnie to kraśkowy standard ale może ma ktoś jakieś uwagi. Zwłaszcza interesuje mnie czy jeden runesmith z dwoma spellbreakingami wystarczy. Ach i kowadła proszę nie proponować.
Lord do młociarzy, Smith do długobrodych Dragon do slayerów albo jak będzie las to razem z maszynami do ich ochrony.
Dwarf Lord @ 231 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
Rune of Resistance
Rune of Stone
Master Rune of Challenge
Runesmith @ 151 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Rune of Spellbreaking (x3)
Dragon Slayer @ 50 Pts
Thane @ 115 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Gromril
10 Thunderers @ 150 Pts
Shield
10 Quarrellers @ 120 Pts
Shield
19 Longbeards @ 316 Pts
Great Weapon; Shield; FCG; Rune of Stoicism
20 Warriors @ 195 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
18 Hammerers @ 289 Pts
Shield; FCG; Rune of Battle
12 Troll Slayers @ 138 Pts
Musician
1 Cannon @ 125 Pts
Rune of Forging
1 Bolt Thrower @ 70 Pts
Engineer(Brace of Pistols); Rune of Burning
1 Bolt Thrower @ 60 Pts
Engineer
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 115
Total Army Cost: 2250
Pewnie to kraśkowy standard ale może ma ktoś jakieś uwagi. Zwłaszcza interesuje mnie czy jeden runesmith z dwoma spellbreakingami wystarczy. Ach i kowadła proszę nie proponować.
Lord do młociarzy, Smith do długobrodych Dragon do slayerów albo jak będzie las to razem z maszynami do ich ochrony.
Dwarf Lord @ 231 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
Rune of Resistance
Rune of Stone
Master Rune of Challenge
Runesmith @ 151 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Rune of Spellbreaking (x3)
Dragon Slayer @ 50 Pts
Thane @ 115 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Gromril
10 Thunderers @ 150 Pts
Shield
10 Quarrellers @ 120 Pts
Shield
19 Longbeards @ 316 Pts
Great Weapon; Shield; FCG; Rune of Stoicism
20 Warriors @ 195 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
18 Hammerers @ 289 Pts
Shield; FCG; Rune of Battle
12 Troll Slayers @ 138 Pts
Musician
1 Cannon @ 125 Pts
Rune of Forging
1 Bolt Thrower @ 70 Pts
Engineer(Brace of Pistols); Rune of Burning
1 Bolt Thrower @ 60 Pts
Engineer
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 115
Total Army Cost: 2250
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, o 19:08 przez Ksin, łącznie zmieniany 1 raz.
Co tu dodawać prawie standard. Ja tez nie używam kowadła jednak może ci nie starczyć DD i r. of. Spellbreaking ja bym proponował poprzycinać coś i zamiast r. of stone dać jeszcze jednego spellbreakinga dla runesmitha. Radził bym ci abyś dodał jednego hammerera atak było ich 18 miałbyś wtedy 3 pełne szeregi (może dotrwają do walki w nienaruszonym stanie ) . Podoba mi się ze wziąłeś slayerów i zabójce smoków lubię ten oddział może to ich trochę przyciąć 12 powinno wystarczyć .
-
- "Nie jestem powergamerem"
może włożyłbym Stonea zamiast cannona, bardziej go lubię choć nie na wszystko tak się sprawdza jak armata.
reszta spoko, może wrzuciłbym jeszcze jednego hama, zawsze ich zostanie wiecej, a jak wszyscy wiemy w walce razem z lordem są rzeźniccy
pzdr
reszta spoko, może wrzuciłbym jeszcze jednego hama, zawsze ich zostanie wiecej, a jak wszyscy wiemy w walce razem z lordem są rzeźniccy
pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
-
- Powergamer Rozpiskowy
Ja bym sobie wziąl sztandarowego armii zamist slayera ... no i klopke zamiast cannona, zyrka za jednego organka i chyba tyle z mojego punktu widzenia
Ja tego nie rozumiem. Juz ktorys raz spotykam sie na tym forum z przejawem slepoty lub ignorancji.
Stuart: Tam jest BSB.
Do Ciebie i Tobie podobnych: Zanim napiszecie posta przeczytajcie dokladnie temat i zastanowcie sie chwilke...
Co do armii:
Naprawde mi sie podoba. Szczegolnie to, ze nie bierzesz kowadla. Powinienes sie jednak zastanowic nad wepchnieciem 3 spellbreakinga. W przeciwnienstwie do innych ras krasnoludy nie maja nic co moze polowac na magow, wiec mozesz nie wyrobic z defensywa.
Co bym zmienil?
Niezbyt lubie wystawiac slayerow, ale rozumiem czemu ich wziales i nie moge sie przyczepic.
To samo tyczy sie organek... Marzy mi sie powrot 4/5 ed
Nie ma sensu oczywiscie wywalac jednego. Albo 2 albo w ogole.
Muzycy na Thundach i Xbowach wrzuciles bo nie miales na co wydac pkt?
Wprawdzie sa tani, ale jakos nie wydaja mi sie potrzebni
Pozdrawiam.
Stuart: Tam jest BSB.
Do Ciebie i Tobie podobnych: Zanim napiszecie posta przeczytajcie dokladnie temat i zastanowcie sie chwilke...
Co do armii:
Naprawde mi sie podoba. Szczegolnie to, ze nie bierzesz kowadla. Powinienes sie jednak zastanowic nad wepchnieciem 3 spellbreakinga. W przeciwnienstwie do innych ras krasnoludy nie maja nic co moze polowac na magow, wiec mozesz nie wyrobic z defensywa.
Co bym zmienil?
Niezbyt lubie wystawiac slayerow, ale rozumiem czemu ich wziales i nie moge sie przyczepic.
To samo tyczy sie organek... Marzy mi sie powrot 4/5 ed
Nie ma sensu oczywiscie wywalac jednego. Albo 2 albo w ogole.
Muzycy na Thundach i Xbowach wrzuciles bo nie miales na co wydac pkt?
Wprawdzie sa tani, ale jakos nie wydaja mi sie potrzebni
Pozdrawiam.
-
- Powergamer Rozpiskowy
IGNORANCJA ??? Kurcze chyba mam prawo sie pomylic nie? Co jak ktos sie pomyli to od razu musisz po nim jechac ... Sorki za nie takt Ksin
Ok. Dzięki za rady. Dodałem jednego spelbreak-a. Dodałem jednego hammerersa. Usunąłem muzyków z thunderów i kuszników, odjąłem 3 slayerów. Za to warriorom dałem muzyka i starczyło jeszcze punktów na parę pistoletów dla inżyniera z bolta.
Działko w założeniu (zanim nie zginie) ma likwidować rydwany - klopa się w tym zadaniu niezbyt sprawdza - przynajmniej u mnie.
Działko w założeniu (zanim nie zginie) ma likwidować rydwany - klopa się w tym zadaniu niezbyt sprawdza - przynajmniej u mnie.
przerzuc muzyka ze slayerów na thundów, i więcej nie ma co się czepiac
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
-
- "Nie jestem powergamerem"
pistolety mogą się przydać bo ma 2 ataki z s4 czyli razem może wystarczyć żeby zatrzymać nawet i przy szczęściu jakiegoś fasta
pzdr
pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
-
- Powergamer Rozpiskowy
nie opłac sie tracic punktów na takie pierdoly za to już wolałbym muzyków do thundów i Quarrelsów mogą zatrzymać nawet Ciezkich panów na koniach
Chyba faktycznie zamiast muzyków na thundach i kusznikach wolę dać pistolety inżynierom. Przy strzelcach to jak przegram tylko o muzyka to nie tak żle przy ld 10 od lorda. Natomiast jak jakieś lekkie coś zaszarżuję maszynę to dwa strzały w s&s i potem dodatkowy atak już trochę potrafią zmienić.
-
- Powergamer Rozpiskowy
a z czego bedziessz miał dwa strzały ??? ... nie wiem czy tak potrafią raczej inzynier se nie trafi i koniec zabawy IMO lepsi muzycy