Halbarad, Good Priest

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Zablokowany
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Halbarad, Good Priest

Post autor: Tomash »

Skończony Halbarad z Crusaderów (jeden wieczór plus pół drugiego na finisz i lakierowanie), armii do Warlorda*
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chciałem, żeby jak najbardziej przypominał kolorowy artwork w podręczniku do Walorda*. Oczywiście wzorowałem się troszkę na modelu w galerii na stronie Reapera, ale zawiera on kilka odstępstw od oryginału - z których pozwoliłem sobie tylko na nienamalowanie freehandem smoczka na "kołnierzu". Nie ten poziom, może zrobię własną kalkomanię na to miejsce. Ale ogólnie model proszę traktować jako skończony.

*Warlord - system fantasy skirmish ze stajni Reapera, skala jak w WFB (może minimalnie większe modele, "heroic"), ale jak widać na obrazku piechociarze są na podstawkach 25mm.

PS. Dopiero się uczę korzystać z trybu makro w nowym aparacie, dwa ostatnie zdjęcia są chyba nawet udane (ostatnie robione).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Robisz postepy Tomaszu!!! Fajnie wyszla twarz , wlosy , bialy kolor , ksiazka , natomiast gorzej niebieski plaszcz - moim zdaniem jest zle wycieniowany , za malo na nim warstw i ostatni hihglight za bardzo rzuca sie w oczy od poprzednich , przy zlotym metaliku brak mi ostatniego highlightu po krawedziach kolorem ktorym malowales zloto + mithril silver... Ogolnie wyszedl spoko!!! Tak trzyma!!!

P.S. Sam niedlugo go malowac bede , bo wzor mi sie spodobal ;)

Antar
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Antar »

Na płaszczyku ostatnia warstwa rozjaśnienia jest za mocna, ale mimo to wygląda wg mnie całkiem całkiem ;) Twarz bardzo łądnie i starannie zrobiona - brawo! Trochę nie podoba mi sie ten odcien zlotego - taki rdzawy, nie wiem czy ta figurka tak ma we wzorze którym się sugerowałeś, ale dla mnie trochę ten odcień nie pasuje do samego modelu. No i mocniejsze rozjaśnienia by się przydały. Ogólnie bardzo fajnie i schludnie wymalowany model!

P.S podstawka jest do bani, zrób coś z nią (i ten napiss na niej,masakraaa) ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

O tym zapomnialem napisac - podstawka to najgorszy element calej figsy , ktory psuje jej ladny wyglad !!!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Za wszystkie dobre słowa dziękuję :)

Chciałem jeszcze zaznaczyć, że to model do grania, a nie na półkę, ale skoro już krytykujecie... ;)

Natomiast co do uwag:
Nie chciałem płaszcza rozjaśniać za bardzo, bo wyglądałby nienaturalnie. I tak już zagłębienia i wypukłości są na tyle wyraziste, że odwalały część roboty ;)
Natomiast błędem było rozjaśnianie niebieskiego za pomocą Ice Blue. Dziwny ten kolor. Następnym razem będę mieszał basecolor z białym po prostu.

Zbroja - zrobię tradycyjny forumowy unik i powiem że to kwestia zdjęcia ;) Poważnie, zdjęcie robione w nocy przy lampce na biurko, co trochę "ociepliło" metalik. A to tak naprawdę brazen brass washowany scorched brown i potem rozjaśniany od brazen brass do mieszanki z mithril silver i ze skull white do krawędzi. W rzeczywistości wygląda o wiele bardziej brązowo.
Zresztą, tu macie "wzór" z galerii Reapera, pomalowany w NMM:
http://www.reapermini.com/gallery/crusa ... lbarad1_af
I pod ten kolor starałem się "podejść" metalikami.

Podstawki to mój słaby punkt, zaczynałem od Tomb Kings i na razie wychodzę z nawyku "posypka + drybrush = podstawka". Chciałem ją urozmaicić i dałem trawkę. Jeśli wciąż to za mało i podstawka odstaje od reszty - powiedzcie, jak ją poprawić, żeby była cacy?

Podpis z tyłu faktycznie wyszedł średnio, zamaluję. Po prostu w Warlordzie jedna z krawędzi podstawki musi być oznaczona jako tył modelu - jak wiadomo w większości systemów bitewnych za atakowanie od tylca są bonusy ;)

Tak swoją drogą to malowanie tego pana na białym podkładzie chwilami ocierało się o koszmar - na szczęście zaczynam powoli rozkminiać blacklining.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

A ja się wyłamie ;)
Twarz wydaje mi się trochę płaska. Ale ja jestem zboczony i lubię dość ostre cienie, może to dlatego.
Złoty bym jeszcze gdzieniegdzie porozjasniał, ale skoro mówisz, że to trochę wina zdjęcia, to pewnie tak jest ;)
Reszta spoko :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

To nie złoty! To brąz!

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Nie chce nic mowic ale kiepsko to widze :) Przede wszystkim przez slabe zdjecia. Samo malowanie nie jest zle ale nie zachwyca.
Podstawka jest strasznie niestarannie zrobiona i moim zdaniem do wymiany, no i ten napis na niej troche odstrasza.
pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

no wowa stanowczo nie ma ale postępy co niemiara :)
Mi się młot bojowy podoba :P

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Bardzo fajna figsa. Myślę, że gdyby nie tak ogromne powiększenie wyglądałaby o wiele lepiej, ale mimo to robi wrażenie.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Akurat do gry

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Gratuluje udanej roboty sam bym tego lepiej nie zrobił, gdyz malowanie figurek ludzi to dla mnie czarna magia :P, dlatego gram lizakami :lol: .

Awatar użytkownika
mrGREY
Warzywo

Post autor: mrGREY »

Świetna robota =D> Gratuluję !
jak zrobiłeś ten wzorek na napierśniku, to ja ne wim #-o

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Stary, przeginasz lekko z odświeżaniem starych tematów...

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Ho, 3,5 roku nekromancji.

mrGREY - dostajesz ostrzeżenie słowne - nie rób tego więcej, minęło za dużo czasu od ostatniego posta.

Podpowiedź: komentuj tylko z 1wszej strony.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

JA tylko zamkne temat ;)

Zablokowany