Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
CAR2N
Chuck Norris

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: CAR2N »

Khumanor pisze:w sumie nie za bardzo bo nie zajmuje core min... a w corach i tak jest dużo śmiecia których i tak wystawiamy... a nawet te 120 za 4x 5x psów przyda się bardziej w specjalach
Dobrze wiedziec ;) Caly czas myslalem ,ze jak juz nie ma slotow to sie cos z tym zmieni . Mega lipa w takim razie
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

hmm.. tak się zastanawiałem jest ten przedmiot że daje domek... a w booku ją kilka rodzaje nie które dają bonusy na 6"

najbardziej mię urzekło Tower of blood... baje hatred a jeśli jesteś ze złej strony mocy daje frenzy dodatkowo którego nie można stracić

może zrobić jakiś def z tą wieżą... bo chyba nie można go wystawić na środku stołu? i czy można go w ogóle wziąć w takiej opcji?

Patryk87
Plankton

Post autor: Patryk87 »

Mam pytanie, czy jeśli teraz tworzymy procentowo rozpiski to czy na 1000 pkt od razu mogę wystawić lorda?

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

tak, możesz wydać 1/4 czyli 250 pkt na niego

Patryk87
Plankton

Post autor: Patryk87 »

A co sądzicie o Ungrol four-horn? Czy jest to dobra jednostka? I czy żeby ich wystawić muszę mieć odział Ungor Herd?

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Jak masz turniej gdzie uznają ci specjal charakterów to tak. Jest to zwykły czempion oddziału więc musisz go kupić razem z nim, i nie jest on raczej jakiś super fajny.

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

IMO Ungrol jest do kitu - zdrajca i tyle.
I pytanie - jeśli wystawie klocek 40 gorów to do ambusha moge wsadzić:
a)JEDEN klocek złożony z max 40 gorów
b)KILKA klocków złożonych z łącznie 40 lub mniej gorów
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

1 do 1 więc:

40 w kocu na zasadzce = 40 w klocu na stole ... tylko możesz wybierać w wyposażeniu np. ten w Ambushu może mieć fgc ten na stole nie koniecznie

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Możesz mieć np 20 w zasadzce a 40 na stole, ważne że 1 jednostka na stole i 1 w zasadzce i ci w niej wystawiani nie przekraczający liczbą tych ze stołu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Brzuchacz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brzuchacz »

Witam serdecznie. Wpadłem na pomysł żeby zbierać zwerzoczłeków (pewnie długo mi z tym zleci bo armia jest niemalże tak droga jak Imperial Guard na piechocie).
Zacznijmy od zakupów: kupiłem armybook, batalion, szamana, i dwóch beastlordów(2CCW i GW)
Następnie planuje zakupic:(i tu o rade proszę)
-2 boxy ungorów, 2 x psy, 2 x gory
-doombull, minoski
-kolejny batalion
(rydwany tak mi do koncepcji morderców z lasu pasują że na razie je pomijam)
Pytania dalsze na 100% się zrodzą
Pozdrawiam i z góry dziękuję za porady
Brzuchacz
Wisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo :)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowie

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

polecam gory

ungory jako skirmish

psy nie warto rzadko się przydają

minoski i doomek = to zależy jaki klimat lubisz... ostatnio spotkałem się z kolegą co zbierał bestie na samych, gorach i bestigorach, a np. "Ya" lubię bardzo klimat minosków więc nie przepadam za malutkimi krówkami...

rydwanów też nie lubię i w tej ed. się nie sprawdzają chyba że pod herosa bo dostaje tyle W ile ma rydwan ( razorgor chariot 5W ) i to fajnie też wygląda na stole tu krówki i tak dalej a tu wódz na rydwanie dowodzi :)

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

pieski bym odradzał bo mi już od nowego booka nie podchodzą a w 8 to są straszne plewy o wiele lepsze są ungory z łukami więc zamiast 2 boksów psiaków polecam kupić gory albo stare pudło herdu (12 gorów i 8 ungorów)
minosie super rzecz szczególnie że można zrobić wymienne łapki, a przy 2 boksach możesz mieć 5 i skonwertować sobie z ostatniego bochatera. Polecam także harpie bo 5 harpi zabija maga (8A trafia 4 2 woundują) a potem mogą chwalebnie zginąć(tutaj skrzydełka od gargulców oraz do wyboru demonetki, ghule krooty)

zielik
Pseudoklimaciarz

Post autor: zielik »

Co to jest Morghur's Spirit Essence? (w Erracie 3 pytania dotyczą tego).
Gram inną armią i wzięło mnie na przeglądanie innych ras. Mam Army Buildera, ale nie mogę znaleźć tego ,,czegoś''.
Z góry dzięki za wyjaśnienie.

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Na poczatku kazdej magic fazy zdejmujesz 1 model w zasiegu 12" , dalej rzucasz D6 , na 3+ mozesz zapodac tam chaos spawna w odleglosci do 3" od zdjetego modelu bodajze. Oczywiscie musisz miec model chaos spawna oraz dajesz go 1" od innych modeli ;)
W sumie przydatna sprawa jak chcesz dopakowac jakis oddzial plebsu free rare modelem
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Warto by dodać że to umiejętność "Speszjal Charaktera" co może tłumaczyć problemy ze znalezieniem tej zasady.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Dulix

Post autor: Dulix »

Panowie jak to jest z Gorami i Ungorami? Nie mam podręcznika, przymierzam się do tej armii sięgnąłem do army buildera i wychodzi mi na to że obie te jednostki wystawiam w jednej? Zamotałem się trochę z tym, czy mógłby mi ktoś napisać cokolwiek na ich temat jak się ich wystawia? Osobno czy jeden oddział mieszany?
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Tak było w poprzedniej edycji więc pewnie plik z AB jest nieaktualny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ściągnij sobie pliki do nowego AB Koziołków. Obecnie Gory i Ungory to osobne jednostki nie mają zasady "raiders" (skirmish) i chodzą w zwartych oddziałach. Są jeszcze ungor riders ale ci są mało użyteczni (ale zachowali skirmish).
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Dulix

Post autor: Dulix »

a czy mógłbyś mi przesłać ten plik?
Czy warto kupić na początek batalion (gram jeszcze na zasady 7 edycji)?
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, o 17:18 przez Dulix, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

wszystko zależy od Twojego podejścia do armii

jeśli lubisz klimat klocków wielkich rogaczy ( bestigory ) to batalion się przyda, ale jak pkt. masowo będziesz walił w minoski to nie koniecznie :mrgreen:

chyba że czasem chcesz wyciągnąć maluchów a czasem większych kuzynów... to też warto kupić battalion

z plikami bo AB nie pomogę bo uznaję tylko tradycyjne pisanie rozpisek, karteczka i długopis, czasem kalkulator dla sprawdzenia czy jeszcze dobrze liczę :)

ODPOWIEDZ