Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Młody Pajak
- Kradziej
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Wskaż cokolwiek z atakami zasięgowymi wykorzystującymi wzornik
edit: Wiem o jaki czar chodzi, tylko że nie rozumiem przesłania Kolegi.
edit: Wiem o jaki czar chodzi, tylko że nie rozumiem przesłania Kolegi.
- Młody Pajak
- Kradziej
Chciałem napisać oprócz, ale się powstrzymałem.
Dobra panowie jako casualowiec od zawsze mnie zastanawia...
Jak radzicie sobie z 2 sytuacjami:
1. Bunkier. Czyli dużo strzelania i w ogóle kapa. Jak to rozmontowujecie? Bo jak koleś się obwali w strzelaczy i magię to wszystkie jednostki bez wyjątku schodzą strasznie szybko
2. Maszyny. Często występują też w podpunkcie pierwszym. Co wy robicie jak macie przeciw sobie np. 2 mortary i 2 działka, lub np. trebusze ochraniane przez 2 lance?
Jak radzicie sobie z 2 sytuacjami:
1. Bunkier. Czyli dużo strzelania i w ogóle kapa. Jak to rozmontowujecie? Bo jak koleś się obwali w strzelaczy i magię to wszystkie jednostki bez wyjątku schodzą strasznie szybko
2. Maszyny. Często występują też w podpunkcie pierwszym. Co wy robicie jak macie przeciw sobie np. 2 mortary i 2 działka, lub np. trebusze ochraniane przez 2 lance?
- Młody Pajak
- Kradziej
Jak grasz na magii to wysyłasz słoneczka do zrobienia zagład wśród baterii zasięgowych przeciwnika
Właściwie to tak jak Eltharion powiedział. SW i masa orłów. Jedyne tak naprawdę rozwiązania.
Właściwie to tak jak Eltharion powiedział. SW i masa orłów. Jedyne tak naprawdę rozwiązania.
Byłem casualem gdy była szósta edycja.
Byłem casualem gdy była siódma edycja.
Aaaaaa... walić te głupie wstępy.
Niech mi ktoś doradzi co zrobić (poza ew. pochlastaniem się), ponieważ jak patrze na swoją armię HE to mam akurat te rzeczy, które NIE grają (40 WL? brr...)
Moje zastępy:
18 spearelfów
18 archerów
16 Silver Helmów
2 Bolce
1 Orełek
2 Magów konnych
4 magów pieszych
1 hero pieszy
1 hero konny
18 SM
5 WL
10 PG
3 DP
1 Tiranoc
Czy da się z tego złożyć coś co nie dostaje strasznych batów? Np. na małe punkty. Za mało grałem do teraz by mieć jakieś konkretne rozgarnięcie na ten temat.
No i inne ważne pytanie:
W jakiej kolejności kupować modele pod armię? Preferuję piechotę i magię
PS - wiem, że wymagam wiele, ale a nóż widelec się komuś nudzi
Temat dla początkujących już jest - Tam proszę zadawać takie pytania!
przenoszę!
A.
Byłem casualem gdy była siódma edycja.
Aaaaaa... walić te głupie wstępy.
Niech mi ktoś doradzi co zrobić (poza ew. pochlastaniem się), ponieważ jak patrze na swoją armię HE to mam akurat te rzeczy, które NIE grają (40 WL? brr...)
Moje zastępy:
18 spearelfów
18 archerów
16 Silver Helmów
2 Bolce
1 Orełek
2 Magów konnych
4 magów pieszych
1 hero pieszy
1 hero konny
18 SM
5 WL
10 PG
3 DP
1 Tiranoc
Czy da się z tego złożyć coś co nie dostaje strasznych batów? Np. na małe punkty. Za mało grałem do teraz by mieć jakieś konkretne rozgarnięcie na ten temat.
No i inne ważne pytanie:
W jakiej kolejności kupować modele pod armię? Preferuję piechotę i magię
PS - wiem, że wymagam wiele, ale a nóż widelec się komuś nudzi
Temat dla początkujących już jest - Tam proszę zadawać takie pytania!
przenoszę!
A.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Skoro jestes casualem, to na prawdę nie musisz mieć 40 WL żeby fajnie pograć sobie z kumplami. No chyba, że właśnie przestałeś nim byc... to rzeczywiście czeka cię gruntowna przebudowa armii Na pewno radziłbym rozbudować cory bo bez tego nie da się wystawic większej armii. PG jeśli ich nie lubisz w większych ilościach to masz w sam raz żeby wystawić bateryjkę z BoS i kitrac tam magów. WL bym dokupił bo są dobrzy w tej edycji (zresztą w 7 też byli), a przyznałeś się że lubisz piechotę
Dla ciekawskich.
kawalerii może i mało na stołach, ale jeszcze kilka innych jednostek szarżuje jak ona (na latacze).
Tabelka i wykres z rozkładem rzutu na szarże/uciekanie kawy i piechoty
kawalerii może i mało na stołach, ale jeszcze kilka innych jednostek szarżuje jak ona (na latacze).
Tabelka i wykres z rozkładem rzutu na szarże/uciekanie kawy i piechoty
w innym temacie juz o tym pisalem - pozwole sobie skopiowac
wiadomosc z newslettera (www.games-workshop.com/gws/content/arti ... =10200013a) mowi dojsc jasno ze beda nowe hipki, artykuly taktyczne i poradniki malowania a w WD beda jakies historyjki... niespecjalnie wierze ze do tego nowy armybook wydadzą - do tej pory najkrocej 'aktulanym' AB byl O&G 6ed (jakies 5,5roku)...
Cytuj:
This October is a great time for the children of Ulthuan and High Elf players around the Studio have been getting excited in preparation. Not only is Games Workshop releasing a veritable host of fantastic new High Elf miniatures, but the website and White Dwarf will also be packed full of High Elf-related goodness, from tactics articles to step-by-step painting advice and swathes of new background.
poza tym, to w 8ed armia HE wydaje sie mocniejsza niz w poprzedniej co przełoży się na wzroscie sprzedazy figurek (sam musze dokupic 2 duze (cory) i 4 male boxy (PG+WL) zeby zagrac na turnieju na 2500pkt)
Salaam Generałowie! Zmieniła się edycja, czas odkurzyć Asurów i zacząć trochę przesuwać kwadratowe podstawki W związku z tym, że ostatnią edycją, kiedy grałem była edycja szósta, a potem miałem dłuuuugą przerwę wypełnioną WH40k takie pytanie mi się nasunęło: czy Folariath's Cloak (czy tam Mantle-mam polski podręcznik i nie pamiętam jak to brzmiało w oryginale) "wyłącza" też ataki demonów w HtH? W sumie ich ataki są traktowane jako magiczne, ale nie są bronią per se i nie wiem jak to traktować.