Errata do 8ed
Moderator: misha
- gerald_tarrant
- Masakrator
Re: Errata do 8ed
No fakt. Trochę szkoda, ale wreszcie skończą się narzekania Khemryjskich graczy o "niesprawiedliwości sypania" 

no właśnie kur## jka to jest ze my się sypiemy o ile mniej mamy CR a te o ilość niezdanych LD kurde taka gwardia z takim sypaniem byłaby niezniszczalna!
a czekajcie bo demony się nie mogą wskrzeszać
to jednak wole moją gwaddię |:D
a czekajcie bo demony się nie mogą wskrzeszać

Ale wiesz, że demony na swoje sypanie biorą też wynik walki pod uwagę? Czyli jak przegrają o 2, to sypią się na Ld-2 itd. A u nich Ld to zwykle 7, więc statystycznie sypią się dokładnie tak jak VC. Różnica jest taka, że w pobliżu generała sypią się mniej, oraz, że BSB daje przerzut.JarekK pisze:no właśnie kur## jka to jest ze my się sypiemy o ile mniej mamy CR a te o ilość niezdanych LD kurde taka gwardia z takim sypaniem byłaby niezniszczalna!
a czekajcie bo demony się nie mogą wskrzeszaćto jednak wole moją gwaddię |:D
Ma to swoje plusy i minusy, np widziałem jak się sypnął Bloodthirster do zera (przegrał o muzyka i rzucił gracz Demonów 12tkę...), za to widziałem też furię (1), która rzuciła 1,1 i się nie sypnęła mimo zabicia 3 innych furii w tej turze i wysokiej porażki.
W co?JarekK pisze:takie psy

Najbardziej mnie denerwuje bust do całej piechoty oprócz VC.
Nie rozumiem w jaki sposób zabranie nam regeny i ward'a na sypanie jest uproszczeniem zasad.
Trzeba być totalnym debilem żeby nie zapamiętać "VC mają R/W na sypanie a demony nie".

Albo w końcu naprawić swój błąd...M.T. pisze:Albo pracować w GW...eliah91 pisze: Trzeba być totalnym debilem żeby nie zapamiętać "VC mają R/W na sypanie a demony nie".
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
i uzyskać przebaczeniebigpasiak pisze:Albo w końcu naprawić swój błąd...M.T. pisze:Albo pracować w GW...eliah91 pisze: Trzeba być totalnym debilem żeby nie zapamiętać "VC mają R/W na sypanie a demony nie".

Come crawling faster, obey your Master...
odnośnie BK wydaje mi się, że nic się nie zmieniło
mają magiczne ataki i eteryczny ruch z zasadami tak jak było
odnośnie sypanka to szperając po plikach nie znalazłem niczego co by zabraniało używać regeneracji po śmierci generała, dalej obowiązuje VC AB z "no armour saves allowed". Marne to pocieszenie ale zawsze

odnośnie sypanka to szperając po plikach nie znalazłem niczego co by zabraniało używać regeneracji po śmierci generała, dalej obowiązuje VC AB z "no armour saves allowed". Marne to pocieszenie ale zawsze

Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A