Kroxigory
Moderator: Ziemko
Bo skreslono great reacha
Slanesh tez o tym myslalem - 28 FCG + 3xkroxy - akurat 5x rzedow po 8 wychodzi. 327 punktow. Wydaje sie fajne, a potem myslisz o mortarach i klopach i juz nie jest fajne.
Slanesh tez o tym myslalem - 28 FCG + 3xkroxy - akurat 5x rzedow po 8 wychodzi. 327 punktow. Wydaje sie fajne, a potem myslisz o mortarach i klopach i juz nie jest fajne.
- JungleJack
- "Nie jestem powergamerem"
Ward z engina i wzmocniony T. może dać radę.Zagram nimi kilka bitw na krasnale i napiszę jak się spisały.
No jak na oddzial rzucisz +4 T to na pewno dadza rade
- JungleJack
Na 38 skinków mieści się tylko 4 kroxy.
Wystawienie na 6 minimalne to 48 skinków i 6 kroxów za 592 pk. z fcg.
Wystawienie na 6 minimalne to 48 skinków i 6 kroxów za 592 pk. z fcg.
Bierzesz taki klocek i juz wiecej corow brac nie musisz
ale nie musisz sie juz bawic skinkami z plujkami zeby zapchac core. ja zazwyczaj gram z gosciem z zamilowaniem do grup wsparcia (skaveny) i skirmish nie wchodzi w gre
w 7e wystawialem 2 kohorty 16skinkow i 2krox i bylo fajnie jak szarzowaly bo mogly przytrzymac jakis bloczek (po stormevminach przejechaly jak po masle )
w 7e wystawialem 2 kohorty 16skinkow i 2krox i bylo fajnie jak szarzowaly bo mogly przytrzymac jakis bloczek (po stormevminach przejechaly jak po masle )
- mortimerto
Warto teraz wystawiać oddział 60 skinków z 5 kroxami : D ?
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...
mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu
- mortimerto
To świetnie będę tak grał :} Zrobię może raport bitewny to prześle i wszyscy zobaczą jak się świetnie skinki spisały
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...
mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu
Powodzenia
Ja grałem ostatnio to moje skinki z koxami ledwo pokonały marudów tęczy
W ogóle to zapraszam do czytania raportu i wytknięcia błędów (które jeszcze nie zostały wytknięte), bo piszą tam, że były sporo wałów, a nikt nie chce napisać jakie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=112&t=25292
W ogóle to zapraszam do czytania raportu i wytknięcia błędów (które jeszcze nie zostały wytknięte), bo piszą tam, że były sporo wałów, a nikt nie chce napisać jakie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=112&t=25292
- Donderwolf
- Wałkarz
Siema.
jak to jest z Kroxami i Skinkami w jednym oddziale? chodzi mi wyłącznie o ich ułożenie. w RB jest pokazanych kilka skinków z 3 kroxami - wtedy wszystko jasne jak stoją... a co jeżeli damy 30 albo 40skinków? rozumiem, że normalnie skinki są z przodu i na bokach - jeżeli jest ich o wiele więcej, resztę ustawiamy za kroxami, czy tworzymy kolejne szeregi przed nimi?
z góry dzięki za odpowiedź.
jak to jest z Kroxami i Skinkami w jednym oddziale? chodzi mi wyłącznie o ich ułożenie. w RB jest pokazanych kilka skinków z 3 kroxami - wtedy wszystko jasne jak stoją... a co jeżeli damy 30 albo 40skinków? rozumiem, że normalnie skinki są z przodu i na bokach - jeżeli jest ich o wiele więcej, resztę ustawiamy za kroxami, czy tworzymy kolejne szeregi przed nimi?
z góry dzięki za odpowiedź.
Golonka na nich cisnie i ma dobre rezultaty, Zembol takze do nich grywal, jak na nich grasz to life obowiazkowy.
Ja kiedys tez sprobuje ale na razie nie moge sie przekonac.
Ja kiedys tez sprobuje ale na razie nie moge sie przekonac.
- JungleJack
Ostatnio grałem na 3 kohortach po 24 skinki + muzyk + 3 koxy. Grałem na Woch. Przed bitwą przeciwnik wylosował 12 na chosenach a w 2 turze z ołtarzy 12 na oddział wojowników ( chyba 21) i... drugą 12 na hordę maruderów tzeentcha z bronią oburęczną. Okazało się jednak i że kohorty dają radę. Jedna kohorta z kowbojem zjadła chosenów a 2 wojowników ( w obydwu przypadkach 5-6 tur kombatu). Kohorty były wspomagane przez 2 z light i 0 z haven. Jakby nie brama w ostatniej turze z z s11 w slanna wygrałbym bitwę. Suma sumarum to moja 4 bitwa w której gram na kohortach i 4 w której bardzo dobrze się spisują ( wcześniej VC, Doch i TK). Bardzo, bardzo fajny oddział.